Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocencie moj obiad dzisiaj :)

Polecane posty

Gość gość

filet z dorsza pieczony w sosie cytrynowym z pomidorkami koktajlowymi , do tego ryz oraz kurki podsmazone z odrobina szalotki i siekana pietruszka dla dzieci wariant bez kurek

Gość gość
Mniam uwielbiam dorsza

Gość gość
a co tu oceniać? obiad jak obiad. No chyba, że to twój kulinarny debiut to gratuluję:)

Gość gość
nie jest to debiut ale moja mama zawsze jak u mnie jest gosciem to kreci nosem ze jakies te obiady nie tresciwe a rybka to lubi panierke patelnie ziemniaki i kiszona kapuste a nie takie pitu pitu :o

Gość gość
Twoja mama tak jak mój mąż, najlepiej schabowe ziemniaki mizeria a jak robię coś bardziej wymyślnego to kręci nosem i mówi, ze najeść się nie idzie

Gość gość
I te jej teksty- och jutro chyba ja zrobie normalny obiad , po czym zwraca sie do dzieci- babcia wam jutro nasmazy kotlecikow to zjecie porzadnie Wiec sie was pytam jako osob trzecich , czy moj obiad nie byl porzadny , ja maz i dzieci zjedlismy ze smakiem

Gość gość
Pychota i zdrowo i pomysłowo!Ha z mezem tak uwielbiam ale dzieci i tak schabowego wolą u babci.

Gość gość
Bardzo fajne, sama bym taki zrobiła ale mój mąż to by mnie chyba wyśmiał, on to musi mieć porządnego kotleta a rybe jak już to w tej ohydnej panierce :o

Gość gość
Pycha. Mój mąż zje rybę i bez panierki ale wtedy to mu kilogram tej ryby muszę szykować.

Gość gość
a ja myślę, że pochwalić się chciałaś:P Gdyby chodziło o krytyke mamy to byś napisała, a tak to widać, że sama zadowolona jesteś z takiego obiadu i stąd ta uśmiechętna buźka.

Gość gość
no ja jestem zadowolona z obiadu a matka mnie wkurza wiec pomyslalam sobie ze sie was zapytam

Gość gość
Osobiście nie zjadłabym do tego tych kurek-wolałabym nawet głupie świeże warzywa w kostkę niz grzyby. Takie cos pasuje do polędwiczek wieprzowych. Co dla dzieci jako dodatek warzywny? Dorsz w sosie cytrynowym mi nie odpowiada ale to dlatego ze nie rozumiem szału dotyczącego ryby i cytryny... Dorsz w sosie smietanowym, do tego tarta ze szpinakiem i jajko w koszulce-mniam! Sam ryz i dorsz srednio na jeża-wolałabym do ryżu dodać marchew, cebulkę i natkę.

Gość gość
Wole rybe w panierce :P I ziemniaki :P Kurki uwielbiam , ale w smietanie czy jajecznicy.. Faktycznie tak jak twoja mama dalabym do tego obiadu sorowke z kiszonej kapusty :P Przedszkolno-szkolne smaki : D, czyli stara szkola :) Bo tak pasuje i juz ! Ewentualnie zielona fasolke , a zamiast ziemniakow frytki :P Jutro mam to wlasnie- fish & chips ! :D

Gość gość
Nie lubię ani ryb ani pomidorków koktajlowych, grzybów tez nie za bardzo. Zatem 1/10.

Gość gość
a co w takim razie lubisz?

Gość gość
Ryba ok, ale grzyby są zupełnie bezwartościowe a biały ryż ma dużo kalorii! Bez sensu podawać zdrową, chuda rybę skoro reszta jest z d**y

Gość gość
wg mnie super obiad a kurki uwielbiam. I w końcu mamy sezon na nie, bardzo krótki więc fajnie że pomyślałaś. Jak czytam niektóre komentarze to dziwię się ludziom, cały rok by wpieprzali schabowe z kapustą.

