Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem sprzataczka , jak macie jakies pytania to prosze

Polecane posty

Gość gość
no dobra ja ide spac bo rano do pracy trzeba wstac

Gość gość
ja mam pytanie-jak wybielic wannę? mam starą, w planach zmiana na nowy brodzik ale jeszcze nie teraz a dopóki to co? jak wybielic/doczyscic?

Gość gość
Zalej domestosem wssystko zejdzie.

Gość gość
A ta wanna jest brudna kamieniem i osadem czy po prostu zszorowana? Bo ja mam np. zlew emaliowy, i tam nie odczyści się super wszystkiego. Można wybielić (kwasek cytrynowy albo soda kalcynowana, oczyszczoną też zresztą można), jednak to po prostu już uszkodzenia emalii są.

Gość gość
wanna jest juz szara ze starosci,nie moge na nią patrzec ale narazie co innego remntuję (sciany) i nie chcę się zapędzac w kolejny remont,chcę na razie to ogarnąc a potem bede myslala o lazience,narazie musze jakos zyc z tą wanną. zlac domestosem? ale jak? całą wannę?

Gość gość
Jak zlajesz to moga pozniej zostac zacieki , wiec grube rekawice na lapki i i rozprowadz domestos gabka Jak wanna starta ze starosci to proponuje kupic nowa wanne;)

Gość gość
Ja czyszcze wannę cifem i gąbka ta ostrą strona. Zawsze wygląda jak nowa

Gość gość
wiecie co dzieki:) kupilam agenta w biedrze i efekt rewelacyjny!! dzieki :)

Gość gość
Plyn do mycia naczyn polecam , nie rysuje powierzchni a wanna jesli zadbana to czysta na blysk

Gość gość
Czym wyczyścić przypaloną stopę żelazka?

Gość gość
ocet. Nałóż troszkę na czystą ściereczkę i pocieraj energicznie płytę żelazka. Jeśli to nie pomoże, zmieszaj ocet z sodą oczyszczoną. Następnie ponownie przetrzyj płytę żelazka. a tak powaznie ja nie czyszcze ludziom zelazek , chcesz prasowanie to daj dobry sprzet , nikt sie nie bawi w czyszczenie zelazka

Gość gość
czym doczyścić kabinę: 1. kamień na szybach kabiny prysznic. (nawet najlepsze spryskiwacze do kabin, po wyszorowaniu, nie dają w 100% rady, bo i tak jest troche tego nalotu) 2. metalową konstrukcje kabiny. Mimo czyszczenia pojawiła się na niej jakby śniedź. Dodatkowo mam problem z doczyszczeniem szyn od rolek kabiny, poniewac szyby z rolkami się nie wypinają z szyn i zawsze musze się namęczyć z patyczkami do uszu i płynek Sawo - tylko po nim smród 2h w łazience.

Gość gość
Dziękuję. Domyślam się że nie czyscisz żelazek aczkolwiek jesteś sprzątaczką i powinnaś takie rzeczy wiedzieć więc zapytałam :) I mam jeszcze jedno pytanie. Czym czyścić białą glazurę głównie z tłuszczu ? Próbowałam chyba już wszystkim i zostają straszne zacieki. Co do wanny i domestosu.. Wpadłam kiedyś na taki pomysł,zostały straszne zacieki więc trzeba to rozprowadzić i spłukać.. Samo zalanie nie da porządanego efektu.

Gość gość
jak juz mowilam ja kupuje specjalistyczne plyny do kamienia , Sanit Acid duzo tez zalezy od tego jakiej jakosci jest szyba , dobrej jakosci szklo jest dodatkowo powlekane materialem po ktorym woda splywa i nie osiada sie kamien . zabawa paleczkami hmmm chyba zmudna robota my takie rzeczy robimy parownicami z goraca para , szybko skutecznie a para dociera do najmniejszych zakamarkow

Gość gość
Mam pytanie.Jak założyc firme sprzątającą i czy to opłacalne?Od czego zacząć i ile kasy na początek?

