Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowy Komputer dla 16 latka

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam pytanie co sądzicie o nowym komputerze dla 16 latka który idzie do technikum informatycznego. Mój syn jest uzależniony od elektroniki. Aktualny komputer który posiada jest bardzo słaby ma 7 lat i działa na nim maks Windows XP. Boję się że się bardziej wciągnie w wirtualny świat. I tu mam pytanie kupić nowy czy zachować stary

Gość gość
Kup mu lepiej konsole ps4

Gość gość
Z tym że konsoli nie chce. Może być to spowodowane tym że nie chce być gorszym od kolegów?

Gość gość
Tez wg mnie lepiej kupić mu konsolę do gier, fajną konsolę i duży wybór gier widziałam na konsoleigry.pl. Przekonaj go ze komputera do gier sie miec nie opłaca lepiej juz coś specjalistycznego. komputer zeby mu służył zeby cos namalował, anpsiał posiedział winterencie, a konsola typowo do grania.

Gość gość
mam konsole, bo wole grac na konsoli, ale jesli młody chce kompa to kup kompa :)

Gość gość
Na konsoli do gier nie będzie odrabiał rpac domowych, nie będzie programował, a jedyne co będzie robił to GRAŁ i oglądał przez neta filmiki i NIC po za tym. Tu nie chodzi o "bycie gorszym od innych" tlyko przydatność. Konsola to tylko gry. Kup mu porządny komputer i nie. od tego nie stanie się mniej socjalny.

Gość MarlenaMońki
Zgadzam się, komputer to lepsza opcja. Ma o wiele więcej zastosowań niż konsola i rozsądne dziecko będzie umiało wykorzystać jego możliwości. Jeśli chodzi o wybór konkretnego modelu, ja postawiłabym na jakiś laptop, np. taki od Lenovo: https://www.morele.net/wiadomosc/lenovo-thinkpad-e550-recenzja-dane-techniczne-czy-warto/3478/ . Laptop to o tyle wygodna opcja, że młody będzie mógł go ze sobą wszędzie zabrać, nawet do szkoły, jeśli będzie taka potrzeba. Myślę, że nawet nie ma się co zastanawiać, tylko od razu szukać laptopa.

Gość gość
Ja zajrzała bym na twoim miejscu na tą stronkę https://shoplet.pl/ - można u nich kupić komp za dobrą cenę i nie tylko.

Gość gość
Kto was prosił ote linki??? Wyp..lać spamerzy

Gość anitago7
Skoro idzie do technikum informatycznego, to znaczy, ze łączy z tym przyszlosc - oczywiscie, ze kupic (jesli Cie stac). To tak jakbys odmawiala synowi w liceum plastycznym nowych farb. Wiem, że komputer to wiekszy koszt niz farby, ale tez zdecydowanie rzadszy :). W Media Expert teraz widzialam jakies szkolne promocje na elektronike, sprawdz jak to moze wyglada.