Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to moze byc cukrzyca?

Polecane posty

Gość gość

Witam, Pewnie było tutaj juz dużo podobnych wątków wiec z góry przepraszam jestem nowym użytkownikiem. Przechodząc do sedna. Mam 17 lat, 160 cm wzrostu, ważę 53 kg. Jestem astmatykiem oraz alergikiem (trawy,drzewa, gryzonie, niektóre metale, cytrusy). Na stałe przyjmuje leki przeciwalergiczne (promonta, claritine) oraz wrazie napadów astmy Ventolin 100. Moj problem polega na tym ze od mniej wiecej 7 miesięcy mam okropna wysypkę(?) ktora swędzi i przybiera postać małych ranek i strupów. Bardzo długo sie goi. Byłam z tym u lekarza pierwszego kontaktu. Dostałam przeróżne maści i kazał kontynuować leczenie alergii. Bez skutku. Wybrałam sie do alergologa-efekt ten sam. Pózniej przyszedł czas na dermatologa i wziąz to samo. Niecale 2 tygodnie temu doszło ogromne pragnienie, budzę sie w nocy bo chce mi sie pic, w ciagu dnia wypijam bardzo dużo wody co wcześniej nie miało miejsca w takich ilościach a moje pragnienie nadal sie utrzymuje. Pojawiło sie tez bardzo częste oddawanie moczu. Bedac ostatnio u lekarza rodzinnego rzucił okiem na moje zmiany skórne, powiedziałam o pragnieniu i częstym oddawaniu moczu. Po namyśle stwierdził ze to moze byc cukrzyca i wypisał mi skierowanie na krew z obecnością cukru, mocz, ob i tsh na czczo. Na badania wybieram sie w poniedziałek. Chciałabym jednak wiedziec czy moze miec racje? Z góry dziekuje za odpowiedzi.

To faktycznie, skoro lekarz sam zasugerował taka możliwość, może być cukrzyca. W tej sytuacji, zanim dostaniesz konkretna diagnozę, może spróbuj podziałać dietą. Pocztaj, które produkty sa wskazane w diecie dla cukrzyków, ogranicz te, których się nie zaleca. Ja muszę kontrolować poziom cukru na bieżąco, nie mam zdiagnozowanej cukrzycy, ale mam spore wahania w zależności od diety właśnie. Ostatnio przerzucam się z tego powodu na dietę, w której dominują nieprzetworzone produkty. Staram się też ograniczyć słodycze i owoce. Uwielbiam soki wszelkie, więc przymierzam się do zakupu wyciskarki: http://www.ekosklepbio.pl/ , żeby unikać soków ze sklepów, w których są ogromne ilości cukru. Poczytaj w sieci na temat diety dla cukrzyków, przygotuj się do tego, że może taka zmiana przynieść sporo korzyści dla Twojego zdrowia i samopoczucia.