Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jest jeszcze szansa, ze moja ciaza sie rozwinie?

Polecane posty

Gość gość

Wg bety to mój 5 t.c. W zeszłym tygodniu było widać tylko powiększone endometrium, w tym tygodniu jedynie pusty pęcherzyk ciążowy :( Niby postep jest, ale lekarz uważa, ze już powinno być cos widać i chyba jest cos nie tak, 15 mam przyjść na kolejna wizyte. Z drugiej strony stwierdził, ze ma stare usg. Pytalam koleżanek i one twierdza, ze w 5 t.c. już było widać zarodek. Wg ostatniej miesiączki wychodzi, ze to już 6-7 tydzień, ale nie wiem, kiedy dokładnie w ciaze zaszlam, może być, ze później, cykle mialam 35-37dniowe ostatnio. Czy jest jeszcze szansa, ze moja ciaza się rozwinie?

Gość gość
Ciazowe objawy mam-bolace, powiększone piersi, bywa mi niedobrze, czasem zbiera mi się na wymioty. Jestem bardzo senna, w nocy spie jak dziecko po 10 godzin, w dzień czasem tez musze się polozyc, bo nie wyrabiam.

Gość gość
Nie mam zadnych krwawień, plamień, co tez lekarz uznal za dziwne. Z tego, co pamiętam, w pierwszej ciąży tez nie miałam, zniknela miesiaczka i już.

Gość gość
Skoro masz takie długie cykle to moim zdanie nie ma co porównywać do koleżanek, tylko spokojnie czekać, wiem ze to trudne, ale Twoje nerwy i stres w niczym nie pomogą. A jak przyrost bety w ciagu 48h? Ja miałam pusty pęcherzyk ale beta wolno przyrastała i niestety nic z tego nie wyszło. Ważny jest przyrost a nie pojedyncze badanie, z niego nie da się określić tygodnia ciąży bo widelki sa zbyt szerokie. W innych ciazach z których mam dzieci przyrosty byly prawidłowe, a nawet duzo większe niż te 66% w ciagu 48h.

Gość gość
Jeszcze raz ja z 20.25, jak miałam ten pusty pęcherzyk to jakos w 6 tygodniu pojawilo sie jednorazowe plamienie/male krwawienie i nic więcej, czekałam jeszcze 2 tygodnie na poronienie samoistne (oczywiście byłam pod stalą kontrolą lekarza).

Gość gość
Wiesz, ja się boje, lekarz nie kazal bety powtarzac. Kazal przyjść na kolejne usg. Dlatego mój stres, w pierwszej ciąży zadnej bety nie robiłam, tylko testy ciążowe i do lekarza trafiłam w 10 tygodniu, gdzie już wszystko było dokładnie widać. Ale wtedy nie pracowałam, Za ta ciaze wzialam się, ze tak powiem, od początku, bo pracuje fizycznie.

Gość gość
Nie panikuj, spokojnie. Jak chcesz sie uspokoić to zrób sama 2 badania bety w odstępie 48h i porównaj czy przyrasta o co najmniej 66%. Ja we wszystkich ciazach badania robiłam na własną rękę, prywatnie, a przynajmniej zawsze mnie uspokajały lub nie. Usg lekarz zawsze robił najwcześniej tak w 7 tygodniu, bo wczesniej nie ma sensu (ja mam krótkie cykle, raczej 24-26 dni) a u Ciebie to pewnie jeszcze jest czas.

Gość gość
U mnie w 6 tc (a usg pokazalo 5t0d) tez bylo widac tylko maly pecherzyk, w dodatku plamilam i lekarz juz mi strzelil caly wyklad nt pustego pecherza, co zrobimy jak nie bedzie zarodka itd, wiec wyobraz sobie moje nerwy... zarodek z serduszkiem widzilam po poltora tygodnia, a teraz nie chce pieron maly usnac tylko ciagnie mnie za koszulke:) moim zdaniem w 5tc moze nie byc nic widac, szczegolnie na starym usg. I przy takich cyklach sugerowalabym sie beta nie OM.usisz sie uzbroic w cierpliwosc i badz dobrej mysli, ja mysle ze sie uda:)

Gość gość
Dzieki za pocieszenie. Ale i tak umieram z nerwow. Pracodawca wyslal mnie na urlop. Mi lekarz nie kazal bety powtarzac, wystawil zaświadczenie dla pracodawcy na podstawie tego wyniku badania, które robiłam na wlasna reke, w zeszłym tygodniu, miałam wartość bety prawie 600, co wskazywalo 4 tydzień ciąży, wtedy tez miałam powiększone endometrium, które wskazywalo na wczesna ciaze. Zreszta 2 testy ciążowe miałam pozytywne.

Gość gość
Jesli chcesz sie uspokoic to zrob nete 2 razy w odstepach 2-dniowych. Ale beta tez nie bedzie jednoznaczna, wszystko powoe Ci usg, a na to trzeba czasu. Ale ja to wręcz mysle ze nie ma powodu do niepokoju, lekarze to lubia tak straszyc, dla nich to nic takiego. Ja juz sobie przysieglam, ze w drugiej ciazy pojde pozniej i nie bede tak panikowac, ale wiadomo, latwo sie mowi. Bedzie ok!:)

Gość gość
Przy długich cyklach to co się dzieje może być ok. Ważne że jest postęp. Zrób sobie tą betę w dwu dniowym odstępie i sprawdź przyrost, powinno być min 66% jak już ktoś napisał. Co do zarodka i tętna: Przy Twoich miesiączkach najwcześniej będzie je widać w 7 tc (skończonym) wg miesiączki (6 u Ciebie) o ile lekarz ma bdb sprzęt. Najwcześniej, a może być i później. Tak więc spokojnie:)