Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poniewaz baby jestescie tępe (to wynika z natury) zdradze wam tajemnice

Polecane posty

Gość gość

czego faceci oczekuja od kobiety . Ponieważ wy jesteście tępe i nie wiecie czego oczekuja faceci od kobiety ,jakiej kobiety szukaja wiec powiem wam o 10 ciu cechach które musicie posiadac żeby facet was pokochał. Wieksość z was pewnie ma tylko jedną albo dwie cechy wiec daleko wam do doskonałej kobiety . Jak bedziecie miały te cechy faceci beda za wami szalec ale od razu powiem wam ze nie dacie rady bo jestescie na to za słabe . 1. Mężczyzna oczekuje od kobiety zaufania 2.Kolejną rzeczą jakiej oczekuje mężczyzna to szacunek 3. Otwartości i szczerej rozmowy .Mężczyzna oczekuje, że kobieta nie każe mu się domyślać 4. On oczekuje też, że ona go doceni. Jeśli on się napracuje, coś zdobędzie, coś mu wyjdzie i jest tym ucieszony to oczekuje uznania i pochwały 5.kolejny punkt - dopingowanie, motywowanie do działania 6.Gdy jest wierzący oczekuje kobiety wierzącej, z zasadami - autentycznymi, a nie w zależności od okoliczności Tzn. chodzi o to, żeby była bardziej wierząca niż religijna. 7. wierności. On wiąże się z kobietą i oczekuje od niej - zresztą tak jak ona od niego - wyłączności 8. będzie potrafiła zająć się domem, gotować (nie chodzi tu o mistrzostwa kulinarne, ale o to, żeby potrafiła ugotować obiad), oczekuje opieki nad dziećmi - tego, że będzie chciała mieć dzieci i będzie chciała się nimi zajmować. Chłopak obserwuje swoją dziewczynę w sytuacji z dziećmi i tak ją odbiera w wyobrażeniach o wspólnych dzieciach. 9.Mężczyzna nie szuka piękności, ale sympatycznej dziewczyny, która walczy ze swoimi kompleksami. Facet nie zniesie jak dziewczyna zacznie mu opowiadać, że jest brzydka i gruba w nadziei, że on zaprzeczy. On nie zaprzeczy, on takich rzeczy nie widzi i jeszcze czasem gotów w to uwierzyć. Męski świat jest inny, bardziej dosłowny. Kobieta musi czuć się dobrze sama ze sobą, nawet jak ma kilka kilo więcej albo krzywy zgryz albo jest niska. Jeśli dobrze się czuje we własnej skórze to bije od niej taki wdzięk, że mężczyźnie się spodoba. Ona musi być sobą. Wygląd też jest ważny. Tyle, że nie wygląd plastikowej Barbie - to wbrew pozorom faceta śmieszy - tylko zadbanie. Jak? U każdej kobiety jest inaczej. Chodzi o to, by jej zależało na wyglądzie, by jej zależało, żeby się jemu podobać. 10.Mężczyzna nie zniesie jak kobieta mu się narzuca, jak pełni "jego rolę" w inicjowaniu znajomości, jak pierwsza proponuje to co on chciał zaproponować, jak pierwsza mówi "kocham". Mężczyzna to zdobywca. To on ma się o dziewczynę starać, on ma zabiegać o jej względy i wcale nie chce by mu to zbyt łatwo przyszło, by ona pchała mu się w ręce. Wręcz przeciwnie: chce trochę o nią powalczyć.

Gość gość
Ameryki nie odkryłeś tym tematem, a tytuł jest dyskwalifikujący. Nie oczekuj szacunku i zaufania, jeżeli nazywasz kobiety "tępymi babami". Taka sprzeczność nie wzbudza ani zaufania, ani szacunku. Ponieważ faceci jesteście tępi (to wynika z natury) zdradzę wam tajemnicę: bądźcie do cholery spójni w myślach, słowach i czynach.

Gość gość
Od razu ci powiem, że jesteś za słaby, by spełnić taką listę cech idealnego mężczyzny. Spaliłeś temat na wstępie swoją hipokryzją. Jakbyś jednak przypadkiem pasował do kilku punktów idealnego, to już coś. :D

Gość gość
mylisz sie bo ja posiadam 9 na 10 cech które pragną kobiety u facetów . Dlatego kobiety kochaja sie we mnie chociaż mam żone i dzieci. Kiedyś dziwilem sie czemu tak jest ale kiedy poznałem 10 cech które pragna kobiety juz sie nie dziwię .

