Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Paniczny strach przed ciążą

Polecane posty

Gość gość

Bardzo chciałabym was prosić o radę w pewnej kwestii. Może któraś z was miała kiedyś podobne leki i jakoś z tego wyszła? Każda odpowiedź jest dla mnie na wagę złota. A więc od początku. Jestem nastolatką i od pewnego czasu panicznie boję się że zajdę ciążę. Jednak nie chodzi mi tu o ciążę przez stosunek ale przez "cudowne" zapłodnienie. A mianowicie. Nigdy nie współżyłam a jednak obawiam się ciąży. Dlaczego? Mieszkam z bratem (11 lat) i panicznie boję się że mógł on gdzieś pozostawić swoją spermę a ja później w jakiś sposób przeniosłam je do pochwy. Mogę przytoczyć tu kilka sytuacji z ostatnich dni przez które wpadłam w panikę: Bałam się,że dotknęłam przedmiotu na którym znajdowały się plemniki a następnie tą dłonią nakładałam podpaskę i w ten sposób mogły się tam dostać. Druga sytuacja jest bardzo podoba. A mianowicie: Obawiałam się,że dotknęłam jakiegoś przedmiotu na którym były plemniki a następnie dotknęłam słuchawki prysznicowej a potem podmywałam się wodą z tej słuchawki i że też mogło dojść do zapłodnienia. Albo że w jakiś cudowny sposób plemniki znalazły się na moich nogach i przy zakładaniu bielizny "wsunelam" je do pochwy. Cały czas myślę że plemniki są na moich dłoniach. Gdzie kolwiek jestem. Na dworze czy w domu cały czas o tym myślę,czy przypadkiem nie zrobiłam niczego co grozi zapłodnieniem bo przecież na moich rękach mogą być plemniki (to co że to praktycznie niemożliwe ). Przed założeniem bielizny/podpaski myję ręce około przez 40/60 minut. Tak bardzo się boję. Ten strach odbiera mi radość z codziennych czynności. A najbardziej przeraża mnie to,że zbliża się rok szkolny i może się to także odbić na moich ocenach. Bardzo proszę was o pomoc. Jak pozbyć się tej fobii? Czy te sytuacje napewno nie grożą zapłodnieniem? Dziękuję za każdą odpowiedź ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować