Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze matki chętnie opiekują się wnukami

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze matki chętnie opiekują się wnukami

Gość gość
Moja matka to typ,ktory sam od wszystkich wymaga troski i opieki. Jest nerwowa, wkolko wymysla sobie jakies choroby i najogolniej mowiac jest bardzo skupiona na sobie. Cale zycie taka jest i wiem ze nie lubi malych dzieci,mecza ja. Ile to ja sie juz nasluchalam jaka meka bylo moje i brata wychowanie,jak moglabym ja prosic o pomoc? :-) Zartujemy z mezem,ze gdyby przyjechala do Nas po porodzie(jestem w ciazy) to opieka nad noworodkiem w porownaniu z nia to bylby pikus. Tesciowa nie zyje woec nie mam tak dobrze jak niektore panie.

Gość gość
Mnie i siotre praktycznie wychowywala babcia. Moja matka jak tylko bylam na poczatku ciazy powiedziala do mnie" Na mnie nie licz ja Ci nie bede pomagac przy dziecku". Ma za swoje bo widuje malego raz do roku na Boze narodzenie. Mam ja w d***e. Jest dla mnie obca osoba nie mam z nia zadnych wiezi. Odcielam sie od toksycznego babska. Na bank jej na starosc pomagac nie bede.

Gość gość
Te ktore zachowywaly sie jak kukułki to i swoich dzieci nie wychowywaly to nie maja zamieru pomagac w opiece nad wnukami. W sumie to zrozumiale one tego nie umieja to zwykle egoistki. Najgorsze jest to, że oczywiscie chca zeby sie nimi zajac ja zniedoleznieja. ZALOSNE sa i obludne.

Gość gość
07:31 Prawda :-(

Gość gość
Boże jak ja chciałabym mieć zawsze opiekę nad wnusią,a rodzice niestety ograniczają ___ wnusia za bardzo przywiązuje się do nas-kocham ją i szanuję ---kochamy mądrze,uczymy samych dobrych rzeczy,nie podważam autorytetu rodziców ona uwielbia być u nas ,uwielbia nas -odnosimy wrażenie ,że zięć jest zazdrosny o nasze relacje za mało mamy wnuków-mamy tylko jedną księżniczkę

Gość gość
Mam kolejny etap w moim życiu__poświęcam czas swojej wnuczce.To jest moja radość ,moja duma.Kocham ją nad życie. Ona mi daje taką radość!!!!Jak można ich nie kochać,zajmować się nimi?

Gość gość
Normalnie mozna. Wiele jest babc co to tylko chca sie pochwalic przed sasiadkami wnukami ale zajmowac sie to juz nie. ZALOSNE babska.

Gość gość
7:53 jak można nie zajmować się wnukami? co to za zimni dziadkowie,?

Gość gość
Bo to jest wielki obowiązek i odpowiedzialność, a jak same sie nie zajmowaly swoimi dziećmi to jak maja to umieć. Zreszta wola pooglądać seriale w tv, isc na rynek czy poplotkowac z innymi str******.

Gość gość
jestem chyba nienormalna,ale tak mam moja wnuczka ma swój pokój u mnie,kupuję jej piękne ubranka,zabawki bawimy się w różne gry,malujemy,rysujemy,czytam jej bajeczki uwielbia u mnie przebywać,nocować ma plac zabaw"w ogrodzie kocham ją nad życie niestety jej rodzice też są zazdrośni,i to jest chore,skąd to się bierze? pewnie z zimnego domu!? tacy rodzice wyrządzają wielka krzywdę własnemu dziecku,bo jemu jest potrzebna i babcia i dziadek,tylko mądrych dziadków to dziecko potrzebuje ale walczyć z nimi nie mam zamiaru, no cóż,mnie uczono szacunku do dziadków,oni byli i są cały czas w naszym życiu,kocham ich i tak zostanie chce obdarowywać tym uczuciem moje wnuczątko,o ile będzie mi dane

Gość gość
Babciu powyzej jestes wyjatkiem wiesz mi. Babcie nie ccha sie zajmowac wnukami. Ja to widze kazdego dnia.

