Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 40 latka może nosić skórzane kurtki?

Polecane posty

Gość gość

czy 40-letniej kobiecie wypada nosić skórzane kurtki typu ramoneska i spodnie rurki?

Gość gość
Wygląda wtedy jak dzidzia piernik.

Gość gość
, wypada, nie wypada, jak dla mnie to dziwne ubranie dla 40 latki

Gość gość
Ze coooo????? :D Nie,no bo 40-latka to leciwa dama i tylko garsonka i perły :D

Gość gość
Jak się ma 40 l to należy włożyć długa suknie po kostki czarna i sweter robiony przez babcie najlepiej brązowy i trzewiki.

Gość gość
No co ty teraz to tylko workowatecswetry za duże garsonki i ortopedyczne buty,a co planujesz ubrać do trumny.? Bo to już najwyższy czas szykować image na ostatnią droge

Gość gość
skoro to dziwne ubranie dla 40-latki to jak powinna się, twoim zdaniem, ubierać?

Gość gość
i jak zwykle na kafeterii popadamy ze skrajnosci w skrajnosc od ramoneski do babcinych sweterkow i workowatych sukien po kostke a jest tyle fajnych ubran dla doroslych kobiet pomiedzy tym co piszecie

Gość gość
mam koleżankę starszą ode mnie trochę, bo ja mam 28 lat a ona 39 i jest już nawet babcią:) ale wyglada na góra 32 lata, jest zgrabna, zadbana, na twarzy zmarszczek nie ma i ona ubiera się normalnie. To znaczy nie typowo młodzieżowo, ale kobieceo, seksownie z klasą. I ma skórzanąkurtkę, nie raz w niej chodziła i powiem wam, że wyglądało to normalnie.

Gość gość
bo trzeba znaleźć tę subtelną różnicę pomiędzy robieniem z siebie na siłę nastolatki a modnym,fajnym seksownym ubiorem

Gość gość
gość dziś no zgadza sie ale tu nie o sam material z ktorego jest wykonana kurtka chodzi

Gość gość
Akurat porządna ramoneska za skóry nie skaju to rzecz ponadczasowa pasujaca do wielu stylizacji w niemal każdym wieku. To nie jest ciuch tylko dla małolat. Zresztą mało którą małolatę stać na ciuchy za skóry, zwłaszcza jak można kupić podróbkę za grosze. Moim zdaniem w dobrej kombinacji taka kurtka pasuje jak najbardziej czterdziestolatce.

Gość gość
A ja uwielbiam skórzane i irchowe kurtki, które w młodości nosiła moja mama. Są genialnie skrojone, pasują do sukienek, jeansów, rurek również:-) Leżą lepiej od żakietów i są o niebo wygodniejsze. Nigdy nie słyszałam, że wyglądam śmiesznie. Za miesiąc skończę 43 lata :-D

Gość gość
Ja noszę a mam prawie 40 .

Gość gość
a dlaczego nie - nie rozumiem?

Gość gość
40- 50- 60- 70 latka- kazda moze nosic co chce i w czym czuje sie dobrze, ale najprzyjemniej popatrzec na taka ktora wyglada mlodo jak na swoj wiek, ma ladne cialo i figure

Gość gość
Ja niedługo skończę 39... Powiedzcie mi, w czym mogę chodzic, żeby nie wyglądac jak dzidzia piernik? Dżinsy chyba zawsze będą ok? Ja z reguły nosze dżinsy i jakiś t-shirt albo sweter... chodzi mi o to, ze preferuje zeby to było baaardzo wygodne...Spódnice i sukienki np. odpadają.. Nie chce chodzic ubrana jak matrona w perły, i nie mam ochotę byc na siłe seksowna jak to się zawsze lansuje ze kobieta musi wyglądac- nie jestem maniaczką seksualną... :)

Gość gość
21:06 jeansy i tshirt może wyglądać zarówno dobrze jak i słabo. Zależy od figury, fasonu, jakości tych ubrań, reszty typu fryzura, paznokcie.

Gość gośćmisia
Ale zacofane sredniowiecze co do wypowiedzi,ciemnogrod,tak40to trumne juz kupuc i w mocherowym berecie chodzic ta ktora ma tak zryte poglądy sama dozyje tych 40i inaczej tu sie wypowie a mi to wali mam42 i nosze co chce koszulki z metelika i garfildem

Gość gość
A dlaczego nie ? Zapamiętajcie sobie : kurtki skórzane są ponadczasowe i pasują każdemu ! I 20 latce i 50 latce. Młode osoby to sobie myślą, że jak są młode to im wszystko wolno. Niestety, nieraz kobieta po 50 tce, zadbana, wysportowana wygląda lepiej w ramonesce, niż zaniedbana, zapuszczona 20 latka. Sorry, taka prawda. Dziewczyny 20+ , przygrubawe, ubierają obcisłe ciuchy, bo myślą, że jak są młode , to wystarczy, tymczasem, patrząc z boku wyglądają jak baleron w siatce wędliniarskiej...

Gość gość
gośćmisia w punkt, tutaj same mohery chyba siedzą

Gość gość
Przykładem wyczucia stylu czy klasy po 40 jest Kinga Rusin i Anna Kalczynska, odmładzania się na siłę Małgorzata Rozenek i Hanna Lis. Zaznaczam że nie przepadam wszystkimi.