Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego warto uprawiac seks przed slubem?

Polecane posty

Gość gość

1. od dziecka ucza cie: nie kupuj kota w worku! seks jest jednym z fundamentalnych spoiw zwiazku, jezeli zle bedzie sie ukladac zycie seksualne reszta bedzie chwiac sie w posadach, stad do zdrady czy/i rozwodu juz tylko szybko rownia pochyla. -jest to udowodniony przez seksuologow fakt i w ogole nie ma nad czym tu dyskutowac. x 2. malzenstwo to dla wielu swietosc, osobiscie nie uwazam ze rozwdo to porazka (nie, nie rozwiodlam sie, ba! uprzedzajac atak piany tego pscyhola od dziecic, jestem w zwiazku malzenskim z jedynym dotychczas partnerem ponad 17 lat) - przechodzic przez katorge cierpienia zdrady czy rozwodu poprzez zwykle niedopasowanie sie seksualne to totalna glupota! skoro dopasowywujemy sie pod wzgledem intelektualnym, swiatopogladowym czy jakimkolwiem innym, dopasowanie seksualne to takze jedna z tych podstawowych spraw. frustracja seksualna (patrz: ten poj/eb od dziewic) doprowadza do powaznych zaburzen psychicznych i niszczy czlowieka, partnera i zwiazek! -takze udowodnione naukowo. x 3.wymieniac mozna dlugo, ale na koniec ale nie najmniej wazne: mozesz nigdy slubu nie wziac :P a seks to przyjemnosc, jedna z ludzkich wielkich przyjemnosci, jak jedzenie, spanie, dla jednych cwicznia dla innych sluchanie muzyki, nie odmawiasz sobie tamtych nie odmawiaj sobie tego!

Gość gość
co innego mówią badania hahaha i zobacz ile jest rozwodów

Gość gość
Im mniejsza liczba partnerów tym trwalsze małżeństwo "Okazało się, że największe zadowolenie ze związku deklarowały kobiety, dla których mąż był pierwszym i jedynym partnerem seksualnym" Naukowcy ostrzegają, że nie warto prowadzić zbyt rozwiązłego życia seksualnego. Obecnie wiele dziewcząt uważa, że jeżeli „wyszaleją się” w młodości, będą miały bardziej udane życie małżeńskie. Okazuje się, że jest wręcz przeciwnie. "Tymczasem wciąż wzrasta liczba rozwodów. W USA rozpada się co drugie małżeństwo, a Polska szybko goni te statystyki" i co na to powiesz? to wina właśnie rozwiązłości seksualnej i sprawdzania przed ślubem?

Gość gość
od małego mówi się seks po ślubie więc nie pisz bzdur

Gość gość
rozwody masywnie zaczely sie wraz z rewolucja seksualna, powodem bylo w 99% zmuszenie przez rodzicow do zwiazku z wybrana przez nich osoba, a po slubie zaczely sie obopolne zdrady :O FAKTY. kobiety mialy dosc kupowania kota w worku, zwlaszcza kiedy mezczyzna mogl zaliczac panien ile mu sie podobalo :O wybrana przez rodzicow, badz 'spoleczenstwo' (malzenstwo z rosadku poprzez konotacje z ojcem dziewczyny) okazywala sie po slubie zimna, kloda badz z bardzo niskim libido, zwlaszcza po urodzeniu oczekiwanego przez rodzine dziecka, wtedy zaczynal zdradzac :O kobiety nie po to walczyly o rownouprawnienie by teraz trzymac dla jednego pajaca blone miedzy nogami, tylko dlatego, ze jeden psychiczny idiota, ktory powinien sie leczyc, bo sam przez swoje skrzywienie cierpi, przywiazuje taka wage do biologicznego kawalka skorki :O

wystapil blad. nie przeczytam artykulu, prosze cie o ZRODLO naukowcow nie powielana przez jakies radio plotke o 'jakichs/pewnych/niemieckich/hiszpanskich/amerykanskich itp naukowcach.

Gość gość
gość dziś od małego mówi się seks po ślubie więc nie pisz bzdur=-----czekaj czekaj, jak ci ktos bedzie chcial wcisnac telefon z 4 reki - bo 'uwierz mi na slowo dziala!' ty mu powiesz: ale mama mi mowila: seks tylko po slubie'???? :O napisalam: UCZA CIE OD MALEGO: nie kupuj kota w woeku - zatem inteligentna, rozumna, NORMALNA osoba, na takie zdanie o telefon, powie: najpierw go przetestuje. idziesz kupic buty - PRZYMIERZASZ! nie mowisz sprzedawczyni: ale mnie uczono: seks tylko po slubie.... widzisz jak jestes sje/bany psychicznie, z enawet prostego zdania nie rozumiesz????

Gość gość
gość dziś Ludzie dawniej czekali z seksem do ślubu i rozwodów było mniej bo ludzie nie mieli głowy do zdrad, kochali się na prawdę. Jak dla ciebie to tylko błona to można ci pogratulować. Czystość, szacunek do ciała tym wyróżnia dziewictwo.

Gość gość
gość dziś sama pisddo nie potrafisz zrozumieć słowa szacunek do ciała, nie uprawiać seksu przed ślubem bo niszczy przyszłe małżeństwo i są z tego powodu rozwody! ja o seksie przed ślubem wiem już od małego i się to gada tyle lat a te dalej nie rozumieją co to znaczy!

