Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bogaty szuka biednej

Polecane posty

Gość gość

Jestem zarabiającym facetem 3100zł miesięcznie dla mnie. Szukam kobiety ktora pragnie schronienia pod moimi skrzydłami, wynajmuje mieszkanie na obrzeżach miasta i mam samochód fiat panda na przerobiony na gaz. Szukam swojej kobiety życia która zostanie moją żoną oraz matką mojego potomstwa. Chcę założyć rodzinę ktora będzie zwięczeniem mojego życia.

Gość gość
P.S nie pije i nie pale i nie bede miał nigdy kochanki

Gość gość
Hehehe :D :D, bogacz z 3100.....padłam

Gość gośćhkfutg
Do tych 3100 dodaj jeszcze ze dwa zera na koncu to sie zastanowimy,no nie kobietki?z dziadami sie nie zadajemy

Gość gość
3100, to ja na waciki wydaję :)

Gość gość
Majątek się powiększa nie pomniejsza :D Zarabiam więcej od ciebie i jestem kobietą Żałosna imitacjo faceta :P:D

Gość gość
Bogaty to jak ma dobre mieszkanie lub dom w drogim mieście. kilkaset tysięcy oszczędności. To jest absolutne minimum

Gość gość
No prawdziwy krezus :D, 3100 minus opłaty za wynajem, można poszaleć.....jeden dzień w miesiącu

Gość gość
Hej "bogaczu"moze u siebie na wiosce zrobisz furorę, wspomóż te zuliki a nie do normalnych ludzi wychodzisz.:) Moj ojciec zarabia 6 razy i jestesmy srednia klasa.

Gość gość
6 razy tyle*

Gość gość
Nieważne ile się zarabia ważne ile się ma.

Gość gość
Dam wam przykład znam kilku prezesów co zarabiali duże pieniądze a teraz nie mają pracy lub pracują poniżej ich oczekiwań. Faktycznie nie ważne ile się zarabia tylko ile się ma. Zarabiając 10.000 zł na milion trzeba pracować 100 miesięcy. Mając milion jesteś 100 wypłat do przodu bez ryzyka utraty pracy. Mając milion można go strać w kilka dni ale zarabiając 10000 można nic nie odkładać i za 10 tat dalej mieć 0 na koncie i innych lokacjach.

Gość gość
Za tą radę powinnam dostać od was buziaka. Zawsze oszczędzajcie pieniądze. Są 3 rodzaje oszczędzania: 1 lekka wersja symboliczne 100 200 300 zł w zależności od dochodów - takie oszczędzanie to na wyjazd albo na samochód za kilka lat. 2 wersja preferowana znaczna część dochodu jak się da to więcej niż połowa - czuć skutki takiego oszczędzania. 3 wersja hardcorowa - na wszystkim i na czym się da - szkoda życie marnować. Oszczędności lokować na 3 różne sposoby np. 33% konto 33% nieruchomości 33% lepiej mieć blisko siebie w różnej zawartości.

Gość gość
Można inwestować ale maksymalnie połowę bo jest ryzyko.

Gość gość
zamiast pracować można kraść też jest ryzyko ale nie trzeba pracować

Gość gość
Nie ma obowiązku oszczędzania ani inwestowania. Jak ktoś średnio zarabia to nigdy nie będzie bogaty z samego oszczędzania, ale jak chce tylko dobrze żyć i spokojnie to oszczędzanie wystarczy. Ja to bym w ogóle zrezygnowała z ZUS u jakbym mogła i lepiej bym na tym wyszła. Niestety wiele osób jest nieodpowiedzialnych i taki ZUS to jedyna gwarancja jedzenia na starość.

Gość gość
Kraść to jest większe ryzyko bo jakbym kogoś złapał na gorącym uczynku to nie wiem czy tylko by się na szpitalu skończyło.

Gość gość
Jak kraść to tylko w uczciwy sposób. Tak jak to słyszałam w pewnym serialu, że jest nie uczciwy podział pieniądza i trzeba wyczyścić wszystkie konta. To jest prawda że ktoś zarabia 20000 a jego praca jest warta 4000 a inny zarabia 1000 a jego praca jest warta 4000. Średnia pensja np. lasach państwowych to ponoć 7000 zł - tak mówili w telewizorni.