Gość gość
Mam wszystkie te cechy i jeszcze dopisze 11- facet musi być dopieszczony w łóżku i nie znosi grymasów typu migrena i inne przypadłości. Chce piescic swoją kobietę trzeba mu na to pozwolić.

Gość gość
czego pragną kobiety od faceta 1. Poczucia bezpieczeństwa .W związku kobieta oczekuje przede wszystkim poczucia bezpieczeństwa - w każdym wymiarze. Aby kobieta dobrze czuła się przy mężczyźnie musi czuć się bezpiecznie. Musi czuć, że ten mężczyzna jest silny. Naturalnie nie o muskuły tu chodzi tylko o jego mądrość, rozsądek, zaradność, odpowiedzialność, umiejętność radzenia sobie ze swoim życiem. 2.Musi być samodzielny i zaradny. Kobieta oczekuje, że on będzie się znał na sprawach technicznych i że się nimi zajmie. Że będzie wiedział jak naprawić bezpiecznik, co zrobić gdy zlew się zatka czy dzwonek zepsuje. Że będzie potrafił zmienić koło w samochodzie i - co ważne - że nie będzie to dla niego wielki problem. Mężczyzna, który w takich sytuacjach nie wzywa pomocy technicznej lub nie prosi ojca o pomoc tylko najpierw sam próbuje znaleźć wyjście z sytuacji zyskuje u kobiety mnóstwo punktów 3.ona czuje, że on wybawi ją z sytuacji kryzysowej i że jest kompetentny. Będzie z niego dumna. Świetnie będzie także, jeśli on potrafi uprasować sobie koszulę czy coś prostego ugotować (nie mówię tu o kulinarnych wyczynach ale o prościutkich daniach) a nie oczekuje bądź wymaga tego wyłącznie od kobiety. 4. Ona potrzebuje też oparcia. W chwilach gdy traci grunt pod nogami, gdy ma problem musi wiedzieć, że może na niego liczyć. Czasem jest to potrzeba obrony kobiety przed kimś lub przed czymś np. tym, by nie dała się wykorzystywać, by była bardziej asertywna a czasem potrzeba wyżalenia się, wygadania. I wtedy ona oczekuje, że on nie będzie jej przerywał i dawał rad tylko przytuli, obejmie i zapewni, że będzie dobrze, że ona da sobie radę, że on jej zawsze w potrzebie pomoże. 5.Musi być także psychicznie niezależny od rodziców. Zapewne żadna kobieta nie chciałaby związać się z "syneczkiem mamusi". Oczywiście trzeba kochać rodziców, szanować ich i pomagać im zawsze gdy tego potrzebują, odwiedzać ich i tęsknić, ale nie wolno być od nich uzależnionym. Niedobry to objaw gdy mężczyzna nie protestuje jak jego mama ciągle zaopatruje go w zupę w słoikach i mrożone kotlety. Jak wymaga by codziennie rozmawiał z nią przez telefon szczegółowo opisując co danego dnia robił. Oczywiście może się zdarzyć, że matka jest nadopiekuńcza. Jej się nie zmieni, ale można przyjąć odpowiednią postawę. 6.Mężczyzna musi być ambitny. Musi dążyć do rozwoju, a nie zadowalać się tym co ma. Musi mieć plan na przyszłość, pewną wizję, którą stale udoskonala. Nie może osiąść na laurach i zachowywać status quo. Musi stawiać sobie cele i nowe wyzwania, takie jak: rozwój firmy, budowa domu, dokształcanie się. 7.Musi być pomysłowy. To się trochę wiąże z przewodniczeniem, o czym piszemy dalej, ale też jest elementem poczucia bezpieczeństwa. Chodzi o to, by planował randki, wymyślał coś ciekawego, był pełen entuzjazmu i chęci do życia. By robił niespodzianki, organizował wycieczki a nie zadowalał się tylko kilkugodzinnym siedzeniem u dziewczyny, ewentualnie oglądaniem telewizji. Kobiecie bardzo imponuje jak mężczyzna ma swoje hobby, jak się czymś pasjonuje i jak jest w czymś dobry. Oczekuje ona, że zaproponuje jej ciekawe spędzanie czasu i że nigdy na randkach nie będą się nudzić 8. Kobiety wymagają szacunku. Szacunku przejawiającego się w rzeczach banalnych, takich jak przepuszczanie ich w drzwiach, podawanie płaszcza czy niesienie jej ciężkiej torby aż po rzeczy zasadnicze: szacunek do jej ciała, zasad, poszanowanie godności jako kobiety. 9.Kobieta oczekuje, że mężczyzna będzie pełnił swoją rolę, to znaczy że będzie przewodnikiem w związku. Nie władcą, tylko przewodnikiem. Że zapewni kobiecie oparcie, poczucie bezpieczeństwa i delikatnie nakieruje związek na właściwe tory, jeśli coś jest nie tak. Kobieta ma inną, złożoną psychikę i czasami może się pogubić. Natomiast mężczyznę natura wyposażyła tak, że potrafi nie kierując się emocjami podjąć właściwą, przemyślaną decyzję. To on powinien kobiecie, kierującej się sercem wskazać czasem właściwy kierunek i konsekwencje działania pod wpływem emocji.Kobieta wcale nie oczekuje, że mężczyzna spełni wszystkie jej zachcianki. Kobieta pragnie, by on wziął ster w swoje ręce i poprowadził ją w swojej mądrości przez skomplikowane ścieżki życia. Żeby był jej podporą - doradził, przeanalizował, przemyślał i wspólnie z nią podjął właściwą decyzję. To jego natura wyposażyła w analityczny, trzeźwo myślący umysł i nie pozwoliła (jak kobiecie) kierować się emocjami i podejmować decyzji w przypływie euforii czy rozpaczy. Kobieta, której mężczyzna pozwala o wszystkim decydować jest w głębi duszy sfrustrowana i podenerwowana faktem, że UWAGA - ONA TAK MYŚLI! - wszystko musi robić sama.

