Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaśka_86

Ogrzewanie Domu

Polecane posty

Gość Tokasik
My mamy ogrzewanie na pellet. Ciepło czysto , bezproblemowo. Jest to wygodny sposób ogrzewania domu i co ważne ekologiczny.

Gość krajzer
Relatywnie tanie jest ogrzewanie gazowe, ja się właśnie nad nim zastanawiam, widzę że chwalicie firmę AmeriGas, aż sobie przejrzę ich ofertę. Mnie zależy na dzierżawieniu zbiornika, instalacje w domu który kupuję mam zrobioną, więc kwestia przyłączenia tylko zostaje. Żona namawia mnie na elektryczne by to poprzerabiać, ale jak patrzę na koszta to mnie mrozi. Gazowe ogrzewanie wychodzi ewidentnie taniej.

Gość Marzena Wójcik
koniesz, Jest coś takiego jak ogrzewanie elektryczne akumulacyjne i jest ono w zasadzie niezbedne jesli chcemy grzac II taryfą np. piece akumulacyjne - tutaj masz nieduży https://www.emultimax.pl/pl/p/Piec-akumulacyjny-Dimplex-VFMi20-dynamiczny-2kW-termostat-i-DOSTAWA-gratis/884 Wiadomo że ciepło ma być przez cały dzień a nie tylko od 22 do 6:)

Gość minosia
My dwa lata temu zmieniliśmy sposób ogrzewania domu z węglowego na pellet. Ciepło porównywalne natomiast ogromna ulga w obsłudze. Mało popiołu, sadzy w ogóle nie ma. Warto było.

Gość mannla
ja natomiast uważam, że ogrzewanie elektryczne jest zbyt drogie.. niestety ale takie są realia. Również uważam, ze tańszy jest gaz z amerigas, a dokładniej wydzierżawienie zbiornika. Przez 12 miesięcy mamy stałą kwotę za użytkowanie, nic się nie zmienia. To pozwala na taką stabilność finansową.

Gość gość
Ja opalam ekogroszkiem, który kupuję w https://sklep.weglosmyk.pl/. Mają opał od polskich dostawców, więc poniekąd wspieram rozwój polskich przedsiębiorstw.

Gość gość
u nas też palimy pelletem, ekologicznie, czysto, mamy kocioł z podajnikiem ślimakowym z Piecbud. Dla nas najlepsze rozwiązanie http://www.piecbud.net.pl/

Gość fritla
A ja zapytam o elewacje, macie dobrą , dobrze zrobioną.To klucz do obniżenia rachunków za ogrzewanie i przede wszystkim za skuteczność grzania. Najlepiej elewacje zrobić systemem który zawiera biocydy które chronią przed porastaniem , czy grzybem, taki składnik zawiera system longlife z caparola. Nie wspomnę że dom wygląda po prostu ładnie ;P

Gość Gabbis

Ja dom ogrzewam kominkiem – mam z rozporwadzeniem po budynku. I jestem mega zadowolona z tego jak to grzeje. Jest ciepło, komfortowo i bardzo przytulnie. A kominek mam z kratki.pl – elegancko i dokładnie wykonany! Bardzo sobie chwalę!

Gość Mira

Piekne mieszkania we Wrocławiu są na Osiedlu Zagłoby- polecam 🙂