Gość gość
Osobiście nie zjadłabym do tego tych kurek-wolałabym nawet głupie świeże warzywa w kostkę niz grzyby. Takie cos pasuje do polędwiczek wieprzowych. Co dla dzieci jako dodatek warzywny? Dorsz w sosie cytrynowym mi nie odpowiada ale to dlatego ze nie rozumiem szału dotyczącego ryby i cytryny... Dorsz w sosie smietanowym, do tego tarta ze szpinakiem i jajko w koszulce-mniam! Sam ryz i dorsz srednio na jeża-wolałabym do ryżu dodać marchew, cebulkę i natkę. x tarta ze szpinakiem...ohyda a jajko w koszulce.... to dopiero rutyna... zwykłe sadzone...jak za PRL

Gość gość
nic do niczego mi w tym daniu nie pasuje. mimo, ze od czasu do czasu lubię kreatywne potrawy i naprawdę sporo już sie tego naprodukowałam, to coraz chętniej wracam "do korzeni". czyli właśnie kapusta kiszona do ryby, mielony z buraczkami itp, itd. nie ma to jak tradycyjna polska kuchnia.

Gość gość
Ryba ok, ale grzyby są zupełnie bezwartościowe a biały ryż ma dużo kalorii! Bez sensu podawać zdrową, chuda rybę skoro reszta jest z d**y x moze i masz racje ale ja nie kreuje sie na eksperta od zywienia a ryba pieczona bo nie lubie smazonych potraw kurki uwielbiam i jak ktos napisal mamy na nie sezon i bardzo dobrze wkomponowaly sie w cytrynowy sos , do tego pietruszka ktora tez bardzo lubie

Gość gość
Ryba ok, ale grzyby są zupełnie bezwartościowe a biały ryż ma dużo kalorii! Bez sensu podawać zdrową, chuda rybę skoro reszta jest z d**y x nie ma to jak nie mieć pojęcia w temacie a się wypowiadać. Ryż jest lekkostrawny i dietetyczny. a gadanie że grzyby nie mają wartości odżywczych jest takim powtarzanym kłamstwem. Grzyby zawierają wiele witamin - A, B1, B2, D, PP, C, jednak tej ostatniej jest w nich bardzo mało. Za to warto dodać, iż grzyby zawierają nie mniej witaminy B1 niż ziarna zbóż, zaś popularna kurka jest rekordzistką w tym zakresie i może się równać z drożdżami piekarskimi. Jeśli chodzi o zawartość witaminy PP to grzyby mają jej tyle, co wątroba i drożdże. Grzyby zawierają dużo żelaza, potasu, fosforu, wapnia, sodu. Są w nich także mikroelementy - miedź, cynk, jod, mangan w granicach normalnych dla roślin jadalnych, przy czym w kapeluszach znajduje się więcej niż w trzonkach.

Gość gość
autorko świetny zestaw...sama bym chętnie zjadła ale do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć. Pokolenie naszych mam, babć wychowało się na schabowych, pierogach i wkurza ich że teraz tak się nie gotuje. Nie potrafią nic więcej zrobić... czyli najlepiej wyśmiać nowoczesność. Chociaż tak sobie ulżą :)

Gość gość
ale mi smaka narobiłaś....pyszności.

Gość gość
dziekuje :)

Gość gość
moja ocena 10/10

Gość gość
świetnie wszystko skomponowałaś, brzmi pysznie. Ale obiad faktycznie nowoczesny.... moja matka też by pewnie skrytykowała... bo ona jak czegoś nie zna,sama nie robi to dla niej jest niejadalne.

Gość gość
Nie wiedzialam, ze ryba , ryz i grzyby to ' nowoczesnosc " :D Nie lubie kuchni azjatyckiej czy owoców morza.. tez jestem " nienowoczesna ' i nic nie umiem ugotowac innego :D No chyba sie poplacze :D

Gość gość
no bez przesady , nie placz ;)

Gość gość
Autorko, ja bym nie zjadla. Złamałaś jedna z zasad, ze grzybów nie laczy sie z ryba, bo po prostu do siebie nie pasuja. I te pomidorki tez niekoniecznie pasuja. Ale jesli tak lubicie to ok.

Gość gość
Fajny obiad, moje smaki :-) Mama reprezentuje po prostu tradycjonalizm, stąd jej dąsy. Niestety, w PL ryba obowiązkowo musi występować w towarzystwie panierki :-/ Ani to dobre, ani zdrowe. A jaki smród w kuchni po smażeniu na patelni! Nie dziwię się więc, że tak wiele osób nie lubi ryby, często pod płaszczykiem nieznośnego dla powonienia intensywnego smaku, kłopotliwej obróbki itp.