Gość gość Napisano Sierpień 19, 2016 Bardzo chciałabym was prosić o radę w pewnej kwestii. Może któraś z was miała kiedyś podobne leki i jakoś z tego wyszła? Każda odpowiedź jest dla mnie na wagę złota. A więc od początku. Jestem nastolatką i od pewnego czasu panicznie boję się że zajdę ciążę. Jednak nie chodzi mi tu o ciążę przez stosunek ale przez "cudowne" zapłodnienie. A mianowicie. Nigdy nie współżyłam a jednak obawiam się ciąży. Dlaczego? Mieszkam z bratem (11 lat) i panicznie boję się że mógł on gdzieś pozostawić swoją spermę a ja później w jakiś sposób przeniosłam je do pochwy. Mogę przytoczyć tu kilka sytuacji z ostatnich dni przez które wpadłam w panikę: Bałam się,że dotknęłam przedmiotu na którym znajdowały się plemniki a następnie tą dłonią nakładałam podpaskę i w ten sposób mogły się tam dostać. Druga sytuacja jest bardzo podoba. A mianowicie: Obawiałam się,że dotknęłam jakiegoś przedmiotu na którym były plemniki a następnie dotknęłam słuchawki prysznicowej a potem podmywałam się wodą z tej słuchawki i że też mogło dojść do zapłodnienia. Albo że w jakiś cudowny sposób plemniki znalazły się na moich nogach i przy zakładaniu bielizny "wsunelam" je do pochwy. Cały czas myślę że plemniki są na moich dłoniach. Gdzie kolwiek jestem. Na dworze czy w domu cały czas o tym myślę,czy przypadkiem nie zrobiłam niczego co grozi zapłodnieniem bo przecież na moich rękach mogą być plemniki (to co że to praktycznie niemożliwe ). Przed założeniem bielizny/podpaski myję ręce około przez 40/60 minut. Tak bardzo się boję. Ten strach odbiera mi radość z codziennych czynności. A najbardziej przeraża mnie to,że zbliża się rok szkolny i może się to także odbić na moich ocenach. Bardzo proszę was o pomoc. Jak pozbyć się tej fobii? Czy te sytuacje napewno nie grożą zapłodnieniem? Dziękuję za każdą odpowiedź ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach