Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co sądzicie o ludziach którzy chamsko się wyrażają o innych nie znając ich??

Polecane posty

Gość gość

przykladowo widzicie jakąs laske ,która ma grube nogi i wcisnęla sie w mini ...czy wg was to jest fair ,że moja znajoma mówi wtedy:"o matko jaka wieśniara gruba..jak ona wygląda?czy ona sie widzi w lustrze?dziwka istna z wyglądu"... nie cierpie takiego oceniania innych..?czy wy tez tak mowicie o innych?czy tylko mi to przeszkadza?

Gość gość
Mnie też to przeszkadza.

Gość gość
Ja nie znosze takiego oceniania innych. Tutaj jest taka druzyna np. takich co oceniaja czy ktos w ogole powinien byc matka czy nie.

Gość gość
norma społeczna

Gość gość
Lecza w ten sposób swoje kompleksy. Sa tak sfrustrowani ze upuszczajac troche jadu moze czuja sie lepiej chociaz w to watpie.

Gość gość
Taaaaaa, nikt tak nie robi, ale jak poczytać wypowiedzi na forum to co druga potrafi tak napisać. Dziwna sprawa. Co do mnie: przyznaję, że czasem mi się zdarza ocenić kogoś po wyglądzie, choć bardzo rzadko oceniam w ten sposób osoby zupełnie obce. Obcy generalnie mało mnie interesują. Natomiast fakt, czasem powiem coś niemiłego na temat wyglądu osób, które znam.

Gość gość
Take zachowanie nazywa się mentalnością która jest normą u polaków. Pamiętam że sama taka byłam, nieświadomie robiłam komuś krzywdę bo wydawało mi się że prawdę się mówi a jak coś według mnie odbiegało od normy (mój punkt widzenia) to trzeba było sklasyfikować i to było oczywiste. Zmiana u mnie nastąpiła kiedy wyjechałam za granicę (mieszkam tam już 10 lat). Tu gdzie mieszkam jest w porównaniu z Polską prawdziwa tolerancja i szacunek dla ludzi, człowiek jeżeli ma w miarę normalny Charakter, szybko się przeistacza i nabiera poziomu. Czasem przyjeżdża do mnie rodzina z Polski i muszę wysłuchiwać jaka ta koleżanka mojej córki ma ciemną skórę a czy to Rumunka czy Turczynka i czy nie ma tu innych koleżanek dla małej ? Albo robią wielkie oczy bo zobaczyli otyłą osobę w getrach i dłużyszym T shircie i wogóle jak tak można chodzić i pokazywać sadło a w parku siedziała dziewczyna i karmiła piersią , przecież to można w domu zrobić a na polu podać butelką. Jednym słowem w Polsce jest większa kultura a tu taki misz masz , zero zasad .

Gość gość
niestety slysze takie teksty w domu na co dzien... niektorzy tak mają że oceniają ludzi po wyglądzie.