Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W której dzielnicy warszawy najlepiej mieszkać?

Polecane posty

Gość gość

Prosze pomózcie:) Mąż na rok będzie musiał przenieść się do Warszawy, ja na szczęście pracuję w domu, wiec nawet się cieszę, że zmienimy otoczenie. Mieszkanie będziemy wynajmować i zastanawiamy się gdzie szukać? Mąż siedzibę firmy ma w centrum, może dojeżdżać komunikacją. I teraz zastanawiamy gdzie szukać mieszkania? Chcemy żeby było spokojnie, bezpiecznie, mamy dwuletnią córkę. Jaka dzielnica będzie najlepsza według was?

Gość gość
Bielany. Gdzieś na Kasprowicza. Jest tam kilka stacji metra, 15 min do centrum. Cicho i bezpiecznie, polecam:)

Gość gość
Bielany i bezpiecznie? dobre:D Bielany to takie bliskie zad***e, ja polecam saską kępe i to jedyna dzielnica po drugiej stronie Wisły gdzie można zamieszkać. Natomiast po lewej stronie polecam Powisle zdecydowanie, ale ciężko będzie ci coś tam znaleźć. Centrum oczywiście (ale nie stare kamienice!), Mokotów jest dobrą dzielnicą i blisko centrum, ostatecznie Ochota, Wola natomiast to syf:O Wilanów mi się nie podoba, ale można polecić, bo tam tez raczej spokojnie jest.

Gość gość
Szukałbym czegoś na Mokotowie. Mieszkaliśmy tam przez kilka lat, bardzo miło wspominamy ten czas.

Gość gość
ja tez jestem za mokotowem:) ale trzeba pamietac ze to jedna z tych drozszych dzielnic wiec ceny beda wyzsze za mieszkania

Gość gość
Ja polecam Bielany, Mokotów, Wola

Gość gość
A ja bliską Pragę Południe. Cisza i spokój i wszędzie blisko.

Gość gość
Praga poludnie- cisza i spokój może tak, ale jak chcesz się dobić do centrum w godzinach szczytu to stoisz w korkach. Wybieraj tam gdzie jest co najmniej tramwaj a najlepiej metro. Na każdej dzielnicy są ciche, zielone i spokojne miejsca.

Gość gość
ze wszystkich dzielnic Warszawy najbardziej lubie Wrocław;)

Gość Efka37
Mieszkałam na Grochowie, pracowałam na Nowodworach i tu i tam mi się podobało. Najbardziej to nie lubiłam centrum Warszawy, bo te tłumy ludzi mnie po prostu męczyły. Poszukaj sobie, gdzie są fajne mieszkania, ciekawe oferty i sam/-a zdecyduj http://homla.pl/ Kazdy lubi co innego.

Gość gość
Jak dla mnie w Warszawie to tylko Bielany. Mieszkam od lat przy Marymoncie i nie wyobrażam sobie żyć w innej dzielnicy. Jest całkiem spokojnie i zielono i nie tak tłoczno jak np. w centrum, a jednak wszystko co trzeba mam pod nosem. Razem z partnerem szukamy teraz mieszkania też w tamtej okolicy – myślałam o tych apartamentach Marymont na lektykarskiej, carefour niedaleko, naprzeciwko dentysta (podobno całkiem niezła klinika ) a metro 500m. Co myślicie?

Gość gość
Mokotów

Gość gość
Patrz na dobry dojazd , jeśli będzie dojeżdżał autem do pracy to trzeba się liczyć z okropnymi korkami, jeśli komunikacją to trzeba szukać mieszkania niedaleko ,najlepszy jest cały odcinek w pobliżu linii metra i/lub tramwaj ew bezposredni autobus.

Gość gość
bemowo

Gość gość
ja mieszkalam 5 lat na Ursynowie i bardzo bym chciala tam sie przeprowadzic z powrotem. Teraz mieszkam na Bielanach i słabo tu prawde mowiac :/ jeszcze Ochota jest spoko ale to zalezy gdzie dokladnie.

Gość gość
Bemowo!

Gość gość
Wawer lub Stare Włochy.

Gość caroline232

Białołęka jest spoko.. mieszkam tutaj już pół roku 😉 wcześniej zwiedziłam praktycznie każdą dzielnicę Warszawy, bo za czasów studenckich sporo sie przeprowadzałam, zawsze z pomocą Wiki transport prywatny aż finalnie wylądowałam tutaj

Gość JAa

Białołęka? Chyba dla masochistów, którzy lubią się pokorkować przez dobrą godzinę z hakiem wracając z pracy, ewentualnie dla nierobów, którzy nigdzie stamtąd jeździć nie muszą więc duża odległość do centrum ich nie boli.

Ja mieszkam na Żoliborzu przy Kępie Potockiej, kto był w tym parku zwłaszcza z dziećmi ten zrozumie o co mi chodzi. Miasto, ale jak za miastem, dużo zieleni, a do Centrum autobusem plus metrem nie jest daleko.

Gość gość

Kabaty

Gość Aga

Kabaty zdecydowanie, zielono, metro, autobusy, szkoly, przedszkola i pelno sklepow i uslug

Gość Vanja

Mi się świetnie mieszka na Tarchominie, ale prawda jest taka, że im bliżej ma się do pracy, tym lepiej 😉

Gość olaolaola

Ochota (tramwaj jedzie szybko do centrum) - piękna okolica to Plac Narutowicza, Powiśle - super zielone tereny, jest gdzie spacerować z dzieckiem, dobra komunikacja okolice ul. Tamka, Mokotów Dolny (sielce) - tutaj mieszkam i kocham te dzielnice, blisko parki Krolikarnia czy Łazienki z dojazdem do centrum już tak sobie, autobusem, nieregularne godziny, spóźniaja się, może coś w okolicach ronda ONZ, Muranów, ul. Chłodna, musisz popatrzeć po ogłoszeniach. Ale odradzam druga stronę Wisły czyli Praga, Białołęka, Tarchominy. 

Gość Gosc

A ktora dzielnica najbardziej szemrana ?