Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie boicie sie o przyszlosc dzieci? ze beda chorowac, cierpiec ,nie znajda pracy

Polecane posty

Gość gość

ogolnie nie uda im sie w zyciu?

Gość gość
Dlayego ja zawsze piję za zdrowie dzieci - żeby miały bogatych rodziców ;-) jesli kasa w portfelu się zgadza to jesteś w stanie pomóc dziecku, aby było kompetentnym dorosłym. Ryzyko że cos sie nie uda jest zawsze

Gość gość
Boję się ale na wiele rzeczy nie mam wpływu. Tyle ile jestem w stanie to chociazbym miała spod ziemi wydobyć to dam o ofiaruje :-)

Gość gość
Ja bardziej boje się wojny, która wisi w powietrzu. Kiedy czytam książki wojenne to aż krew zalewa. Boje się, że nie będę mogła pomoc własnemu dziecku.

Gość gość
Jak widze te wasze nadr****iwe bachory które biegają i wydzierają sie jak oszalałe to stwierdzam nie macie sie czego bać krowy. To raczej ich przyszłe otoczenie ma los niepewny, przyszłość ich otoczenia potrzebuje martwienia się o przetrwanie wątpliwym towarzystwie tego waszego pomiotu jak urośnie. To już teraz daje w kość a co będzie dalej ? Już teraz idę wykupić polise ubezpieczeniową.

Gość gość
Zbudowaliśmy dom na wsi za 500 tyś, dodatkowo kupiliśmy 2 ha ziemi i 1 działkę budowlaną. Plus za to, że działka mieszkalna jest wyjątkowa i można na niej przeżyć. Mamy wszystko na niej jagody, grzyby, stary sad, drzewa opałowe. Do spłacenia kredytu zostało nam 130 tyś zł. Bardzo boję się wojny. Mamy jedno dziecko i wszystko zostanie dla synka. Wszystko co robimy to z myślą o jego przyszłości. Dobrej i bezpiecznej. Najgorsza jest ta myśl o wojnie. Mieliśmy nie szaleć z domem, ale z drugiej strony zawsze działo się coś złego na świecie.

Gość gość
boje sie i to bardzo , mieszkam w szwecji i od pewnego czasu odkladam kase , chce kupic dom w polsce , mysle ze bedzie w polsce bezpieczniej niz tutaj za pare lat , mam w planach tez wyrobienie dzieciom polskich paszportow , corka wprawdzie juz ma podwojne obywatelstwo syn mlodszy na razie tylko szwedzkie , duzo Szwedow planuje wyprowadzke do Polski , tutaj bedzie syf za 15-20 lat , rzad juz teraz przykreca kurek obywatelom jak sie da i oszczedza na wszystkim aby pompowac kase w muslimow ja prowadze ze znajomymi klinike - masarze rehabilitacja po wypadkach urazach oraz rehab osoby starsze itp , na dniach mamy spotkanie z rewizorem , trzeba cos pokombinowac z podatkami a kase w skarpete chowac :o

Gość gość
Gościu wyżej- jesteś Polką? Jeśli tak, to twoje dzieci mają przecież obywatelstwo automatycznie... A co do przyszłości dziecka- żadne czasy nie były idealnie spokojne. Też się obawiam w przyszłości dużych rozruchów, wojen domowych, inwazji arabskiej na Europę- ale każde pokolenie dotykały jakieś walki, wojny, chore ustroje. Zresztą, i moje dziecko, chociaż małe, myśli o tym, pyta czy ktoś może na nas spuścić bombę, czy będzie trzecia wojna światowa... efekt informacji które zewsząd dopływają. O to żeby potrafił zarobić na siebie, sama zadbam, żeby nie musiał pracy szukać tylko potrafił sam ją sobie zorganizować również. Mojego męża rodzice tego właśnie uczyli, że nie trzeba być popychadłem, można być panem samego siebie (no, na ile państwo pozwala), i widzę że to dobra droga. O zdrowie małego dbam ile jestem w stanie, więcej nie zrobię. Tak, nieraz czuję irracjonalny lęk, i o niego, i o męża, ale tak jest chyba zawsze jak się kogoś kocha.