Gość gość
7:49 to w jaki sposób piszesz przeraza mnie i nie dziwie się rodzicom, ze ograniczaja kontakt :O

Gość gość
Jak ja czytam niektore babcie to smutno mi...pisalam o 07:22. Jak ja Chcialabym any moja matka byla taka ...ciepla,czula. Ale czegp moge oczekiwac jak byla zimna matka, cale zycie tylko sluchalam ,ze mam dac jej spokoj i przestac ja meczyc. Bylam wyjatkowo wrazliwym dzieckiem i ten bol zostal do dzis wiec nawet bym nie chciala aby zajmowala sie moim synkiem i przelewala ten jad na niego. Wystarczy mi jak czasem zadzwoni i najpierw przez pol godziny slucham jej narzekan o zdrowiu a potem slucham jej narzekan na temat dzieci mojego brata"jakie to niegrzeczne bachory,rozwydrzone sa" i takie wnioski wysnuwa tylko na podstawie rzadkich wizyt raz na parwe miesiecy to slabo mi sie robi.Sama dziwoe sie soboe ze nie xerwalam z nia jeszcze kontaktu. Dla niej kazde dziecko ,ktore nie siedzi cicho i nieruchomo caly dzien jest niegrzecznym bachorem. Raz ja zapytalam czy do brata na moje dziecko tez bedzie tak mowila...rozlaczyla sie wielce obrazona.. Tesciowa byla zupelnie inna ale niestety nie doczeka juz narodzin swojego wnusia.

Gość gość
07:55 ja mam taka babkę. Wydawania do mnie,gada o p*****lach a na koniec formułka"jak będziesz czegoś potrzebowała to mow mi koniecznie". A jak mam jakąś prośbę (nie o pieniądze,a o przysługę, przenocowanie ) to zawsze słyszę "oj pomogłabym, ale jestem taka stara/chora nie mam siły..." :-D do tego chciała bym pracowała w prestiżowym miejscu. Nigdy nie zapyta czy mi tam dobrze tylko wszystkim się chwali ,ze ja pracuje w super korporacji. Takie to babcie...

Gość gość
Macie rację,że są takie zimne babska-babciunie Przecież miłość dziadków jest taka piękna,bezinteresowna: jak można być takimi oschłymi dziadkami? Młodym trzeba pomagać,oni są tacy zabiegani,zmęczeni-byliśmy tacy sami.Pomagajmy,odciążajmy mamusie choć na trochę. Często rodzice naszych wnuków mają piątkowe albo sobotnie wypady wieczorne,wiec dzieciaki przychodzą do nas.Nawet nie wyobrażacie sobie ile jest obopólnej radości.A na drugi dzień proszą nas by jeszcze ich nie "wydawać"rodzicom.Odwlekamy z ich wydaniem,zabieramy w ciekawe miejsca.

Gość gość
wczoraj Byłaś u psychiatry? to idz bo rozum to dobra rzecz. Zobaczysz ile czasu będą mieć dla ciebie wnuki i bezczelne dzieci. kiedy będziesz leżeć odłogiem:)

Gość gość
wczoraj BABCIU!!! jak się samemu balowało i podrzucało dzieci innym to teraz trzeba to odpracować. Są też takie babcie którym nikt ale to nikt nie pomagał,same wychowały,pracowały,mają ukończone wyższe studia. Jesli którąś było stać to miała Panią do opieki,jesli nie to żłobek. Na emeryturze mają swoje pasje i nie myśla nikomu usługiwać. Dzieci się robi z głową i tyle na ile damy radę i na ile nas stać finansowo. Proponowanie babciom takich zajęć jest w złym tonie.One miały swoj czas na takie zajęcia a teraz mają czas dla siebie.

Gość gość
gość dziś wczoraj Byłaś u psychiatry? to idz bo rozum to dobra rzecz. Zobaczysz ile czasu będą mieć dla ciebie wnuki i bezczelne dzieci. kiedy będziesz leżeć odłogiemusmiech.gif " >>>>> ty ,jak ci tam...na pewno masz g*******e pojęcie o wnukach bo ich nie masz głupia babo ,brak mi słów, ty nie nadajesz się na babcię i nie wiem czy nią kiedykolwiek będziesz babią się jest a nie bywa -wnuki kocha się za to ,że są i jeśli dziadkowie ich kochają to na pewno wzajemnie będą za sobą przepadać ile dasz wnukom,tyle dostaniesz,jeśli wychowałaś dobrze dzieci,one zawsze będą nosiły ciebie w sercu żadne dziecko nie rodzi sie złe,chyba że je "wykoślawilaś"...

