Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja siostra chce usunąć ciążę...

Polecane posty

Gość gość
Roznice miedzy zygota a noworodkiem wyjasnilam. Jedno jest potencjalne, drugie faktyczne. Kto dokonuje aborcji? Chocby ludzie wierzacy w nauke, a nie gusla. I nie ma to nic wspolnego z wiara Boga. Ja wierze w Boga, ktory dal nam ROZUM, a ten ROZUM zna roznice miedzy czyms co "moze a nie musi" a czyms co po prostu "jest".

Gość gość
gość dziś Roznice miedzy zygota a noworodkiem wyjasnilam. Jedno jest potencjalne, drugie faktyczne. Kto dokonuje aborcji? Chocby ludzie wierzacy w nauke, a nie gusla. I nie ma to nic wspolnego z wiara Boga. Ja wierze w Boga, ktory dal nam ROZUM, a ten ROZUM zna roznice miedzy czyms co "moze a nie musi" a czyms co po prostu "jest". x zygota potencjalnie he he he niby jest niby jej nie ma , a to co dziej e sie z ciałem kobiety tez nie wazne i co ma z tego powstac tez nie wazne . W gusła to ty wierzysz , ja pisąłm o wierze w Boga a nie twoje bożki. Która morderczyni tak siebie nazwie ? żadna ! bedzie sie bronic głupimi teoriami . Czy alkoholik przyznał sie ze jest alkoholikiem ? on tylko flaszke dla zdrowi a codzieniie heh

Gość gość
bóg ktory dał ci rozum ? ojej czyliu ten bóg nie istniej bo nic ci nie dał , pustka dała pustke

Gość gość
Zenujacy poziom. Brawo, racjonalistka!

Gość gość
Ktoś w Twoim bliskim otoczeniu rozważa aborcję? Telefon Zaufania 586 915 915 i netporadnia.pl dla osób, które rozważają aborcję oraz tych, które już jej dokonały. Swoje działania kierujemy do kobiet, mężczyzn, personelu medycznego oraz wszystkich osób, które doświadczają skutków aborcji. Godziny kontaktu: 17.00 - 24.00 Zapewniamy bezpieczną przestrzeń rozmowy dla osób, które myślą o aborcji. Jesteśmy po to by towarzyszyć i wspierać w poszukiwaniu rozwiązań. Osoby, które się z nami skontaktują, uzyskają wsparcie emocjonalne a także wiedzę z zakresu: 1 medycyny, 2 farmakologii, 3 procedur wsparcia instytucjonalnego, 4 psychologii 5 prawa, Porady w Netporadni są bezpłatne. Koszt rozmowy w Telefonie Zaufania w zależności od operatora, wg stawek na telefon stacjonarny. Gwarantujemy pełną dyskrecję

Gość gość
Ten temat juz byl kilka miechow temu:D a wy sie produkujecie.

Gość gość
Cześć! Właśnie przeczytałam Twoją wiadomość. Domyślam się, że musi Ci być bardzo trudno. Kochana z Ciebie siostra, że zaproponowałaś jej pełne wsparcie... Twoja siostra ma swoją wizję życia i szczęścia i żaden argument nie działa...Z doświadczenia wiem, że w takich dialogach impas przełamują pytania i pełna próba zrozumienia, bez krytyki, osądzania - jak się czuje, czego się boi, obawia najbardziej, żeby mogła się w przychylnej atmosferze wygadać, bez względu na to co powie.I być może wtedy zgodzi się np. na wspólną analizę plusów i minusów - teraz ma pewien pomysł, który wydaje jej się bardzo atrakcyjny - podróże, wolność, mężczyzna, którego pokocha na prawdę. Ciężko to zostawić...Ale faktem jest, że mamą już jest i nic tego nie zmieni. Być może nie zna całej prawdy- a do podjęcia świadomej decyzji potrzebuje pełnego obrazu. Czyli np.że istnieje syndrom postaborcyjny, który dotyka praktycznie wszystkie kobiety, bo u tych, które wypierają ból po stracie dziecka występują objawy somatyczne. Często z pięknych wizji nic nie wychodzi ,ponieważ ból jest tak duży,że dawna wizja szczęścia już nie cieszy. Do tego szaleństwo hormonalne w pierwszym trymestrze też nie pomaga spokojnie podjąć decyzji. Znam kilka kobiet m.in. moja babcia i mama, które konsekwencję wykonanych aborcji ponoszą do dzisiaj - to są na prawdę bardzo nieszczęśliwe kobiety. Zadziwiające jak podobne są historie kobiet po aborcji. Psują się relacje - szczególnie z mężczyznami. Kobieta już nigdy nie będzie tą samą osobą - usunięcie ciąży mocno uderza w poczucie własnej wartości. Do tego sama aborcja farmakologiczna czy ginekologiczna niosą ryzyko poważnych powikłań zdrowotnych. To nie są rzadkie przypadki. Jeny...mam nadzieję, że uda Ci się jeszcze porozmawiać szczerze i spokojnie ze swoją siostrą...To wielkie szczęście, że w tak trudnym momencie ma siostrę, która się o nią troszczy. Pozdrawiam! Ania

Gość gość
Droga Aniu z :D temat już dawno nieaktualny, autorka napisała w międzyczasie że podjęła decyzję i wspomoże siostrę kasą na aborcję, a ty tu piszesz litanię w intencji zmiany jej decyzji :D dziewczyna już pewnie nawet nie pamięta jaki miała problem a ty snujesz wizję depresji i syndromów które jej teraz wyskoczą... po prostu komedia :D

Gość gość
dziewczyna już pewnie nawet nie pamięta jaki miała problem a ty snujesz wizję depresji i syndromów które jej teraz wyskoczą... po prostu komedia x miał problem ? ?Jak własne dziecko z krwi i kośći mozna zabic i nazwac problemem ????