Gość gość
:)I taki właśnie jest mój mężulek :) aż dziw ze tyle lat ze mną wytrzymuje, ja jestem tą przysłowiową zolzą i czasami daje mu do wiwatu.:)

Gość gość
to prawda niestety

W kwestii męskich pragnień nie mam nic do dodania, mam podobne zdane. Ale jeśli o kobiece chodzi... "Kobieta oczekuje, że on będzie się znał na sprawach technicznych i że się nimi zajmie."- może jestem jakaś inna, ale w życiu tego nie oczekuję i nie oczekiwałam. To ja znam się na sprawach technicznych, mój mąż totalnie nie i uwielbiam go za to. A punktem 10 jestem wręcz zażenowana. Niczego podobnego nie oczekuję i dla mnie to jest jakiś idiotyzm, a uzasadnienie jest dla mnie po prostu obraźliwe i tyle. Jakbym była idiotką, która w sprawach zasadniczych podejmuje decyzje "na złość mamie". Chyba kogoś główka rozbolała.

Gość gość
nie ma punktu 10 wiec o czym ty piszesz Haze

Gość gość
a bo ty nie masz serca

Gość gość
autorze dyskwalifikuje cie u mnie to że chcesz kury domowej, mój facet musi dzielić ze mną obowiązki domowe takie jak gotowanie, pranie itd i wychowanie dzieci

Gość gość
a co ty opowiadasz ja gotuje sprzatam zajmuje sie dziecmi nic mnie nie dyskwalifikuje

Gość gość
Jestem facetem i nie zgadzam się z częścią tych zasad. Wcale tak nie jest, że kobieta może być brzydka, ale najważniejsze, żeby nie miała kompleksów. Z tym gadaniem: "jestem gruba, mam krzywy zgryz" to działa tak, że jest irytujące jeśli "gruba" oznacza 2 kg nadwagi, a nie 20 kg. Nie jest tak, że facet NIE ZAUWAŻA, że kobieta ma jakiś duży defekt, natomiast faktem jest, że żaden normalny facet(oprócz pedałów) i tak nie zauważa wielu pierdół, nad którymi kobiety ślęczą godzinami(i to jest irytujące).

Gość gość
autor napisał prawdę w tych oczekiwaniach napisał też prawdę w tytule,baby są tępe,a dodatkowo sa wredne dla innych ludzi i płytkie i durnowate w większości

Gość gość
9. .Mężczyzna nie szuka piękności( to nie znaczy ze szuka brzydkiej), ale sympatycznej dziewczyny, która walczy ze swoimi kompleksami (20 kg to juz musi byc walka z kilogramami ) czytaj ze zrozumieniem

Gość gość
17:55 Racja, mój błąd, przepraszam. Mimo wszystko jednak, jako punkt pierwszy dałbym znośną atrakcyjność fizyczną, znośną, bo przeciętna kobieta bez problemu znajdzie już wielu adoratorów(często nawet więcej niż piękna), za to naprawdę brzydkiej kobiecie już dużo ciężej, ale i tak zawsze znajdzie się jakiś desperat.