Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto ssa piers wasze trzylatki?

Polecane posty

Gość gość
3 latek powinien zasypiać już bez cycka, bajeczka, paciorek, przytulenie a nie na cycku. Poza tym powinien myć zęby po kolacji, żeby wyrabiać sobie nawyk mycia zębów przed spaniem. Kolacja, mycie się, mycie zębów, czytanie książeczki i spanie, ale to wymaga więcej wysiłku rodziców niż wciśnięcie piersi...

Gość gość
Paciorek...? Bez jaj.

Gość gość
Jak ktoś jest wierzący to jak najbardziej paciorek przed snem. Jak nie jest to wiadomo, że nie.

Gość gość
Droga asystentko kim ty jestes by takie bzdety pisac?? ?za nauke sie wez bo zal pacjentow z gabinetu w ktorym pracujesz!!!!mialas w ogole anatomie??? Wez sie nie kompromituj bo ja akurat skonczylam studia medyczne,mam kolezanke stomatologa i karmi swojego 3 latka i dwulatke! Nawet w ciazy karmila. Z medycznegi punktu widzenia nic nie stoi na przeszkodzie ldugiego kp. Niech twoj niedorozwiniety mozg to pojmie zanim komus krzywde zrobisz!

Gość gość
Niech i karmi do 18 roku zycia, najlepiej na noc, bo dzieki takim mamy spory zarobek na leczeniu próchnicy u dzieciaków usypianych cyckiem lub butelka.

Gość gość
Od cycka nie ma prochnicy a od tych przeladowanych cukrem produktów :)

Gość gość
Pokaz mi jedna naukowa publikacji e ze kp powoduje prochnice:)

Gość gość
A to wmleku z piersi nie ma cukru?

Gość gość
Haha paciorek u trzylatka jest tak samo niedorzeczny jak karmienie go piersią. Dla mnie karmienie powyżej roku to już przesada. Mój syn w wieku 3 lat poszedł do przedszkola i co miał cyca ssać na korytarzu? Hahah. W tym wieku dziecko fajnie łapie kontakty z rówieśnikami, uczy się nowych relacji, ile można przy cycu wisieć? Moim zdaniem to takie matki mają coś z psychiką, zbyt duże przywiązanie do dziecka, nie chcą stracić tej bliskości itp. To ten sam typ matki, która w późniejszym czasie będzie odstraszała potencjalnych kandydatów na narzeczonych/narzeczone żeby dziecko jak najdłużej w domu zostawić.

Gość gość
Mój trzylatek nie ssie piersi wcale. W ogóle nie znam żadnego dziecka w tym wieku, który jest jeszcze na cycku, a mam w rodzinie i wśród znajomych trójkę dzieci w tym wieku.

Gość gość
Moja siostra jest stomatologiem więc mam informację z pierwszej ręki. Mleko matki nie powoduje próchnicy. Ma działanie antybakteryjne. Natura wszystko przewidziała, już się o to nie bójcie.

Gość gość
gość dziś No jak byla w ciazy majac polroczne dziecko to karmila, bo laktacji zatrzymac sie w ciazy nie da, a potem tego noworodka dokarmiala mm. Tak bylo, prawda? Niestety, ale nie da sie wykarmic noworodka sama piersia, skoro sie ja jeszcze podaje starszemu dziecku. Nie ma szans. Jak jest wiecej mlodych w miocie, to zwierzeta tez maja problem wykarmic wszystkie i najslabsze z potomstwa po prostu gina z glodu. x Dla mnie tez jest obrzydliwe karmic 3latka. Prochnica z kp? Przy kwasie laurynowym, kaprylowym i kilku innych? To by bylo dziwne. A jesli faktycznie dlugokarmione dzieci maja prochnice, to by znaczylo, ze jednak mleko ludzkie traci po jakims czasie swoje wlasciwosci uodparniajace.

Gość gość
gość dziś Taaaa... bliskosc, jakby nie bylo innego sposobu, by ja miec z dzieckiem.

Gość gość
Natura jest głupia i ślepa, kompletnie przypadkowa. Wcale nie jest idealna. Karmienie 3 latka piersią w taki sposób jak robi to autorka (wisi ma cycku co godzinę) jest chore i nienormalne. A usypianie tak dużego dziecka piersią to już w ogóle Armagedon. Kiedy to dziecko ma się nauczyć zdrowych nawyków? Kiedy się nauczy, że przed snem trzeba myć zęby? Przecież do tej pory piło przed snem, a teraz nagle rodzice wymagają mycia zębów? Już widzę ten bunt. Trzy latek to już świadomy młody człowiek a nie niemowlak.

Gość gość
gość dziś Natura przewidziala, aby 3 latek jadal wszystko.

Gość gość
Wszytsko czyli normlane pokarmy w tym mleko matki:)to nie wyklucza sie wzajemnie. kolezanka od 2 latki 3 latka-lata zaokraglilam,3 latek ma ppnad 3 lata a 2 latka zbliza sie do 2 urodzin. Nie dokarmiala mm. Dzieci nie znaja smaku sztuczne go mleka :) ale ty wiesz lepiej prawda? Mozna wykarmic kilkoro dzieci razem a co z mamami blizniakow? Takie bzdury piszesz ze az sie w glowie nie mieści. Btw.w rodzinie mam matke-pielegniarke ktora karmila swojego syna 5 latka! Piersią. Oczywiście nie byla to podstawa doety ale potrafil ssac jeszcze mleko. Chlopak dzos ma sie bardzo dobrze i konczy wlasnie medycyne. Wiec co ty chcesz udowodnic? Kazdy zwiazany z ta dziedzina nie skorumpowany przez firmy produkujace mm bedzie polecal kp. Sorry natury nie zmienisz bo ty tak chcesz bo dla ciebie to obrzydliwe. Dla mnie mozesz pakowac sobie mm od narodzic dziecka a potem dziecko tresowac a nie wychowywac bo z tego co widze to tu matki w wiekszosci chca mie czas na wszystko olewaja dzieci,zaluja im bliskosci, karmia najwiekszym gownem i je ttresuja by chodziły jak w zegarku:) spoko. To nie moje dzieci. Zegnam!!!!