Gość gość
ale ojciec szwed , dzieci z marszu obywatelstwa szwedzkie o polskie trzeba sie postarac , oczywiscie ze nie tak jak np francuz co chcialby miec polskie ale jednak wnioski papierologia itditp a uwerz mi konsulat nie dziala szybko , wrecz czasami mam wrazenie ze na zlosc polakom a nie na pomoc, ja dzieki urzedasom pozbylam sie polskiego paszportu :o

Gość gość
W Szwecji od wielu tygodni rejestruje się dziennie ponad tysiąc imigrantów. Policja twierdzi, że drugie tyle przybywa, ale się nie rejestruje. Nikt nie wie kim ci ludzie są i dlaczego nie chcą się rejestrować. Podobno część z nich jedzie przez Szwecję do Finlandii i Norwegii. Jeśli napływ imigrantów utrzyma się na obecnym poziomie, do Szwecji napłynie w przyszłym roku ponad 700 tyś. imigrantów. W ostatnim tygodniu do Szwecji przybyło ponad 10 tys. imigrantów, z czego 26,6% podało, że jest z Syrii. Mimo to media nadal od rana do wieczora powtarzają mantrę, że przybywają ofiary wojny w Syrii i że to nie szwedzki tylko europejski kryzys, mimo że te tygodniowe 10 tys. to więcej, niż zarejestrowano w Danii od początku roku. A w stosunku do liczby mieszkańców to więcej, niż przybywa do Turcji. Bo to nie jest europejski kryzys, tylko wynik lekkomyślnej polityki imigracyjnej Niemiec, a przede wszystkim Szwecji. Szwecja od kilku tygodni już nie ma gdzie lokować przybywających imigrantów. Pełne są schroniska młodzieżowe, hotele, pensjonaty. Umieszcza się ich w salach gimnastycznych, namiotach, korytarzach biur Agencji Migracyjnej. IKEA nie nadąża ze sprowadzaniem materacy do spania. Z Malmö wyjeżdżają autokary pełne imigrantów i kierowcy mówi się, żeby jechał powoli w nieznanym kierunku, bo w międzyczasie pracownicy Agencji Migracyjnej gorączkowo szukają w całej Szwecji ostatnich wolnych miejsc. Fascynujący i przerażający jest fakt, z jaką pokorą i oddaniem pracownicy sektora państwowego wykonują ten czyn likwidacji państwa szwedzkiego. Pracują dniami i nocami, siedem dni w tygodniu, bez słowa skargi. Ostatnio nawet król Szwecji zdecydował się na udostępnienie części swoich nieruchomości, w tym pałaców, dla uchodźców.

Gość gość
tak ze dziewczyny nie bojcie sie w polsce jestescie w miare bezpieczne spijcie spokojnie , ja wczoraj zmienilam firme ochroniarska , zakladam kamery na ogrodzie i przed wejsciem do domu :o a o moje dziecii ich przyszlosc trzese portkami

Gość gość
no ciekawie jak ta patologia mająca po kilkoro dzieci zabezpieczy swoje dzieci na przyszłość

Gość gość
Ja sie nigdy nie bałam - na tej samej zasadzie strach wychodzic z domu, bo cegla na głowe spadnie. Nauczylam dzieci, jak sobie radzic w róznych sytuacjach , dbałam o ich wyksztalcenie, do tego staralam sie, zeby dom byl zawsze dla nich zyczliwym miejscem - no i radzą sobie.

Gość gość
Koleżanko ze Szwecji napisz coś więcej o sytuacji z imigrantami, jak wpływa to na wasze życie i co na to rdzeni Szwedzi?

Gość gość
Obiecuje ze napisze ale jutro po pracy , teraz czas na mnie do spania . Szwecja nieoficjalnie jest juz bankrutem , rzad szuka oszczednosci wiec pzyciska obywateli butem do ziemi . Media sprzedaja propagande , publikuja zdjecia dzieci i kobiet ( skad onito biora? ) mlodsze pokolenie otwiera oczy ale jako kraj ktory nigdy z problemami sie nie borykal ci ludzie nie wiedza co maja robic , nie znaja pojecia buntu rewolucji wiec frustracje wyrzucaja w necie na forach na blogach itp Stare pokolenie wytresowane ze rzad zawsze robi dobrze i zawsze sie zaopiekuje zyja w swoim matrixie :o jak moja tesciowa . Sluzba zdrowia lezy i zaczyna kwiczec , szkolnictwo juz kwiczy .

Gość gość
Według danych z 22 października koszty wstępne przyjęcia azylantów wzrosną w przyszłym roku o 29 miliardów w stosunku do wcześniej przewidywanych, do 69 miliardów. Minister finansów Margareta Andersson zapowiedziała, że Szwecja będzie zmuszona wprowadzić program oszczędnościowy, ale też zaciągnąć pożyczkę na finansowanie wzrostu wydatków na imigrację. W tej chwili dużo się mówi o kosztach tak zwanych samotnie przybyłych małoletnich uchodźców, których utrzymanie kosztuje państwo szwedzkie około 1 miliona koron rocznie. Przewiduje się, że w tym roku przybędzie ich około 30 tys.

Gość gość
większość tych tak zwanych dzieci, to osoby dorosłe podające się za małoletnich. Dzienniki publikują reportaże o życiu tych dzieci, ze zdjęciami na których większość wygląda na pełnoletnie, a część na osoby ponad trzydziestoletnie. Lekarze szwedzcy odmawiają weryfikacji ich wieku. Policja, która ma bliski kontakt z tą grupą alarmuje, że w wielu przypadkach są to osoby bezdomne z krajów pozaeuropejskich, od lat przebywające nielegalnie w innych krajach Europy, często z kryminalną przeszłością. Wśród nich dużą grupę stanowią obywatele Maroka od wielu lat nielegalnie przebywający w Hiszpanii. Szwecja jest dla nich magnesem, jako że nie żąda żadnych dokumentów i zapewnia pobyt w warunkach z ich perspektywy luksusowych. Jako “dzieci” mają też dużo większe szanse na otrzymanie pozwolenia na pobyt stały, a jeśli im się nie uda, to ryzyko wydalenia jest minimalne, jako że nie jest znana ich tożsamość, a często też kraj ich pochodzenia. te stare chlopy sa posylane do szkoly z naszymi dziecmi 13-15 letnimi dziewczynkami chodza do jednej klasy , dochodzi do rozbojow , na face booku jedna matka skarzyla sie ze banda tych "dzieci" rozebrala jej corke w toalecie i sikali na nia , co dziwne matka zostala posadzona o teksty rasistowskie :o

Gość gość
6:30 szok. Szwecja to chory kraj, mi się to w głowie nie mieści

Gość gość
Straszne, współczuję tym ludziom, którzy do tej pory żyli sobie spokojnie a tu nagle rząd zafundował im takie atrakcje.. Ciekawe kiedy wreszcie Europa pozbędzie się politycznej poprawności i czy w ogóle..

Gość gość
Będę tutaj zaglądać, jak znajdziesz chwilkę napisz więcej o sytuacji a szczególnie o tych Szwedach, którzy rozważają wyjazd do Polski, takich imigrantów Polacy na pewno przyjmą serdecznie :)

Gość gość
Boże, słyszałam, że w Szwecji nieciekawie się dzieje ale to co czytam tutaj to masakra...Nie czekajcie tylko przyjeżdżajcie do PL, z tego co piszesz w waszym zawodzie pracy znajdziecie multum a pewnie macie zasoby żeby otworzyć własną klinikę czy coś w tym stylu. U nas nie ma na szczęście takich akcji z imigrantami i mam nadzieję, że nigdy nie będzie.

Gość gość
Nie rozumiem jak ci wszyscy politycy krajów europejskich i sektory im podległe mogą jak jeden mąż przyjąć taką zaklętą zmowe milczenia. Przecież to jest jawne wchłonięcie jednego państwa przez drugie. To tak jakby bez toczenia wojny powoli oddać swój kraj pod czyjeś panowanie i bezprawie. To jest horror. Przerażający horror. Jeszcze kilka lat temu nie pomyślałabym nigdy że coś takiego zacznie sie dziać

Gość gość
Nowy porządek świata. To się dzieje na żywo. Jak to dobrze, że żyjemy w naszej zaściankowej, niepoprawnej politycznie ojczyźnie..

Gość gość
13.58 spełniają się wszystkie znane przepowiednie, w tym te Ojca Klimuszko o Polsce jako schronieniu dla Europejczyków...do tego dojdzie, zobaczycie, że wszyscy biali Europejczycy będą przyjeżdżać do naszego "zaścianka"

Gość gość
Ja myślę, że ktoś wziął za to kasę. Przecież to nienormalne co się dzieje. Młode byczki mają większe prawa i pomoc finansową niż przeciętny obywatel danego kraju. Mam nadzieję że do wojny nie dojdzie. Mamy brać kredyt hipoteczny, boimy się co przyniesie przyszłość, ale żyć i mieszkać gdzieś musimy.

Gość gość
Nie rozumiem jak ci wszyscy politycy krajów europejskich i sektory im podległe mogą jak jeden mąż przyjąć taką zaklętą zmowe milczenia. x W Szwecji od 1932 roku, z małymi przerwami, rządzi partia socjaldemokratyczna i ta partia zawsze mówiła obywatelom: “Jak będziecie wydajnie pracować i płacić podatki, to już o nic nie musicie się martwić. My się wami zaopiekujemy; zaopiekujemy się waszymi dziećmi, waszymi rodzicami, a jak będziecie potrzebować pomocy od państwa to tę pomoc dostaniecie”. I ci ludzie im uwierzyli. Podatki w Szwecji zawsze należały do najwyższych w świecie i w tej chwili są tak wyśrubowane, że już bardziej nie można, ale prowadzi się dyskusje na ten temat. Przeciętny Szwed płaci średnio 71,3% podatków, dochodowego i VAT.

Gość gość
Po wyborach 2014 szwedzka Partia Zielonych po raz pierwszy w historii weszła w skład koalicji rządzącej, współtworząc mniejszościowy rząd Stefana Lofvensa, socjaldemokraty i każąc rządowi realizować swoją wizję „świata bez granic”. Teraz, kiedy do Szwecji przyjeżdża około 10 tys. imigrantów tygodniowo, dla których nie ma ani pracy, ani mieszkań i każdy zdrowo myślący człowiek rozumie, że jeśli tych drzwi się nie zamknie, to skończy się katastrofą, Szwecjia to taki dom niby dla całego świata, ale tak właściwie dla nikogo. I że w tym niczyim domu nie ma komu tych drzwi zamknąć, bo nikt nie czuje się odpowiedzialny. W tym domu nie ma gospodarza. Szwedzi wychowani w duchu odpowiedzialności zbiorowej przestają czuć się odpowiedzialni w chwili, kiedy odpowiedzialność wymaga podjęcia niewygodnej decyzji.

Gość gość
jakby się bali toby nie rodzili, a jeszcze jak widzę, że rodzą po kilkoro to w ogóle myślę, że ci rodzice są pozbawieni logicznego myślenia

Gość gość
Dobrym przykładem na uległość Szwedów wobec przyjezdnych z krajów pozaeuropejskich jest tragiczna historia, która niedawno miała miejsce w szkole w Alvesta, w południowej Szwecji. Dwóch 10-letnich uczniów z któregoś z pozaeuropejskich krajów molestowało seksualnie swoje koleżanki. Rodzice przez długi czas bezskutecznie próbowali interweniować u dyrektora, który im tłumaczył, że to normalne zachowanie chłopców w tym wieku. Po pewnym czasie jeden z chłopców zgwałcił na podwórku szkolnym swoją 10-letnią koleżankę. Szkoła próbowała wyciszyć ten fakt. Rodzice dowiedzieli się o tym z alternatywnej prasy. Jedna z matek poinformowała dyrektora, że zatrzyma swoją córkę w domu, dopóki chłopcy nie zostaną przeniesieni do innej szkoły. Dyrektor przypomniał jej o obowiązku szkolnym. Dopiero kiedy którejś nocy wybito 24 szyby w szkole i dyrektor zaczął otrzymywać mejle z pogróżkami, media zainteresowały się całą historią i chłopców przeniesiono. Interesujący jest fakt, że szwedzkie radio relacjonując to wydarzenie przedstawiło dyrektora jako ofiarę. Pierwsze pytanie na konferencji prasowej brzmiało: “Jak się czuje dyrektor?”.