Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto ssa piers wasze trzylatki?

Polecane posty

Gość gość
10.37 na pewno konczy medycynę dzieki kp. Haha. A mamusia i tatuś ze środowiska lekarzy nie załatwili synusiowi posadki na studiach a potem etatu w szpitalu.

Gość gość
Ktos tu idealnie napisal RZYGAM tym tematem Jestescie babska WSTRĘTNE. To jak takie cos sie koharzy jest ohydne. Na komuni prawie 2letnia Marysia z dwoma lucykami po rosole podbiegla do szczesliwej mamunki i podwonela bluzke ssac piers.Widok SYRASZLIWY. Chlopaki obok zaczeli sie smiac"najpierw rosolek potem cycuch".Jak wam babsztyle nie wstyd?? I jeszcze kaza na to zboczenie innym patrzec.I to nie jest zdanie z internetu.Tak uwaza 90procent normalnych ludzi.Kp noworodka tak ale to co autorka pisze dla mnie powinno sie karac

Gość gość
Ktos tu idealnie napisal RZYGAM tym tematem Jestescie babska WSTRĘTNE. To jak takie cos sie koharzy jest ohydne. Na komuni prawie 2letnia Marysia z dwoma lucykami po rosole podbiegla do szczesliwej mamunki i podwonela bluzke ssac piers.Widok SYRASZLIWY. Chlopaki obok zaczeli sie smiac"najpierw rosolek potem cycuch".Jak wam babsztyle nie wstyd?? I jeszcze kaza na to zboczenie innym patrzec.I to nie jest zdanie z internetu.Tak uwaza 90procent normalnych ludzi.Kp noworodka tak ale to co autorka pisze dla mnie powinno sie karac

Gość gość
Dla mnie to już haczy o pedofilię....

Gość gość
Tu autorka. widzę tu niezłą awanturę, powiem tak moja sprawa i moje dziecko. Bede karmić tak długo jak moje dziecko bedzie potrzebować i nic wam do tego. To najlepszą i najtańsza forma karmienia mlekiem dla dziecka. Czemu miałabym przerwać? Bo panie z kafetreii tak mówią? Haha

Gość gość
Nie panie z kafeterii ale wiekszosc normalnych ludzi.Wy jestescie nielicznym chorym procentem ktore daje mietolic swoje piersi i ssac sutki dziwciom powyzej roku-Ty jestes juz przykladem nieakceptowalnym w zadnej formie.Oczywiscie kp do 18 r.z. poki sie malec nie odstawi:) W zlobku 2 letnia dziewczynka jak mamuska przychodzila w szatni bluzke podwijala krzyczac cici.Wszystkie wiedzialysmy ze ta baba Anitke kp mimo ze jest duza.Kazda z nas z obrzydzeniem kiwala glowa.A w zlobku gdzie pracuje jest 30pracownikow ogolem.Uwierz ze nikt tobie i tobie podobnym laurow nie zlozylby nakwyzej spojrzenia pelne odrazy.

Gość gość
Weź się autorko za robotę, a nie co godzinie wciskać dziecku cycora.

Gość gość
13:59 serio uważasz że syn musi oglądać piersi matki? Tutaj siedzą serio zboczone osoby. Od razu pokaż mu swoją dupę bo to naturalne. Śmiejszesz się bo ktoś ci mądrze zwrócił uwagę.Błąd.Kobiety takie jak ty i podobne autorce skrzywiają dzieci bo same chcą czuc przyjemność. Kiedyś czytałam forum o dkp.I tam baby pisały że to fizyczna przyjemność ale starają się odrzucać i wypoerać tę myśl.Serio zrobiło mi się niedobrze. Przecież wśród kobiet też jest pedofilia.Dla mnie to nienormalne koniec kropka.

Gość gość
Tak myślałam, że idiotki zaraz się rzucą na autorkę, zwłaszcza te mm... :D Chcą tolerancji, a same jej nie mają dla innych, prymitywne kwoki :O

Gość gość
"Dla mnie to już haczy o pedofilię....lapka.gif" x sprawdz najpierw na czym polega pedofilia, debilko

Gość gość
W Afryce dzieci karmi się do 4-5 lat, a tutaj karmienie 3-latka uważają za "ohydne", macie już ostro zryte berety tym feminazizmem...

Gość gość
15:24 sama wyzywa i stawia tezę że to karmiące mm. Mam trzy córki i kp.Jednak brskuje mi tolerancji żeby z uśmiechem patrzeć na widok np. 1,5 rocznego dz.kp...Kp dla maluchów jest piękne i naturalne.Tu wszystko gra,jest smaczne i miłe dla oko.Jedmak kp takiego ponad roczniaka jest widokiem okropnym.Róbcie to w 4ścianach i nie oczekujcie poklasku czy podziwu bo dołączam do zdań że to się bardzo niesmacznie kojarzy a wygląda odrażająco.

Gość gość
Nie widzę sensu w karmieniu 3-latka, ale też nie widzę w tym nic dziwnego czy obrzydliwego.

