Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w ciąży ?

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, takie jak w temacie. Moje cykle są bardzo nieregularne. W ostatnim cyklu kochałam sie z chłopakiem w 11 i 12 dniu poprzrdniego cyklu. (Stosunek przerywany). Od 16 do 20 dnia cyklu miałam brązowe plamienia. W 21 dniu cyklu pojawiła sie krew z duża ilością skrzepów dużych rozmiarów. Było jej nieco mniej niż w normalny okres, ale jednak było sporo. W obliczeń kalenadarzyka tamten cykl był bezowulacyjny. Okres trwał 7 dni czyli dużej niż normalny. Dzisiaj jestem w 16 dniu cyklu nastepnego i od kilku dni czuje lekki bol w dole brzucha, mam zgagę po dosłownie wszystkim i jest mi często niedobrze. Do łazienki chodzie odrobinę częściej niż zwykle ale nie jakoś przesadnie często. Moja szyjka macicy jest wyżej niż wczesniej oraz jest otwarta. Z internetu wiem ze to niby znak owulacji, Ali nigdy nic nie wiadomo. Nie bola mnie piersi ani nic. Martwią mnie jednak te objawy. Czy w tej sytuacji jest możliwa ciąża, jeśli poprzedni cykl skończył sie okresem ? W tym cyklu nie miałam styczności z aktywnością seksualną. Proszę o odpowiedzi. Nie mogę sie uspokoić i mam nadzieję ze rozwiejecie moje obawy.

Gość gość
Test zrób. A skąd niby kalendarzyk wie ze nie było owulacji?

Gość gość
Jak się bzykasz bez zabezpieczenia/nawet z nim/ w każdej chwili mozesz być w ciąży.Brak 100% zabezpieczeń

Gość gość
Masz nieregularne cykle i stosujesz kalendarzyk? moim zdaniem to głupota. Jeśli chcesz wyznaczać sobie fazy cyklu to w takim przypadku stosuj metodę objawowo-termiczną albo mikroskop owulacyjny. Swoją drogą takie mikroskopy to naprawdę świetne, niedrogie urządzenia.

Gość gość
wiem ze metoda objawowo-termiczna jest najskuteczniejsza, ale dla mnie interpretacja temperatury to czarna magia...powiedz cos więcej o tym mikroskopie.

Gość gość
Jeśli chodzi o mikroskop to najlepiej będzie jak wejdziesz sobie na testerafrodyta.pl i sama poczytasz. Jeśli zaś chodzi o metodę objawowo-termiczną, wiem ze są specjalne komputery cyklu idealnie do niej stworzone. Codziennie rano mierzy się nim temperaturę a ten ją interpretuje. Można też wprowadzić informację o śluzie płodnym, jesli takowy się zauważy. Przykładem takiego komputera jest cyclotest

Gość gość
takie urządzenia pewnie są bardzo drogie :(

Gość gość
No właśnie nie. Cyclotest 2 plus kosztuje niecałe 700zł a to naprawdę niewiele jak za taki komputer. Skuteczny jest tak samo, jak te z najwyższej półki cenowej.

Gość gość
A czy ten cyclotest ma jakieś badania? ciężko uwierzyć w to, że urządzenie za 700zł jest tak samo skuteczne jak ten za 2000zł

Chcesz porozmawiać? Telefon Zaufania (58) 6 915 915 czat na netporadnia.pl e-mail kontakt@netporadnia.pl Godziny kontaktu: od 18.00 do 23.00 Oferujemy bezpieczną przestrzeń rozmowy. Jesteśmy po to by Ci towarzyszyć i Cię wspierać.

Gość gość
oczywiście ze ma badania. Są one udostępnione na stronie cyclotestu, więc możesz sobie na nią wejść i poczytać :)