Gość gość
Ta już z jednej skrajności (mm od urodzenia) do drugiej zaleciała (kp kilkulatka). Jest cos pomiędzy czyli ZDROWY ROZSĄDEK. Dziecko rosnie i po jakims czasie mleko z piersi jest juz zbędne bo nie pokrywa zapotrzebowania dobowego na składniki odżywcze i siła rzeczy stale pokarmy mają to robić. Zatem mleko z poersi jest juz wyparte przez zdrowa i zbilansowana diete. Gdybys jedna z druga musiała pilnie wyjechać bez dziecka to by ono z glodu nie umarło a bez cycka da sie spac. To nie niemowlę i noworodek. A ze wy karmicie...coz, jestescie zbyt ograniczone zeby myslec zdrowym rozsądkiem.

Gość gość
Skoro natura jest taka wspaniała to dlaczego niegdyś ludzie dożywali jedynie 30-40lat i umierali...? Bezzębni zazwyczaj. Juz tak nie piejcie o tej naturalności. Leki bierzecie, korzystacie z dobrodziejstwa ewolucji-zęby leczycie itd. Po co, nie lepiej zyc jak was natura stworzyła? Boli znaczy ze ma bolec nie? Natura wszystko przewidziała wszak :P

Gość gość
o znów się tu czegos nowego dowiedziałam. moja córka ma 9 miesięcy i kp, ma 2 zęby, oj, ale chyba już ja będę musiała przestać karmić bo będzie miała próchnice... :P

Gość gość
Oj nie wiesz jak ja zyje :) nie korzystam z lekow bo nie mam takiej potrzeby:) nie kp dziecka bo jakis durny lekarz stwierdzil ze musze juz odstawić ale wtedy bylam za malo wyedukowana zeby wiedziec to co dzis :) owszem mleko nie dostarcza calego zapotrzebowania ale jest swietnym uzupelnieniem:)

Gość gość
Natura przewidziała, że ssanie piersi jest dla noworodków i niemowląt. Jak dzieciom wyrastają zęby, to chyba po to, aby mógł coś gryźć, czyli może przechodzić na pokarmy stałe, tak to jest "zaprogramowane". Gdyby dziecko miało 3 lata ssać cyca, byłoby bezzębne.

Gość gość
To wlasnie ty jestes ograniczona bo widzisz cos niestosownego w karmieniu 3 latka:)

Gość gość
Zebami sie nie ssie i one w niczym nie przeszkadzaja. Widzisz po raz kolejny pokazalas swoje ograniczenie. Dla ciebie wszystko jest albo biale albo czarne.

Gość gość
WHO rekomenduje kp do drugiego roku życia, a nawet dłużej. Ja skończyłam medycynę i uczono nas na studiach, że karmienie nawet do 3-4 roku życia wpływa korzystnie na rozwój dziecka. Oczywiście po 6 miesiącu dieta dziecka powinna być uzupełniana.

Gość gość
Natura na pewno głupia nie jest. Nie bez powodu metodami naturalnymi leczy się wiele "nieuleczalnych" chorób

Gość gość
Ja karmie piersią 4,5 letnie dziecko 4 razy dziennie i co w tym dziwnego? Dziecko rośnie i mlekq potrzebuje

Gość gość
10:37 Twoja głupia ciotka pielęgniarka przekona się jaką krzywdę zrobiła własnemu dziecku. Pokazywanie gołego cycka 5 letniemu dziecko jest zboczone i należałoby to zgłosić do opieki społecznej. Równie dobrze mogłaby wypiąć przed nim gołe du/psko... :o To ja się przy moim 4 latku nie przebieram żeby mu psychiki nie ryć a tu się dowiaduje, że są baby co karmią własnym cycem 5 latka, który za chwilę pójdzie do szkoły :o CHORE!!!!

Gość gość
Ha ha ha.jaka krzywde? Dziecko co ty piszesz? Czlowiek jest jak najbardziej ok,szykuje sie do wlasnego slubu:) zryta psychika? Twoje dziecko to juz ma bo ma porabana matke. Szoku dozna jak pojdzie na basen z toba do przebieralni i zobaczy gole cycki albo cos wiecej nie daj boze. Leze i placze ze smiechu.

Gość gość
13:11 Nie potrzebuje Twojego mleka Ty tępy babiszonie a wapnia, białka, tłuszczy, witamin, soli mineralnych, węglowodanów itp itd. Wszystko to zawarte jest w NORMALNYM JEDZENIU. I nie musisz zboczona matko wpychać swojemu dziecku cycka do buzi :o Bo mu zrobisz krzywdę, to się odbije na jego psychice :o

Gość gość
13:59 Nie zobaczy moich gołych cycków bo to nie są widoki dla dzieci. Poza tym nie wiem jak Ty, ale ja mam męża i to on się z dzieckiem przebiera w jednej przebieralni a ja osobno. Skoro dla Ciebie to normalne kup swojemu dziecku CKM lub PLAYBOYa niech sobie poogląda cycki i cipki. No przecież to normalne prawda? Że kilkulatek ogląda cycki i to własnej matki no to tym bardziej może oglądać cycki obcych bab. Nie wszystko wychodzi od razu, ten młody człowiek, który niedługo się żeni może jeszcze odczuć skutki tego. Albo te skutki już są w jego głowie, ale o tym wie tylko on jeden.