Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 35

Polecane posty

Świadek Marcin W. zeznał, że przygotowaniami technicznymi do tej wizyty zajmowała się kancelaria premiera, a merytorycznymi - kancelaria prezydenta. x 10 kwietnia W. czekał w Smoleńsku na przylot głowy państwa. - Była mgła - mówił świadek. Dodał, że na miejscu stała tam limuzyna dla prezydenta. Usłyszał "głośną pracę silników Tu-154, po czym zapadła cisza". W pierwszym momencie W. myślał, że samolot wylądował i w pierwszym odruchu powiedział nawet ambasadorowi Jerzemu Bahrowi: "Wylądowali". Obaj ruszyli do samochodu, który pojechał śladem innych aut. (http://www.tvn24.pl) x x Nie słyszał wybuchów? Zdrajca i tyle...:D

- Do mnie nie docierały informacje, że coś jest nie tak z lotniskiem - zeznał W. Jego zdaniem KPRM, 36. pułk czy BOR powinny były poinformować KPRP, że lądowanie w Smoleńsku jest niemożliwe z powodów bezpieczeństwa. x - Skoro nie przyszły takie informacje, to kontynuowaliśmy prace - dodał W. Zeznał on także, że nie spotkał się z sytuacją, aby na lotniskach zagranicznych na prezydenta czekał BOR. - Gospodarz odpowiada za ochronę gościa - dodał. (http://www.tvn24.pl)

Świadek Margarita S., pracownica KPRM, zeznała że kancelaria premiera nie brała udziału w organizacji wizyty prezydenta. Dodała, że przy organizacji wizyty zagranicznej przez kancelarię prezydenta, rola KPRM sprowadzała się do wpisania danego lotu do wykazu użycia statków powietrznych. KPRP sama zawiadamiała zaś o locie m.in. 36. pułk i BOR - zeznała S. Dodała, że 36. pułk miał obowiązek wskazać, czy dane lotnisko spełnia wymogi wizyty VIP-ów. x Świadek powiedziała, że czasem KPRM była zawiadamiana przez KPRP o locie głowy państwa już po wizycie. - W przypadku nakładania się lotów staraliśmy się dogadać, aby każda ze stron mogła odbyć swoją podróż - oświadczyła S. (http://www.tvn24.pl)

otulona_snem dziś tak jak przewidywalam,jakakolwiek polemika jest zupelnie bezsnsowna,bo do ciebie nie dociera o czym ja pisze,moze kup sobie pare ksiazek z PK,poczytaj jakies periodyki lub publikacje,a wtedy pogadamy,chociaz watpie bo zeby coklwiek pojac z PK nie wystarczy net i tv, takze z mojej strony na w/w temat EOT. x x Czyli uważasz, że po przeczytaniu owych książek dowiem sie, że można łamac Konstytucję i że wyroki TK nie są ostateczne... Może ale takich książek nie będe czytał bo to ksiązki dla takich niedouków jak ty...

Dodam, że to samo co ja twierdzi np Sąd Najwyższy, Rada Adwokacka, w zasadzie wszystkie organizacje prawnicze plus Komisja Wenecka itp, itd. Uważasz zatem, ze ty wiesz od nich lepiej? :D:D

otulona_snem dziś co do zbioru zastrzezonego,mimo intencji jakie miales piszac o tym,czy tez mialas usmiech.gif ,watpie by to mialo sens,bo pewnie niejeden taki "walesa" lub inny Bolek tam grasowal i g tam juz dawno jest x x Oraz pewnie (przez przypadek zapomniałaś) rózni księza wysłannicy kk, Jarosławy Kaczyńskie, Macierewicz. Płaszczaki, Bredzińskie itp

Gość gość
Otulona wie lepiej nawet od promotora pracy doktorskiej niejakiego Andrzeja Dudy:D.

- To, czego nie dokonali sześć i pół roku temu prokuratorzy z urzędu, teraz prokuratura i komisja ma obowiązek wykonać - powiedział w Sejmie poseł PiS Andrzej Melak, brat Stefana Melaka, który zginął w katastrofie smoleńskiej. (http://www.tvn24.pl) x x Tylko nie powiedział rzeczy zasadniczej. Po co te ekshumacje w śledztwie dotyczącym wypadku lotniczego.

• Maciej Lasek odniósł się do doniesień "Gazety Polskiej", że "dotarła do dokumentu dowodzącego, że eksperci, którzy w 2010 r. pojechali do Rosji, nie badali wraku Tu-154" • Lasek stwierdził, że notatka Stanisława Żurkowskiego dotyczy tylko sierpnia 2010 r. • Lasek: badanie wraku było prowadzone w ramach pierwszego wyjazdu w kwietniu • "To zwykła manipulacja" • Stanisław Żurkowski zmarł w listopadzie 2015 r. po ciężkiej chorobie

Parlament Europejski przyjął dziś rezolucję na temat sytuacji w Polsce, w której ocenia, że "paraliż Trybunału Konstytucyjnego zagraża demokracji, prawom podstawowym oraz rządom prawa w Polsce". Rezolucję poparło 510 europosłów, a 160 było przeciw. Zdaniem lidera PO Grzegorza Schetyny rezolucja jest czerwonym światłem dla PiS. - To więcej niż porażka. Prowadzi nas na margines europejskiej polityki - mówił.

Stowarzyszenie Stop Bankowemu Bezprawiu ostrzega, że jeśli prezydencki projekt ustawy frankowej zostanie przyjęty w obecnej formie, frankowicze zwrócą się do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka. x "Stowarzyszenie pragnie wyrazić swoje głębokie rozczarowanie projektem ustawy. Przyjęcie tego projektu może doprowadzić do naruszenia Konstytucji RP oraz postanowień konwencji o ochronie praw człowieka i podstawowych wolności, której stroną jest Rzeczpospolita Polska" - czytamy w komunikacie stowarzyszenia Stop Bankowemu Bezprawiu. x Chodzi o najnowszy projekt Kancelarii Prezydenta, który zakłada zwrot tylko części pobranych przez banki spreadów.

• Szef podkomisji smoleńskiej twierdzi, że można odczytać każde słowo z nagrań • "Jeszcze tego nie dokonaliśmy, ale wiemy, że będziemy w stanie" - stwierdził • Jak? Berczyński twierdzi, że ma metodologię, której wcześniej nie zastosowano x x :D:D:D

Gość gość
dziadyga widac we formie to moze byc efekt ustepujacych upalow :D:D udar go opuscil i powrocil do wypisywania bzdurek w tak zwanym swoim stylu:D

Gość thx84delta
gaz musztardowy dziś Dla twojej wiadomości, żebyś podjął próbę uzmysłowienia sobie, że tak samo, jak nie odczytujesz na spółkę z Shatynem, nastrojów społecznych, tak samo, nie potrafisz ocenić, z kim masz do czynienia, bo stosujesz "analizy", made by GW, zupełnie mechanicznie, według zasady kopiuj-wklej. "Toto", ma lat 44 i zdążyło jeszcze naczytać się GW w latach 90 i trochę później. Niestety, wówczas nie było mi wiadome, że w redakcji jest takie bydle, jak Maleszka. Ja po prostu przekonałem się, że to co generalnie mówił o III RP Andrzej Gwiazda, Anna Walentynowicz, z publicystów Ziemkiewicz (i wielu innych) jest PRAWDĄ. Ja myślałem i mówiłem kiedyś, bardzo podobnie do kodziarza Shatyna. Z tą różnicą, że mówiłem WŁASNYMI SŁOWAMI, ale mi zawsze zgrzytało, bo nigdy znieść nie mogłem, tej ochrony jaką III RP dała Jaruzelskiemu i jego bezpiece. A przecież ta ochrona był sensem III RP. Owszem, nabierałem się do pewnego stopnia na te bajki o przebaczeniu, zrozumieniu, "konieczności porozumienia ponad historycznymi podziałami"... Ale mi przeszło. Antykomunistyczne wychowanie wygrało z fantasmagoriami michnikowszczyzny. Znam sporo osób, które od atencji dla Unii Demokratycznej, KLD, UW i PO przeszli na pozycje propisowskie, lub szerzej antyokrągłostołowe. Taka droga jest pewnym szerszym zjawiskiem. Kto się rozglądnie, ten zobaczy. I taka droga, dotyczy często ludzi urodzonych na przełomie lat 60 i 70 i 80. Shatyna nazywam świadomie i pogardliwie "kodziarzem", bo świadomie publicznie wypowiadam się o kodziarstwie, jako o czymś niskim i głupim. Bo w istocie, to jest głupie i niskie. Dorośli ludzie, zupełnie nierozumiejący kontekstu własnych zachowań. Ich rzekomy lider, posthippis jakby nędzna kopia Dude/Lebowskiego, ale bez jego błyskotliwości. Shatyn jest wręcz wzorcowym kodomitą (też fajne określenie :D), bo bezmyślny, naiwny i ulepiony na przełomie lat 80 i 90 z wypluwek michnikowszczyzny (owszem wcześniej też musiał wpaść w szmbo nazwane: Kościół Lewicę Dialog :D). Ciebie w ogóle nie pamiętam, żebym z tobą gadał. Ale wpadam to bardzo rzadko i na chwilę. Może ktoś się pode mnie podszył? Też możliwe. Ja już od dawna z wami nie rozmawiam, tylko do was przemawiam, jak do skamielin w muzeum. Nie oczekuję interakcji od człowieków postsowieckich kopiuj-wklej. Ktoś trafnie, ale częściowo odczytał moje pseudo. Istotnie, ten film bardzo lubię, tak jak lubię wiadomą książkę Orwella i inną, wzorzec dla słynnego 1984. Raczej nie wpadnę tutaj wcześniej, niż za kilka tygodni.