Gość gość
15.28 tylko nie porzygaj się zaraz!

Gość gość
Wy jesteście jakieś upośledzone psychicznie i same jesteście zboczone skoro karmienie dziecka kojarzy Wam się z czymś seksualnym. To co wy piszecie to jest CHORE. Oczom nie wierzę, że kobieta, matka może takie coś pisać. Rozumiem jakby karmiła szkolniaka, to byłoby dziwne, ale chodzi o dziecko 3 letnie. świat medyczny (lekarze, WHO itd) stoją na stanowisku, że karmienie dziecka jest korzystne dla jego rozwoju i to nawet do 4 roku życia. Nie wiem w jakich patologicznych kręgach się obracacie, ale w moim środowisku nikomu by nawet nie przyszło do głowy wyśmiewać się z karmienia piersią, a co gorsza mówić, że to obrzydliwe.

Gość gość
Moja znajoma karmi jeszcze 3 latka. Wśród znajomych (tych co mają dzieci) nikt nie robi z tego halo, każdy uważa to za coś normalbego. Jedna koleżanka tylko po cichu obgaduje ją, że jest nienormalna, w twarz jej tego nie powie. Ale jest osamotniona w swoich chorych przekonaniach.

Gość gość
15:33 taka prawda że dla większości społeczeństwa to widok nie mieszczący się w schemacie normalnych zachowań. nic nie zmieni Twoje oburzenie.Nie mam obowiązku takiego niesmacznego dziwactwa podziwiać.Nie chcę na to patrzeć.Nie zabraniam bo któż Ci zabroni.Tylko nie każ mi tego popierać i rozpowszechniać jako dobro czy zachowania do naśladowania. I jeżeli dla Ciebie 3latek(!!) to maluszek to naprawdę jesteś skrajnością. 3latek to mądrasek ikształtowany i jedzący wszystko.W ogóle o czym tu piszemy...Niebawem będzie o ssaniu sutków przez 4latki skoro i 2,3latki to dla Ciebie norma. Nie znam na szczęście żadnej kobiety która coś takiego iskutecznia.A mamy w rodzinie 12 dzieci .Mam 3przyjaciółki i troche znajomych. Żadna nie ma na tyle zrytego beretu żeby dać miętolić pierś 1,5 rocznemu dziecku o 3 latku już w ogóle nie wspominaj. Twój wybór.Powodzenia w kp do 18tki.Na pewno uczyni to z Twojego "maleństwa" geniusza...: ) a z Ciebie supermamę:) pozdrawiam

Gość gość
15:40 a świstak siedzi i zawoja sreberka...:) Oszukuj siędalej jak to wszyscy wokoło "normalnie" postrzegają takie obleśne praktyki.Bo ta twoja znajoma o ktorej piszesz to zapewne ty.Fuj

Gość gość
Nie znam osobiście nikogo kto karmi 3 letnie dziecko piersią.

Gość gość
To ja z 15:33. Nie napisałam, że ja karmię tak długo. Pierwsze dziecko karmiłam 8 miesięcy, drugie jak narazie karmię 9. Zamierzam poprzestać na roku bo potem wracam do pracy. Po prostu dziwi mnie ta nienawiść i brak zrozumienia u kobiet, które też są matkami. Nie znam osoby, którą obrzydzałoby karmienie piersią. Z takim hejtem spotkałam się po raz pierwszy na kafeterii. Mam wśród znajomych i rodziny dwie dziewczyny, które tak długo karmiły i nikt nie uważał tego za zboczenie, wręcz przeciwnie.

Gość gość
Jedną z tych osób jest moja koleżanka z pracy, która do tej pory korzysta z dłuższej przerwy w pracy i odciąga pokarm. Moja szefowa na szczęście jest normalna i nie robi jej problemu ponieważ też jest matką i to rozumie ( sama ma 3 dzieci)

Gość gość
Sądziłam, że to prowo.Dziwi mnie że piszecie nieliczne że to norma.Ludzie ja nie znam nikogo takiego.Właśnie tu na forum czyram o takich dziwolągach z jakimiś zaburzeniami skoro pierś dają 3latkom. Pierś u roczniaka wygląda dziwnie a u starszych dzieci to już gruba przesada. I nie chrzańcie jakie to normalne bo nie jest i jak ktoś tak robi to pewnie to ukrywa bo kto normalny przyznałby się do czegoś takiego.A pisać to mozna wszystko i udawac ze to takie cool i normalka:(

Gość gość
Na szczęście większość społeczeństwa ma normalne zdanie o kp. Jedyną osobą, która uważała karmienie za coś obrzydliwego to mój kolega gej (a karmiłam wtedy 5 miesięczne dziecko). Karmię już 7 miesięcy i planuję jak najdłużej. Może 3 lata to trochę za długo, ale karmienie 2 latka to dla mnie nic dziwnego. Znam przynajmniej 4 osoby, które karmiły 2 latki i nikt nie miał z tego powodu bólu d**y

