Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyna słucha wszystkiego co jej każą rodzice , jest od nich uzależniona

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 22 lata moja dziewczyna 20, jestem z nią od 3 lat bardzo ją kocham . Na początku naszego związku nie przeszkadzało mi to , że miała ustalone godziny czasu , w których ma wrócić do domu bo nasz związek dopiero zakwitał . Nasz związek powoli stawał sie coraz silniejszy i zakochałem się w niej po uszy . Wtedy kiedy ona tylko mogła leciałem do niej jak głupi. (ja mogłem praktycznie zawsze) Mógłbym z nią dosłownie robić wszystko i tego chciałem . Lecz po pewnym czasie po około roku zaczęło mi to powoli przeszkadzać (nie mówię tu tylko o ustalonych godzinach , lecz były zakazy , nakazy , ostre traktowanie , którego byłem świadkiem ) . Ogólnie opowiadała mi jak to ona ma źle , płakała, ja próbowałem ją w jakiś sposób wspierać bo nie było mowy o tym , żebym mógł do niej przyjść w takim momencie . Uspokajałem ją , że wszystko będzie dobrze i ułożymy sobie super życie bez żadnych nakazów krzyków i rękoczynów , do których też dochodziło . Widziałem wtedy w niej , że naprawdę chciałaby się z tego uwolnić . Podjąłem prace , zrezygnowałem z pewnych rzeczy tylko dlatego żeby być w pobliżu . Chciałem dla niej jak najlepiej .Obiecywała mi , że kończąc szkołę zmienimy nasze życie i wtedy jej w to uwierzyłem i cierpliwie czekałem . W między czasie było bardzo dużo kolejnych przykrych sytuacji . Ale my i tak się cieszyliśmy wspólnymi chwilami . Dodam tylko , że nie pochodzi ona z żadnej patologicznej rodziny . Jedyna patologia , która jest to wydaje mi się siedzi w nich (jej rodzicach) . Na początku często u niej byłem zagadywałem do rodziców wydawali się w porządku , byli mili rozmawialiśmy i w ogóle , lecz po tych wszystkich sytuacjach zmieniłem co do nich zdanie i już nie próbowałem im się podpasować tylko czekałem , aż to oni zaczną w końcu jakiś temat , czy głupią rozmowe o pogodzie tak jednak nie było rozmowa kończyła się na powiedzeniu dzień dobry i tyle . Raz próbowałem z jej mamą spokojnie porozmawiać o tym wszystkim to zaczęła niemal na mnie krzyczeć i mi wmawiać , że to ja krzyczę dlatego mówię niech sie pani uspokoi a ona do córki mówi że ma iść do pokoju a mi do widzenia . Widziałem , że ta baba naprawdę ma coś z głową . Jej ojciec jest dla mnie ogólnie w porządku normalny mamy kontakt . Chociaż , gdy nakręci go ta baba to on staje się taki sam jak ona dla mojej dziewczyny . Bardzo mnie to bolało , że nie mogłem nic z tym zrobić i czekałem nadal na to , gdy skończy szkołę . Ale w zachowaniu mojej dziewczyny zauważyłem coś dziwnego , gdy pokłociła się z rodzicami , i dzwoniła do mnie z płaczem (wyglądało to na tragedię) na drugi dzień umiała z nimi normalnie rozmawiać . Obiecywaliśmy sobie , że jak skończy szkołę pójdziemy zaocznie studiować do jednego miasta , które sobie wybraliśmy , będziemy pracować i żyć razem . Tak jednak się nie stało , ona skończyła szkołę , studiować idzie do innego miasta (jestem pewny , że to ingerencja jej matki) z rodzicami dobrze się dogaduje bo już mi nie płacze teraz , o zmianie naszego życia już nawet nie chce słyszeć , jak o tym rozmawiam zaraz zmienia temat , ogólnie czuje się okłamany , głupi i łatwowierny , nadal ją kocham ale zdanie jej rodziców najbardziej się dla niej liczy z tego co zauwazłyem , ja nie mam nic do powiedzienia i wszystko dla mnie już straciło sens , tak się bynajmniej czuje ...

Gość gość
czas na nową dziewczynę ta już się odkochała

Gość gość
Generalnie to dziewczyna wodzi Cię za nos. A z rodzicami dogaduje się normalnie, i nic tam się nie dzieje- ona podkoloryzuje za kazdym razem, bys jej wspólczul jej "tragedii". Ona mieszka z rodzicami, utrzymują ją, i musi przestrzegac okreslonych reguł. Ta relacja nie przetrwa, jestescie oboje za mlodzi, by snuć tak dalekosięzne plany. Autorze, nie rezygnuj z wlasnego rozwoju, studiów, itp. dla niej, bo zostaniesz z niczym.

Gość gość
Dziać to się dzieje , bo nie raz byłem świadkiem nienormalnego traktowania dorosłej dziewczyny przez ich rodziców szarpanie wyzywanie i takie tam ... Naprawdę nie wiem co myśleć

Gość gość
kłócą się, biją a potem godzą - nie twoja sprawa!

Gość gość
Idzie na studia do innego miasta...może tak chcą rodzice, a może ona samą. Jeszcze raz napiszę , że jesteście za młodzi na poważne deklaracje. Zajmij się sobą, a ona sobą. Ta szarpanina jest skutkiem czegoś, bo nie piszesz tu wszystkiego, prawda??