Gość gość
przeciez szmatyn to mowi poprzez media o nastrojach polakow :D co to za sensacja :D??

Shatyn jest wręcz wzorcowym kodomitą (też fajne określenie smiech.gif ), bo bezmyślny, naiwny i ulepiony na przełomie lat 80 i 90 z wypluwek michnikowszczyzny (owszem wcześniej też musiał wpaść w szmbo nazwane: Kościół Lewicę Dialog smiech.gif ). x x Nie. Wpadłem w "szambo" działań antykomunistycznych i walki z komuchami i pzperem... Co do reszty... Po prostu i po komuszemu, nie mając możliwości merytorycznej dyskusji ze mną, po prostu usiłujesz mnie obrazić. I tyle, mały głupi człowieczku...

Nie oczekuję interakcji od człowieków postsowieckich kopiuj-wklej. x x Czyli nie oczekujesz interakcji od... Samego siebie...:D

Gość gość
Jak widac po moich i twoich postach znam sie na prawie lepiej od ciebie. x ty to na wszystkim sie najlepiej znasz a juz na p********iu bzdur to najbardziej :D:D:D nasza ty wikipedio chodzaca:D

Gość gość
najlepiej to na tym topie nie przebywac z wami bo was po prostu przegieło od tej polityki żałosniaki bez zycia

ty to na wszystkim sie najlepiej znasz a juz na p********iu bzdur to najbardziej x x Łatwo to sprawdzić. Zacytuj jakakolwiek moją bzdurę wg ciebie i krótko uzasadnij własną ocenę opierając sie na ogólnie dostępnych źródłach. Załoze się, że tego nie będziesz w stanie zrobić automatycznie zaświadczając, ze nie napisałem żadnej bzdury...:D

gość dziś najlepiej to na tym topie nie przebywac z wami bo was po prostu przegieło od tej polityki żałosniaki bez zycia x x No to nie przebywaj. Po co tu włazisz w takim razie?

Gość gość
smiecu z***bany tobie to sie od 10 lat plyta zaciela kiedy to w koncu zrozumiesz parchu osrany ???? czy do takich trepów jak ty to jest w stanie w koncu cos trafic ?? ty zdechniesz sam jak bezpanski pies przez to jaka przez cale zycie szmata bylas!!! twoje hobby to bylo zawsze w*****anie innych poprzez wklejanie tego p**********o spamu pod siebie mozesz mi d**e wylizac a nie prosic o cytowanie twoich herezji wiesniaku p********y

Gość gość
szkoda czasu na ciebie s****wo obsrane i na ta cala ekipe tutaj wymundrzajaca sie mozesz ssac pale co najwyzej i wklejac do usranej smierci bo co innego ci pozostalo

Gość gość
tak rzadziliscie zajebiscie ze was obsrany pis wbil w ziemie jak zwyklych smieci ahahhaahha a ty nie mozesz sie z tym pogodzic ty lamusie bez honoru ahhahahahahaha

Gość gość
a teraz staropolskim zwyczajem zasysaj kloca z d**y lamusie bity :D do zobaczenia :D wpadne ci naublizac jak mi sie bedzie nudzic

Gość gość
nic nie pozostalo wiecej jak pokazywanie szczerbatej mordy emeryckiej:D