Gość gość
17:04 nie miał bólu dupy bo ci nie powiedziały. W biurze mamy jedną fanatyczkę-najpierw kp swoją corunie do uwaga 2 i pol toku piersia.Dziecko wychowane bezstresowo-ma 9lat i zachowuje sie jak malpa w zoo-maly chamski czlowiek nez zwrotow grzecznosciowych z postawa moje,daj, foch.Laska jej mamusia to kosmitka.Nikt jej nie lubi.Do tego brudas taka niedomyta łajza.Niby czysta ale leb zawsze ze strąkami i taka niedbała.Trąbila swego czadu w pracy jaki to ma kontakt z Izabelką bo kp do 2 i pol roku.Kazda z nas spojrzala sie po sobie i zadna nie powiedziala juz slowa.Kazda z nas pomysla jedno i to samo-oblesna baba to i oblesne zachowanie. Ona tez chyba sie zreflektowala bo zapadla cisza i jakos nikt jej nie podziwial a wtecz przeciwnie. Nikt nie krytykuje tu kp ktore jest piekne gdy kp sie noworodka.Tu mowa o duzych dzieciach. Karmcie sobie ale nie trabcie o pieknie i dobru z tym zwiazanym gdy mowa o dwulatkach!!

Gość gość
15:26 A Ty nie widzisz roznicy miedzy Afryką a Europą? To Ci podpowiem, w tym pierwszym nie ma takiego dostępu do pożywienia i czesto dla kilkulatka ta piers to jedyny możliwy posiłek bo jest taka bieda. W tym drugim jet WSZYSTKO na wyciagnięcie reki plus rozwinięta medycyna jak i reszta dziedzin naukowych a Ty tu z Afryką wyjeżdzasz.... Wtf! Argumenty o kłamliwej organizacji szumnie nazywanej WHO wsadźcie sobie miedzy bajki. Poczytać troche o przekrętach i o jakości głosowania a pozniej używać jako autorytetu. Śmieszne jestescie i żałosne w tym swoim "kp" kilkulatkow.

Gość gość
WHO poleca tez np. picie wody Żywiec.Dla noworodków,dzieci.A poczytajcie etykietę-nawet Bosacka w programie "Wiem co jem" otwarcie skrytykowala te instytucje.Tam tez zbadano wode Żywiec-wartosc tej wody jest na rowni z wodą Oaza z Biedronki-wartosciowsza jest woda z kranu w wielu regionach kraju.A WHO coz-poleca Żywiec i jeszcze trąbi ze to cud. Podobnie z tym zakłamaniem z kp.Siara czy kp pare m-cy ma pozytywne wpływ ale mowmy o noworodku a nie duzym dziecku. To kp ponad rok to wasza chora potrzeba podchodząca pod zaburzenie do leczenia jak np. u autorki.

Gość gość
Nawet lekarze polecają karmić jak najdłużej. A ludzie, którzy uważają karmienie małego dziecka za coś nienormalnego, zboczonego są skrzywieni psychicznie.

Gość gość
Kobiety karmią tak długo nie dlatego, że czerpią z tego chorą przyjemność tylko dlatego, że dziecko tego potrzebuje. Są dzieci, które odstawiają się same lub bez problemów dają się odstawić i są takie dzieci, które tego potrzebują i nie dają się tak łatwo odstawić. Pierwsze dziecko odstawiłam po 6 miesiącach. Przeszłam na butelkę i wszystko było super. Samo odstawianie trwało 2 miesiące, poszło całkiem sprawnie i bezboleśnie. Z drugim dzieckiem chciałam zrobić podobnie, ale niestety dziecko odrzuciło kompletnie butelkę, nie potrafiło i nie chciało z niej pić po kilku miesiącach prób. I tak karmienie piersią ciągnęło się w nieskończoność. Koniec końców karmiłam 13 miesięcy. Dla mnie to długo, ale rozumiem kobiety, ktore karmią takie 2-3 latki i jest to dla mnie bardziej powód do szacunku i podziwu, niż obrażania i wyśmiewania od skrzywionych psychicznie. Każdy chce najlepiej dla swojego dziecka. Moja bratowa karmi prawie 3 latka, mamy wspólnych znajomych i nikt nigdy nie powiedział na to złego słowa. Owszem wszyscy się dziwią, bo to rzadko spotykane, ale każdy reaguje na to pozytywnie.

Gość gość
Ta pierś to jedynie przyzwyczajenie u dziecka. Od małego zna ją i utożsamia z bliskością, jedzeniem, piciem, smoczkiem itd. wiec nic dziwnego ze cieżko odstawić. Jednak jak sie chce i podchodzi rozsądnie do spawy to spokojne jest to do wykonania. Gorzej jak matka trzyma tego dzieciaka przy cycu-sa przypadki ze to ona ma ciężej sie odstawić od dziecka niz ono od piersi. Czesto widac wpisy zrozpaczonych matek bo dziecko dwuletnie przestało chcieć piers i wpisy zeby karmic na śnie bo wtedy zwykle jakos to idzie. Kurczę, nie mozna uszanować wyboru dziecka tylko trzeba zmuszać. Chore baby