Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile waży porcja smażonej ryby ?

Polecane posty

Gość gość

Chce iść do restauracji i się zastanawiam czy mnie stać. Ceny są podane np 8 zl ale to pewnie za 100 gram...

Gość gość
Niestety masz rację, jeśli mówisz o smazalniach ryb nad woda poszłam raz i Pani pokazała który kawałek ryby chce, wybrałam najmniejszy, ale+surówka i frytki-chyba 10 sztuk mi dali=54 zł. Wyszlam głodna. .. Z tym ze u mnie w barze na osiedlu 11 zł. Komplet jestem w Płocku....także polecam zapiekanke

Gość gość
54 zl za kawałek ryby?

Gość gość
Świeżo po wakacjach jestem :) Zależy od ryby, np tuszka dorsza ok 40 dag x 9 zł = 36 zł plus dodatki, piwo dla dwóch osób i wychodzi 100 zł minimum.

Gość gość
A na pewno taniej w jakiś stołówkach wychodziło ale tam pewnie mrożone filety, ale nie po to jadę nad morze żeby jeść coś takiego, że o kebabie czy pizzy nie wspomnę :D

Gość gość
W smazalniach, czyli w BARACH, nie ma porcji, ryby sa sprzedawane wg wagi i jak same juz napisalyscie sa koszmarnie drogie. NIE WARTO. Podobnie jest w barach samoobslugowych sieci Wiking, w galeriach handlowych. Co innego w restauracjach. W restauracji podana jest cena kompletnej porcji, z dodatkami (tylko w starych PRLowskich restauracjach dodatki wybiera sie i dolicza oddzielnie).

Gość gość
Nie sądziłam że wakacje nad morzem mogą tyle kosztować

Gość gość
Co za różnica czy tzw świeża ryba czy śledź z puszki. Wartości energetyczne są podobne