Gość gość
gość dziś wczoraj BABCIU!!! jak się samemu balowało i podrzucało dzieci innym to teraz trzeba to odpracować....." debilu,jak się kocha wnuki,to chce się z nimi przebywać najpierw trzeba mieć wnuki i kochać je,a póżniej dyskutować o nich,

Gość gość
Jak nie masz wnuków to zamknij się!Rzygam twoimi wypowiedziami.

Gość gość
Proponowanie babciom takich zajęć jest w złym tonie.One miały swoj czas na takie zajęcia a teraz mają czas dla siebie. " g****o prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!widac,ze ich nie masz

Gość gość
Mnie nikt nie musi specjalnie zapraszac do opieki,sama mialam duzo pomocy ze strony moich rodzicow.Moi dziadkowie tez zajmowali sie nami.Tak to juz jest w naszej rodzinie i dlatego mamy silne więzy,miłość i szacunek.Rodzina to nasze życie.I wcale mi nie przeszkadza miec swoje pasje.Piszę to do tych osob,ktore lubią zajmowac sie wnukami.

Gość gość
Autorce radzę zamknąć ryja i zająć się SWOIMI dziećmi. Babcie mają ciekawsze zajęcia od bycia bezpłatnymi niańkami. Kochać wnuki , a dać się wykorzystywać wrednym dzieciom, to dwie różne sprawy. Najpierw trzeba być dobrą córką i matką, aby krytykować inne matki. Leniom, którym nie chce się zajmować własnymi dziećmi radzę założyć pas cnoty, a klucz wyrzucić.

Gość gość
Ostatnia wypowiedź najlepsza.Kochac wnuki to nie znaczy byn niania na każde zawołanie.

Gość gość
19.54 19.58 20.01 20.03 To że lubisz się rżnąc i płodzić dzieci to twoja sprawa i nikomu nic do tego. Natomiast uszczęsliwianie innych twoimi potomkami jest chamstwem bo jak można żądać by ktoś miał ci pomagać albo wciskać innym kit jakie to babcie są chętne do tego wykorzystywania. Zapewniam cie ze gdybym kiedyś nią została a trafiłby mi się taki bezczelny typ jak ty to wywalę na zbitą twarz i poszczuję psem. Dostałaś taką odpowiedz na jaką zasługujesz swoją terminologią prostaczko.

Gość gość
Ktoś kto sam wychował dzieci powinien mieć wreszcie czas dla siebie.ALe nie młode mamusię chcialyby uszczęśliwiać dziadków.Dziadkowie to mogą sporadycznie a nie robić za darmowa sluzaca.NIech wychowaja .swoje dzieci to zobaczą jak będą z chęcią opiekować się wnukami.

Gość gość
gość dziś Czy babcia ma pisany obowiązek opieki nad dziećmi czyli wnukami? a może ta babcia nie lubi już dzieci,ma prawo z racji wieku,może jej przeszkadzać płacz,może nie mieć ochoty z nimi przebywać bo ją męczą.Myślisz że to przestępstwo jeśli się nie godzi? a musi bo jesli nie zechce to wnuki będą ją mieć w przysłowiowym tyłku. Czy babcia musi sobie niańczeniem zapracować na akceptację. Bożeszzzzz ty aleś durna hi h hi

Gość gość
Napisał prostak i cham:"To że lubisz się rżnąc i płodzić dzieci to twoja sprawa i nikomu nic do tego." czuje się sercem a nie dupą nie masz wnuków i mieć ich nie będziesz,a nawet nie powinnaś bo zniszczyłabyś im psychikę

Gość gość
Zapewniam cie ze gdybym kiedyś nią została a trafiłby mi się taki bezczelny typ jak ty to wywalę na zbitą twarz i poszczuję psem." mam nadzieję,że ciebie też wywalą ze swojego życia na zbity pysk