Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze matki chętnie opiekują się wnukami

Polecane posty

Gość gość
Żebyś się nie zesrała z tym kochaniem,kochaniem tematu nie załatwisz,wnuki potrzebują dobrze zjeść,dostać kasę,prezenty z każdej okazji. Chyba że twoi są nierozgarnięci i tylko słowo kocham cię im wystarcza głupia babuniu. co ty pierd......? naprawdę patologia glęboka

Gość gość
dziś swata,bo jest dobry kogut a babę ma maszkarę i córcia podobna do niej

Gość gość
Akurat ja też wnuki lubię ale kocham to swoje dzieci.Uwazam że od kochania to moje wnuki mają swoich rodziców.A synowym to nikt nie dochodzi.Wypowiadają jak to źle bo teściowa przychodzi i chce odwiedzać to się narzuca.Nie chce pilnować źle .Wszystkim tak krytycznie wypowiadających się synowym życzę aby w przyszłości kiedy już będą tesciowymi z zapałem piilnowaly swoich wnuków .I niech nie liczą na wdzięczność bo wnuki gdy dorosną to będą ich miały w nosie

Gość gość
dziś powiedz że żartujesz? która to synowa popuściłaby kasę teściowej. Druga babcia biedna ale kocha ha hahaha i bjeczki umie cytać

Gość gość
Żebyś się nie zesrała z tym kochaniem,kochaniem tematu nie załatwisz,wnuki potrzebują dobrze zjeść,dostać kasę,prezenty z każdej okazji. Chyba że twoi są nierozgarnięci i tylko słowo kocham cię im wystarcza głupia babuniu. głęboka patologia-przyznaję przedmówcy rację

Gość gość
dziś tutaj piszą tylko chciwe synowe i szlag je trafia na samo słowo teściowa,wredne zakłamane suczyska.Ich to nie minie i to ze zdwojoną siłą

Gość gość
chamskie nasienie zastopuj ze swoim inwektywami ,nazywając kogoś suczyskami

Gość gość
No dobra a u mnie jest tak ze jak chce wziąć opiekunkę to babcia mówi że ona chętnie się zaopiekuje że żaden problem bo po co mam pieniądze wydawać i dziecko z obcym zostawiać a jak już się zajmuje wnuczka to później muszę słuchać jak to się ona poświęcać musi, jaka zmęczona itp.

Gość gość
gość dziś nie powierzaj jej dziecka,znajdź sobie opiekunkę a starej pokaż jej ,że nie jest niezastąpiona nie zniosłabym wymówek

Gość gość
dziś Choć to nie moje słowo to jednak wtrącę się w temat,dlaczego każda tutaj z piszących w tym temacie porusza tylko tesciową a nie swoją matkę.Jesli już swoją matkę to jako tę dobrą.kochającą. Kobiety piszace tutaj jako babcie czy tesciowe s deptane i poniżane. Żeby nie było ,matka mego parnera nie jest esciową bo nie mamy ślubu ani dzieci a znalazłam się tutaj raz pierwszy i bardzo zaciekawił mnie topik. Staramy się o dziecko i tak sobie myślę czy babcia to rodzina czy zawód do wykonywania obowiązków synowej/zięcia

Gość gość
gość dziś ty nie jesteś żadną rodziną,jesteś obca twoje dziecko będzie rodziną dla niej

Gość gość
Dziewczyny,nie ma się co dziwić,bliższa koszula ciału,córka to córka a synowa najlepsza to kobieta obca. Dzieci córki zawsze są bliżej babć,synowa ma swoją mamę i jej dzieci są bliżej jej matki.Tak to było od wieków i tak zostanie. Trzeba z godnością się z tym pogodzić. My też będziemy matkami i jeśli będziemy mieć tylko synów zawsze będziemy tymi gorszymi babciami.Chyba że któraś będzie chcieć zabiegać o względy.Ja mam na razie jednego syna gdyby był drugi to ja się nie nadaję na takie zabiegi bo mam twardy charakter i na pewno mnie synowa nie polubi.Trudno,fajnie że moja teściowa to rozumie i nie mamy żadnych zgrzytów.

Gość gość
najwięcej pomocy ma zawsze córka od matki,zawsze może na nią liczyć;chociaż i te zdarzają się być wygodnickie i wredne-na szczęście rzadkie przypadki

Gość gość
Uważam także ,że mama córki kocha jej dzieci i nie oczekuje niczego w zamian,zawsze ją wesprze, natomiast teściowa to wyrachowane interesowne babsko

Gość gość
Przecież macie swoje matki więc też mogą was wspierać .

Gość gość
A ja na teściową nie mogę liczyć z różnych względów więc myślałam że chociaż na mamę tak a tu proszę też nie jest różowo. Jak nie pracuje i sama miała pomoc od rodziców to tez mogłaby pomoc (tym bardziej że nie cały tydzień tylko 2 czy 3dni). Nie chce jej zostawić dziecka na wychowanie jak niektórzy piszą tylko na parę godzin kilka razy w tyg. a skoro chce uchodzić przed znajomymi za taką super babcie to miałoby to pokrycie.