Gość gość
nie wiem ile kasy na poczatek bo ja nie mialam sporo , a o sprzataniu nie myslalam ale 16 lat temu bylam w dolku i potrzebowalam pracy , znajoma powiedziala ze jest kilkanascie klatek do sprzatania na nowym osiedlu ale musze miec wlasna dzialalnosc bo na etat nie ma szans , mysle ok zaryzykuje a ze jak cos robie to robie dobrze nawet jesli to tylko sprzatanie to zaczelo sie krecic , jakas pani zapytala czy nie sprzatnelabym tez jej mieszkania , zgodzila sie na fakture , byla zadowolona okazalo sie ze jest dentystka zaproponowala gabinet ,pozniej oj to szlo dosc szybko z poczatku droga pantoflowa pozniej juz mialam pieniazki aby kupowac jakis sprzet zatrudnic jedna pania pozniej druga i tak sie rozroslo a mnie wciagnelo ( wiecie ze w tej branzy sa tez kursy )

Gość gość
Stopkę żelazka cifem czy jakimś innym mleczkiem do wanny dobrze się czyści.

Gość gość
płacę za sprzątanie mieszkania - prawie 100m2, mała łazienka i kuchnia, mało mebli,dużo wolnej przestrzeni - 100zł. zajmuje to tej pani ok 3godz, średnie miasto,na czarno, to dużo czy mało?

Gość gość
widac nie jestes skapa :)

A jak Cię traktują pracodawcy ? Nie czujesz się poniżana?? Jak sobie radzisz jak pracownik się rozchoruje ? Masz kogoś na zastępstwo??Sama też jeszcze sprzątasz ? Czy taka firma kilkunastoosobowa przynosi duże dochody? Sama sprzątam i mam wrażenie ,że jednak pracodawcy się wywyższają..:/ Tez marzy mi się firma sprzątająca..;/

Gość gość
przez 16 lat z reka na sercu tylko jedna lady wyzej srala niz d**e miala , grunt to nie dac sie ponizac , odbylam z pania rozmowe , rzeczowa konkretna i stanowcza , zobaczyla ze nie jestem tlukiem debilem , potrafie sie wyslowic i mam inteligentne argumenty na koniec powiedzialam jej ze jesli uwaza jak uwaza to ma miesiac na zrewanie umowy ( dostala nr do mojej ksiegowej) i niech nie blokuje czasu rodzinom ktore czekaja na nasze uslugi i mowilam to powaznie bo mam zawsze osoby ktore dzwonia i mowia ze poczekaja az bedziemy mieli czas . mine miala obledna ale to byla taka kobieta ktora w naturze ma ponizenie listonosza kasjerke czyli kazdego kto tak jak ona nie jest prezesem . mam dwie osoby z doskoku na czarno w razie choroby kogos ze stalej ekipy no i sama tez ide jak trzeba , korona mi z glowy nie zleci :) sama malo juz sprzatam ale jak jest duze zlecenie jednorazowe to pomagam chetnie, mamy jeden sredniej wielkosci Hotel i tam tez sporo pracuje jak jest sezon slubow i komunii , mam tez trzy prywatne osoby , starsze osoby z ktorymi sie w pewien sposob zzylam i ich nie zostawie wczoraj mialam sytuacje ze zajechalam do starszego pana , drzwi do domu otwarte znalazlam go na tarasie smutnego , okazalo sie ze zdechl mu pies , mowie wiec do niego ze skoro juz nie ma pieska , nie bedzie tyle siersci w domu , nie bedzie tyle sprzatania wyprowadzania pieska to moze ograniczyc wydatki na sprzatanie a on zlapal mnie za reke i mowi - absolutnie! teraz tylko ty mnie przy zyciu trzymasz ogolnie im wiecej zlecen tym wiecej papierologii , czesc ogarniam sama czesc wysylam do ksiegowej , szczerze mowiac nie nawidze papierkowej roboty , wole myc okna , sprzatanie zawsze mnie odprezalo , jak na cos sie wkurze to biore szczoteczke do zebow i szoruje fugi w lazience :p

Gość gość
zapewniam cie ze da sie za taka prace wyzyc i to calkiem fajnie oczywiscie mam meza ktory tez pracuje i nie zarabia zle ale jak by cos sie stalo to wiem ze dalabym rade sama z dziecmi bez problemow na dzien dzisiejszy niczego nam nie brakuje

Gość gość
Tak , odkurzecz centralny to dobra rzecz , warto zainstalowac