Gość gość
tak to popatrz ile jest rozwodów, zdrad traktowanie kobiet jak worek na sperme. Odradzam seks przed ślubem bo zniszczysz sobie życie. "Ci , którzy uprawiają seks przed ślubem z pewnością mają poczucie , że robią źle, ale to ich wybór... Konsekwencje takiego działania to m.in.instrumentalne traktowanie żony/męża i dzieci, egoizm (objawiający się np. tym , że nie akceptuje się każdego poczętego dziecka w małżeństwie, bo " ja tego nie planowałem/planowałam"), egoizm, który burzy związek małżeński, niemożność osiągnięcia etapu miłości dojrzałej, frustracje z powodu własnej płciowości, nieumiejętność radzenia sobie z pokusami- uleganie im (np. zdrada małżeńska)i naprawdę wiele, wiele innych... Seks przed ślubem- szczerze odradzam !"

Gość gość
w szkole mówili od małego że trzeba z seksem czekać do ślubu! ale ty wolisz wyśmiewać to co jest piękne i czekanie do ślubu czystości małżonków.

Gość gość
gość dziś I ja wiem o co chodzi szacunek do ciała i przeżyć prawdziwą miłość gdzie nie ma "bo jestem z tobą tylko dla seksu"

Gość gość
gość dziś "nie ma potwierdzenie od seksuologów" są potwierdzenie na odwrót, że czekanie daje trwałość związku

Gość gość
nie masz pojecia o szacunku do wlasnej osoby jesli laczysz to tylko z blona miedzy nogami :O wiec nie pisz o czyms o czym nie masz pojecia. bo TWOJ szacunek nie jest rowny szacunkowi do siebie same-go/j :O oczywiscie, ze sa potwierdzenia naukowe :O juz od Zygmunta Freuda w 1 8 9 1 i jego pierwszej ksiazki, masz dowody na to, jak niedopasowanie seksualne, beznadziejne i GLUPIE wmawianie innym zwlaszcza dzieciom, ze seks czy zycie seksualne powinno tak a tak wygladac ma destruktywny wplkyw na zycie jednostki i wiazku w ogole :O

Gość gość
ale wiesz co Michal jest najlepsze? co po kazdym wejsciu na kafaterie i czytaniu twojej zje/banej psychiki poprawia mi humor? wiedza, ze 100% mlodych dziewczyn, zanim wjedzie na te idiotyczne forum zaliczy swoj pierwszy raz :classic_cool:

Gość gość
Czystosc. Nierozpakowany prezent to szacunek do swojego ciala

Gość gość
no patrz, ty jestes prawiekiem a ja cie w ogole nie szanuje, jak to mozliwe??!!?!? SZOKE!!!!!

Gość gość
Nie porównuj spanie, jedzenie do seksu ok? Umrzesz przez to? Nie

Gość gość
od nie jedzenia dla przyjemnosci tez nie umre, nie :)

Gość gość
Jak nie bedziesz jadła przez kilka dni to umrzesz

Gość gość
jak nie bedziesz urpawial seksu NIGDY umrze twoj rod. ty sam nie wiesz co piszesz. DOSTOSOWUJAC sie do twojego toku myslenia - nadazasz??- ograniczenie seksu do tego po slubie, to jak - logicznie rzecz biorac - jedzenie byle czego wtedy kiedy jest sie glodnym. zatem, kiedy pisze, ze odmawiajac seksu dla przyjemnosci, to jak odmawiac sobie jedzenia dla przyjemnosci (zatem zadnego ciastka NIGDY, loda, cukiera, spaghetti , mielonego z mizeria NIC, tylko tzmielone witaminki o smaku paszy dla krow, by jak najzdrowiej prztrwal nas zlud...) czego tu nie rozumiesz?

Gość gość
A ty czego nie rozumiesz szacunku do ciała? Seks to nie miłośc i może za czekać do ślubu.

Gość gość
twarz mężusia i żonki i tak poznacie pare latek po ślubie a to powazniejsza rzecz niż fiutkowanie ,więc wasza dyskusja jest do bani :-)

Gość gość
Seks przed slubem to zwierzęcy popęd traktując partnerkę jak worek na sperme. Nie wspomne o braku szacunku do ciała

Gość gość
3 razy wspomniales o tym rzekomym szacunku, zatem niehc ja sie tez jeszcze raz powtorze: jestes prawiekiem a ja cie za grosz nie szanuje. i co z tym zrobisz? jak to w twoja logike upchniesz, pajacu? za to siebie szanuje tak,. jak ty nawet w polowie tego znaczenia nie pojmiesz :) KAZDY instynt to zwierzecy poped :) tym co nas rozni od zwierzat to przyjemnosc z tego co doswiadczamy, seks jest bardzo przyjemny, zdecydowanie lepiej poszukac przed slubem, niz potem sie meczyc i ostatecznie przebierac przez rozwod :)

Gość gość
oj tam,ani ty ani prawik nie macie racji ,bo racja jest pośrodku :-) ale ja wam tego nie wyłożę bo mi się nie chce

Gość gość
ale tyle ci sie chcialo? mnie nie chce sie ciebie czytac :) jestem zbyt pijana na siedzenie na forum, ide pod prysznic a potem cudny seksik przed snem :)

Gość gość
ja tam się swoim nigdy nie chwale,i nigdy po pijaku ,bo lubie czuć jak najwięcej ,ładnie się odcięłam :-) ?