Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tabletki anty i pęknieta gumka...

Polecane posty

Gość gość

Laski, pomóżcie. W czwartek, tj. 28.07 wzięłam ostatnią tabletkę z blistra (biorę asubtelę), za trzy dni, czyli 2.08 powinnam dostać okres. Dzisiaj się kochaliśmy i pękła nam prezerwatywa :( Powinnam sie martwić i załatwiać tabletki "po"? Teoretycznie są to moje dni niepłodne, płodne zaczynam za dwa tygodnie. Z tego co wiem, tabletki działają jeszcze na tydzień po skończeniu blistra? Panikuję :(

Gość gość
Przecież tabletki zabezpieczają cie przez cały miesiąc, również podczas przerwy między jednym a drugim opakowaniem. Nie rozumie dlaczego używacie jeszcze prezerwatywy.

Gość gość
Nie panikuj tylko sie kolejny raz bzykaj.Po co ci guma przy tabletkach do ruchoania.

Gość gość
Tabletki to syf i szkodzą zobaczysz po jakimś czasie. Tylko kalendarzyk i guma nie szkodzi. A gdy gumę nalożysz na suchego to zawsze pęknie. Nie może być za mokry bo spadnie. Nam ginekolog powiedział że guma i kalendarzyk a reszta to szkodzi. Nam bo nie jesteśmy zacofani i nie wstydzę się partnera dlatego jest zawsze przy każdym badaniu cipki i wspierał porody. Do tego dochodzi do takich sytuacji przy badaniu dlatego powinien być partner! !!.... Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek

Gość alegoriana
Teraz tabletki sa na nowych przebadanych składach i nie maja żadnego negatywnego wpływu na organizm. Oczywiście jeśli sa odpowiednio dobrane. Badania lekarskie przede wszstkim i dobry wywiad przeprowadzony przez lekarza - to podstawa sukcesu ;)

Gość gość
08,28 nie do konca masz racje ja mialam dobierane tabletki na podstawie badan , i lekarz przeprowadzal wywiad , po roku stosowania cera byla okropna czolo w wypryskach a przytylam 5 kg , teraz odstawilam i nie wiem jaka antykoncepcje stosowac , gumki odpadaja

Gość alegoriana
Nie tyje sie od tabletek tylko niektóre z nich wzmagaja apetyt. A co do cery to jeśli tak się stało to znaczy, że nie robiłas systematycznie badań kontrolnych. Robi sie je co pół roku. Nasz organizm się zmienia więc i gospodarka hormonalna też.

Gość lunowana
W jakim systemie te tabletki co bierzesz są? Ja biorę Vixpo i sa w systemie 24 +4. Nawet jak masz przerwę pomiędzy blistrami, albo masz tabletki placebo to jestes zabezpieczona. nie musisz w tym czasie dodatkowo stosowac prezerwatyw.

Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania (58) 6 915 915 czat na netporadnia.pl e-mail kontakt@netporadnia.pl Godziny kontaktu: od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Jesteśmy po to by Ci towarzyszyć i Cię wspierać.