Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Właśnie przeszłam na emeryturę

Polecane posty

Gość gość

I dostaję co miesiąc 10.000 zł/netto. Czy uważacie że warto osiedlić się w PL? Nie mieszkałam tam od 50 lat i nie mam już rodziny. Czuję się doskonale i o ile wiem jestem zdrowia. Mam duży kapitał i mogę mieszkać w praktycznie każdym kraju gdzie zechcę. No ale w PL się urodziłam (Kraków). Podróżować raczej nie mam ochoty bo zwiedziłam dobre pół świata.

Gość gość
Skoro nie mieszkała pani w polsce przez 50 lat to trudno będzie się przestawić bo człowiek przyzwyczaił się do obecnego życia. Jeśli nie ma pani w polsce rodziny ani znajomych to nawet nie warto się zastanawiać nad powrotem. Tylko robić to na co ma się ochotę. PS w jakim pani kraju przebywa pozdrawiam

Gość gość
Mieszkam na stałe w Szwecji (Sztokholm). Pozdrawiam Serdecznie.

Gość gość
Nie sadze. Nie chodzi o sam standard zyciowy. Nie wyobrazam sobie znoszenia znowu polskiej mentalnosci. Mieszkam 12 lat za granica i za nic w swiecie bym do Polski nie wrocila. Pozdrawiam.

Gość gość
Wasza mentalnosc polaczki jest za granica taka sama. Jestescie tacy sami. Tylko udajecie inne nacje swinie. Wiec nie musisz sie do niczego przestawiac. A w PL wszystko trzykrotnie tansze i u siebie kazdy jest. Tyle masz emerytury i wlazisz na polskie forum swinio bo na zagranicznym nie umiesz nawet w obcym jezyku zadac pytania. Buehehehheheeee

Gość gość
Mylisz się ubogi człowieku.

Gość gość
O rany ten kretyn i turaj cos wkleil czytajac bez zrozumienia.

Gość gość
Ja na Pani miejscu bym wróciła, a Szwecje i tak może Pani często odwiedzać, przecież to nie tak daleko. Pozdrawiam

Gość gość
Dziękuję za odpowiednie. Rozważę to. Przez 50 lat przyzwyczaiłam się do Szwecji i mam szwedzkie obywatelstwo. Mam pytanie: jak działa polska służba zdrowia bo w moim wieku to ważne.

Gość gość
Ja się w Polsce lecze prywatnie i traktują mnie jak królową. Z Pani emeryturą nie będzie żadnych problemów, a ba NFZ też czasem chodzę, mam przychodnie pod nosem

Gość gość
Autorko, a co z Pani mężem?

Gość gość
Nie wyobrażam sobie innego miejsca na emeryturę jak Polska

Gość gość
Bo was nie stac swinie w uka na zycie po 50 a w PL wszystko jest trzykrotnie tansze. Wyszła wasza dwulicowosc bueheheeeeeeee tylko ze niedlugo PL zamyka granice przed takimi faking forejnasami jak wy bo sie roochacie z ciapatymi tam i nie wiem jeszcze czym i skazicie polske na co nie mozemy pozwolic.

Gość gość
Buahaha co bingol :D dawno mnie tu nie bylo ale widze ze nic sie nie zmienilo :D bingol ch/uj ci w oko cwelu :D