Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto ssa piers wasze trzylatki?

Polecane posty

Gość gość

Moja niestety bardzo często. Jednego dnia potrafi co godzine innego np tylko cztery lub pięć razy.. a jak u was?

Gość gość
Ty serio ? Możnaby mysleć że to paskudne prowo ..ale niestety coś z życia .W parku na parkingu siedziala sobie chudzina koło 30tki w aucie i podkarmiała tak okolo 2,5-3 letnich chłopców bliźniaków . Cycem obwisłym... znajoma podeszła tam bo jej dziecka latawiec zawisł na dachu tego auta (takie duże jakby furgonetka) mówi że ją zemdliło by takie duże dzieci cyckować .

Gość gość
Moja córka je 2-3 razy dziennie

Gość gość
Jednak nie jest to normalne... Mleko jest dla noworodków i niemowląt, tak jak krowie dla cielaków itd.

Gość gość
Mój trzylatek od 27 miesięcy nie miał cycka w paszczy. Sam się odstawił w 9 miesiącu i już więcej nie chciał.

Gość gość
O, miał zdrowy instynkt chłopak :-)

Gość gość
Ileż można na cycku wisieć? Też się sama odstawiłam od matki, też w 9 miesiącu. Mamusine geny

Gość gość
Wredne odpowiedzi nie są mi do niczego potrzebne. Każdy karmi jak mu sie podoba zastanawia mnie tylko skąd takie duże różnice w ilości karmien u nas

Gość gość
Inni karmią dziecko śniadaniami, obiadami, kolacjami i owocami-stad pewnie ta rozbiezność. Proponuje zacząć podawac stałe pokarmy a problem zniknie. Nikt normalny nie trzyma przy piersi kilkulatka mówiącego i jedzącego stałe pożywienie. Ty jak widac do normalnych sie nie zaliczasz.

Gość gość
moja je kilka razy ale krótko. dłuzej jak usypiamy się na noc. no i rano:)

Gość gość
Czas nauczyć zqsypiac dziecko inaczej niż z cyckiem w ustach.

Gość gość
Zero. Od 2 lat zero. Nie wyobrażam sobie tak dużego dziecka na piersi :o

Gość gość
Kobieto co ty zwariowałas???? podnieca cię to czy co?? chore...

Gość gość
R Z Y G!!!!!!!!! Juz czytalam tu o 1,5roczbych "malenstwach" ssacych matkce sutki ale tego co napisalas nie da sie przeczytac do konca.Walniete babska

Gość gość
Odwalcie sie sie od autorki. Krzywde Wam tym robi czy co?? Jej sprawa!!! Boze co za jadowite zmije na tym forum sa.

Gość gość
U mnie też było 2-3 razy, przed pracą, po pracy i przed snem. Skończyliśmy jak miał 3 lata i 7 miesięcy.

Gość gość
Pomijając to, że karmienie 3 latka jest obrzydliwe to już sobie wyobrażam jakie te 3 latki muszą mieć ohydne, czarne zęby od próchnicy skoro są usypiane przy cycku i im mleko zostaje w buzi bleee

Gość gość
8:39 w ogole nie znas sie na kp i pewnie nawet nie masz dziecka:) a jak masz to ma bardzo ograniczona matke. Zal mi ciebie :)

Gość gość
Matka karmiaca dziecko, na daz boze większe, jest gnojona a geje i lesbijki moga sie publicznie obmacywac i jest ok. I bie mozna bic powiedziec bo od razu homofob.To jest chore

Gość gość
mam 35 lat i muszę mieć dostęp do cycka codzień

Gość gość
Super. Mam nadzieje ze gwo5ja zona ci to umozliwia!

Gość gość
08:48 Jestem asystentka stomatologiczna i widze jakie ohydne zeby maja dzieci matek, ktore mowie, ze usypiają dziecko mlekiem. Czarne, spróchniałe. A potem matki jęczą dlaczego tyle pieniedzy musza wydawac na dentystę. Moje dziecko ma piekne, biale zęby, bo nie pchalam mu cycka w wieku 3 lat. To jest obrzydliwe czy ci sie to podoba czy nie.

Gość gość
Racja, karmienie piersia jest naturalne. Naturalne rowniez jest rozszerzanie diety dziecku bo samo kp trzylatkowi nie wystarcza!!! Kp w takim wieku to jedynie pojenie dziecka-nie pokrywa te mleko zapotrzebowania na składniki odżywcze. Karmienie jest do roku jak dziecko ma piers jako podstawę diety. Obecnie dla trzylatka to nic jak przyzwyczajenie i chory dodatek-zbędny całkowicie. Nawet zwierzęta odstawiają swoje młode ale widac matki musza przeginać w druga stronę... Obrzydliwe jestescie i mam nadzieje ze takiego trzylatka karmicie wylacznie w domu bo przez was wlasnie mamy noworodków i niemowlaków maja oroblem z cudzymi spojrzeniami podczas kp a takiemu maluchowi nie fa sie wyjaśnić ze dostanie pozniej. Waszym sie da bo juz mówią i chodzą.

Gość gość
Serio usypiasz 3letnie dziecko cyckiem? A co z myciem zębów? A potem nie dziwota, że szwedzcy dentyści przyjeżdżają do Polski, żeby zobaczyć jak wygląda próchnica :/

Gość gość
Mleko z piersi trafia zaraz do przełyku i omija zeby dziecka. Poszukaj sobie schematu albo animacji na ten temat. Dodatkowo mleko z piersi nie powoduje próchnicy. Pisze ci to matka kp 13mc i odstawiająca dziecko sama. Nigdy młoda nie zasypiała na piersi i nie dostawała piersi zamiast stałego posiłku. Dzięki temu teraz je pięknie wszystko a ja juz podziękuje za laktację. Dla mnie tez jest obrzydliwe kp 3latka

Gość gość
09:04 Wiekszej bzdury nie czytalam. Trafia prosto do przełyku i omija zeby hahaha. Czyli rozumiem, ze dziecko non stop sie krztusi, bo jesli plyn dostaje sie prosto do przełyku z pominięciem jamy ustnej to powoduje zakrztuszenie ( no chyba, ze na kierunkach medycznych jakies nieprawdziwe informacje podaja od wielu, wielu lat). I od kiedy kobiece mleko nie powoduje próchnicy skoro zawiera cukier? Prosze cie przestań pisac bzdury jak sie nie znasz.

Gość gość
09:04 Zreszta sprawdz sama. Wez butelke, najlepieiej taka, ktorej smoczek ma ksztalt sutka, wlej do niej jakikolwiek plyn i sprawdz czy plyn ominie jamę ustna. Podpowiem Ci, ze nie, bo to niemozliwe.

Gość gość
Rzygam tym tematem, to już jest choroba psychiczna.

Gość gość
9:11 Doucz się najpierw-wielka asystentko po technikum a poźniej siej ferment w internetach. Mleko ludzkie nie obniża PH w ustach, ma działanie antybakteryjne, działa remineralizacja z mleka matki na szkliwo, mechanizm ssania piersi powoduje ze pokarm nie zalega w buzi dziecka!!!! a na koniec próchnica powstaje kiedy jest sucho w ustach a dziecko kp w nocy suchości nie ma!!!!

Gość gość
A butelka to nie sutek z ktorego trzeba porządnie wyssać i połknąć zeby moc ssac dalej. Z butelki leci samo nawet nie trzeba sie namęczyć a smoczki sa ciagle zmieniane z 1 na 2 itd. Podczas gdy Z piersi przez cały okres karmienia mleko leci jednakowo. Poczytaj cos i pozniej piej tutaj