Abstrahując od tego zabawnego anonsu, pragnę zwrócić uwagę kobitkom szukającym ludzi ze 100 razy wyższą pensją od średniej krajowej, że takie na ogół kończą ze zdradzającymi ich Sebami, gromadką małych Sebków i z porozciąganymi dresami, przy niekończących się obowiązkach domowych, walcząc o przeżycie ^^ A wracając do meritum, facet może dostał parę pałaców w spadku, może jest naukowcem i coś odkrył, i dostał jakiegoś nobla razem z milionem zielonych, a pracę ma taką jaką lubi, bo kto bogatemu zabroni? Fiat Panda w gazie? Spora część bogatych nie jest rozrzutna, jak na prawdę ma potrzebę (np. non stop jakieś delegacje) to kupi sobie mały helikopter, jak nie ma takiej potrzeby i nie ma też parcia na przepych czy mocne fury, to co w oszczędnej Pandzie złego? Szczególnie jak ktoś się natyra nad pieniądzem to zna jego wartość i jest oszczędny ;p Takie tam filozofowanie, nie obchodzi mnie w sumie majętność autora ^^

Gość gość
Szukacie sprawiedliwość :D Sprawiedliwa jest tylko śmierć. Nigdy nie było i nie będzie sprawiedliwego podziału pieniądza. Pocieszę was, że w porównaniu do obywateli np. Nigerii żyjemy nie sprawiedliwie i powinniśmy podzielić się z nimi naszymi dochodami. Niemcy zaś powinni się dzielić swoimi dochodami z nami. Prawda jest taka Niemiec nam nie da a my nie damy Nigeryjczykowi. Nie szukajcie sprawiedliwości bo sami nie szukacie sprawiedliwości w tym rozumowaniu globalnym.

Gość gość
Tam gdzie są duże zyski tam są duże dochody. Kwestia sprawiedliwych dochodów to poważny problem, który nie można w prosty sposób wyliczyć. Niestety pewne grupy społeczne są bardzo pazerne a ich pazerność sięga do czasów starożytnych i nikt tego nie zmieni.

Gość gość
takie są kobiety jest fajny facet to nie chcą wolą drani zeby ich bili i chlali browar w pubie. a tu jest porządny facet nie ma chętnych tylko sie śmieją że mało zarabia załosne kafeterianki

Gość gość
Łatwo gardzić biednym człowiekiem bo to oznacza, że jest głupi, leniwy, niezaradny. Rzadko się patrzy na kogoś z szacunkiem bo może jest uczciwy, dobry. Mamy bardzo ciężkie czasy bo często dobrych, uczciwych ludzi jest coraz mniej bo się ich określa frajerami. Tylko przypomnijcie sobie programy: uwaga usterka, będzie pan zadowolony... Sami jak byłyście oszukane to co było miło???? Jak się czułyście??? Facetowi potem mówicie stary też tak rób??? Same tak potem robicie w pracy???

Każdy sobie rzepkę skrobie... Jak większość Nigeryjczyków czeka, aż im banan z drzewa spadnie, a większość Polaków zapieprza ciężko, to jest niesprawiedliwe, że mamy więcej? Czy jak większość Niemców wykonuje swoją pracę bardzo solidnie, w dodatku są doskonale zorganizowani i znacznie efektywniej dysponują czasem od Polaków, to jest niesprawiedliwe, że oni mają więcej? znaczy zawiało mi tu komuną i równością, a to że świat, w którym żyjemy nie jest sprawiedliwy to inna sprawa, ale gdyby nie było ludzi, którzy nie chcieli być równi tylko lepsi, to byśmy nadal mieszkali po szałasach i ziemiankach...

Gość gość
Z tego co wiem w Nigerii to jest bardzo dużo szybów naftowych a ten kraj jest tak okradany, że tylko 1% ma z tego zysku. Nigeria to akurat dobry przykład niesprawiedliwości. Niemy zaś za szkody wojenne nigdy nie oddali kasy.

Gość gość
Niestety mężczyźni są z natury źli a kobiety z nich robią jeszcze większych badbojów. Żeby świat zmienić trzeba z nas wyrzucić człowieka pierwotnego. Mieszkamy w domach ale sposób myślenia jak z jaskiń.

Gość gość
Są źli i dobrzy. Ładni i brzydcy. Chorzy i zdrowi. Bogaci i biedni. Jest kolorowo bo jest różnie. Gorzej jak zaczyna się wszystko robić czarno białe.