Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zagubionakobieta

Chłopak koleżanki do mnie pisze

Polecane posty

Witajcie :) Moja koleżanka była ze swoim facetem 3 lata, teraz postanowiła z nim zerwać. Problem w tym że mimowolnie jestem w tę ich relacje mieszana. Rozeszła się z nim ponieważ uważała, że jest zbyt zaborczy wobec niej, osobiście uważam, że oboje mają swoje za uszami. Za jego plecami umawiała się ze swoimi byłymi więc święta nie jest i chłopak miał powody ją kontrolować, mniejsza z tym. Moja koleżanka ma inne znajome które uważają się za ekspertki w sprawie facetów (obie po 25 lat singielki od zawsze ale wszystko wiedzą najlepiej i nienawidzą wszystkich facetów), namówiły ją na zerwanie, obsmarowały gościa jak się da, posłuchała ich, chociaż teoretycznie nie zrobił nic aż tak okropnego żeby potraktować go jak psa. Zerwała z nim po 3 latach nie tłumacząc powodu. Teraz on pisze do mnie i prosi o pomoc, nie wie dlaczego tak się stało, co zrobił źle że został tak potraktowany. Żal mi gościa, nie wiem jak się zachować, czy mu odpisać czy zlać temat i się nie mieszać. Jak myślicie?

Gość gość
powiedz mu że zasługuje na lepszą która ma głowę na karku

To byłoby to, co najbardziej chciałabym mu przekazać ale z drugiej strony trzyma mnie ta koleżanka, która może dowiedzieć się o tym, co mu napisałam. Ryzykuje w ten sposób konflikt z nią :/

Gość gość
A na kim ci bardziej zależy? Na znajomości z tą koleżanką czy z tym facetem? Czasem warto kogoś dyskretnie ostrzec przed innymi.

Szczerze mówiąc, to ja bym trzymała się na uboczu tego tematu. To oni powinni sobie wyjaśnić wszystko w sprawie ich związku, czy jego rozpadu. Ty jesteś w zasadzie na rozstaju, między młotem a kowadłem, bo ona to Twoja koleżanka, a on jej facet. Skoro oboje mieli za uszami, to znaczy że wina leży po środku. Rozeszli się? Ich sprawa. Skoro nie czuła do niego tego w 100%, to się rozeszli, że po 3 latach? Czas nie jest miernikiem szczęścia. Jeżeli on do Ciebie napisał, to napisz mu, że to są ich sprawy, które oni powinni załatwić między sobą. Po co masz być ich łącznikiem? Niech się spotkają i powiedzą sobie dlaczego wyszło tak, a nie inaczej. Przecież Ty nie będziesz się z nikim rozliczała i tłumaczyła co, czemu i jak.

Nie ma za co :) To ich sprawa co sobie mówią, co sobie wyjaśnią. Ty nie musisz się tłumaczyć za czyjeś winy. Bądźcie ( o ile chcecie) na stopie koleżeńskiej, a więc bądź neutralna. I powiedz mu to otwarcie, tak najlepiej. Do mnie też kiedyś wypisywał były facet mojej przyjaciółki i pod ukradkiem pod przykrywką pytania mnie 'co u mnie' chyba drążył abym może powiedziała coś o jego byłej, co u niej itd. Powiedziałam wprost, żeby napisał do niej osobiście i z nią porozmawiał, a nie szukał u mnie kontaktu z nią, czy informacji. Nie daj zrobić z siebie pośredniczki, bo potem niesmak zostanie i albo przerodzisz się we wroga koleżanki albo on będzie miał jeszcze pretensje do Ciebie, że to może Ty podbuntowałaś ją i, że to przez Ciebie rozpadł się ich związek. Nie warto. Mówię, czas minie, rana się zagoi, oni zapomną, a niesmak pozostanie.

To co robiła Twoja koleżanka nie czyni z niej szmaty? W dodatku pustej słuchającej się swoich psiapsiułek, które faktycznie decydują o jej związku? Nie wiem co za uszami miał ten gościu, ale jeśli to zwykłe ludzkie przywary, a facet jest w porządku to bym mu chociaż po krótce wyjaśnił, że nie jest jego warta. Po co ma se życie marnować? No chyba, że ta znajomość jest od tego ważniejsza. Jeśli są siebie warci, to bym powiedział "wasz cyrk, wasze małpy...", czy coś w ten deseń ;p