Gość gość
dziś Wg ciebie babcia na miano dobrej babci powinna sobie zapracować usługiwaniem ? jesli nie chce czy nie może a ma takie prawo tzn.że trudno ją nazywać babcią? czy się mylę? A ty pracujesz?

Gość gość
dziś Ty piszesz ze tesciowa wyrachowane babsko? a ty kim jestes,chcesz wykorzystywac a co w zamian dajesz? to nie jest wyrachowanie? Teściowa cie nie zrobiła by musiała ci pomagać.

Gość gość
Tak pracuje. A uważasz za dobra babcia to taka która rozpowiada na lewo i prawo jaka jest super a jak ma się zająć wnukom to już wielki problem. Ok niech się nie zajmuję ale też nie rozpowiada ze to robi.

Gość gość
"Teściowa cie nie zrobiła by musiała ci pomagać. " patologia!!!!! debilko,wnuczek to nie przedmiot

Gość gość
Nie zgodzę się z wypowiedziami babć,że matki chcą wykorzystywać babcie.W/g mnie albo jest to babcia z prawdziwego zdarzenia albo na papierku-Nie wyobrażam sobie bym moją kochaną wnusią nie opiekowała się.To sama przyjemność i radość,że to dzieciątko chce być z babcią. Jestem na emeryturze .To jest mój kolejny etap w życiu.Kiedyś pracowałam z cudzymi dziećmi,a teraz ze "swoim" i zawsze ta praca z dzieckiem daje mi wielką satysfakcję i spełnienie się.

Gość gość
Prawda,żadna opiekunka nie zastąpi kochającej babci.

Gość gość
Nie widziałam mojej matki już 10 lat i nie ma możliwości opieki nad wnukami.

Gość gość
gość dziś współczuję Ci i Twoim dzieciaczkom.Nie potrafię zrozumieć takich zimnych kobiet-babć.Nawet nie wiedzą ,ile tracą.

Gość gość
U mnie opiekunka zastepuje i jedna i druga babcie bo obie sa c*****e. jedna to typ byle nic nie robic przy dziecku ale nakupowac gowien za zlotowke i pochwlic sie przed sasiatkami wnuczkiem na robic zdjec ale zeby nic ten maly od niej nie chcial. A druga moja matka to typ kukulki. Sama nas nie wychowywala to co ona bedzie sie wnukiem zajmowac.

Gość gość
gość dziś Nie możemy wszystkich opiekunek wrzucać do jednego worka.Trafiłaś na opiekunkę o dobrym sercu i odpowiedzialną.To masz szczęście.Masz rację,że taka opiekunka jest lepsza niż sztuczne zimne babcie. Dziecko doskonale czuje,czy babcia je kocha ,czy nie.Żadna babcia i opiekunka nie oszuka dziecka.I całe szczęście.Obserwuję babcie na placu zabaw i niestety,żal mi niektórych wnucząt.Babcie są apodyktyczne,krzykliwe i nerwowe.Wiałabym od takiej ile sił w nogach...dlatego apeluję do rodziców, by od czasu do czasu bez zapowiedzi, skontrolowali ich.Przekonać się samej,czy babcia zakłada dziecku nakrycie głowy,czy wychodzi z piciem,czy przestrzega godzin karmienia i snu.Czy w ogóle wychodzi na dwór...

Gość gość
Jest lepsza niz obie babcie, bo maly za nia bardzo teskni np weekendami. Zadnej babci nie wola nie wspomina tylko ciagle jest wola "niania" i musze go zapewniac ze tak niania do niego przyjdzie w poniedzialek. No babcie sa zimne, znerwicowane i nie maja cierpliwosci wiec tak musze korzystac z pomocy opiekunki. Szkoda ze moje dziecko nie ma chociaz jestej takiej babci jak opiekunki no ale nic na to nie poradze.

Gość gość
Opieka nad wnukami to nie tylko przyjemność.Jeżeli babcia lubi dzieci i sprawia jej przyjemność to jej sprawa.Ale znam babcie które pilnują bo nie chcą urazić dzieci,bo boją że się obraża i tak haruja całymi dniami, a mają po sześćdziesiątce.I to nie jest w porządku.

Gość gość
gość dziś Nikogo na siłę nie wolno uszczęśliwiać! Moja teściowa była chłodną kobietą,nie lubiła dzieci i dlatego moja córka miała nianię.Była obca,ale dla mojej córki była babcią.Moje koleżanki zmieniały opiekunki,a nasza babcia tyle lat u nas.Uwielbialiśmy ją,a ona nasze dziecko i nas także.Nawet kiedy córcia poszła do szkoły,to o jej imieninach nigdy nie zapominaliśmy. Pisząc te słowa o kochanej przyszywanej babci,wzruszam się.Była cudowną,ciepłą osobą.