Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek

Polecane posty

A czy myślicie ze jak przy 3- dniowych zarodkach zrobię betę w czwartek to już wyjdzie? Czy poczekać do piątku/poniedziałku?

Super, Hope. Ja mam już wyrzuty sumienia, że cały czas leżę i prawie nic nie robię. Chcę żyć normalnie już. Dziś sobie dom ogarnęłam, bez dźwigania i przemęczania. I obiadów nagotowałam już do poniedziałku, hihi. Gratuluję nowej pracy :)

Gość gość
Jestem i ja Madzia

Dziewczyny w wynikach wyszla mi ureplasma pozytywna nie bylo dr m tak wiec na wizyte poszlam do dr gr, dostalismy antybiotyk na 10 dni wkurza mnie to bo koncem wrzesnia cos sie mialo zaczac dziac a tu znow klops... Czy ktoras z was miala to dziadostwo? I jak szybko sie pozbyla?

Hope, obyś miała rację z tą dobrą passą. Ja co chwilę chodzę do lustra i sprawdzam, czy mi się cera polepsza. Taki był mój 1 objaw w poprzedniej ciąży, 2 dni przed betą wygładziło mi się czoło. Ja chyba niedługo zwariuję...

ojej, Arwena, współczuje tego świństwa. Mój M z tym walczył pół roku, to było straszne! Dodam, że ja się od niego nie zaraziłam, więc tak z góry ten antybiotyk dla pary, to nie jest dobre wyjście, a wiem, że lekarze tak zalecają, bo być może ta 2 osoba, w ogóle nie jest zarażona i nie musi się truć antybiotykami. U nas tak było. Miałaś badanie z wymazu czy ze krwi?

Gość smutasek85
Kasiurek...ja robilam w 9dpt i bete mialam juz 90. Tez mialam 3 dniowe.

Basiu no bardzo bym chciała juz podchodzić ale wszystko mi sie komplikuje..mam jakąś polipowatość macicy, problemy z krwią i mutacje MTHFR...NIE WIEM CZY UDA MI SIE PODEJSC W TYM MIESIĄCU..;/zabardzo nie wiem co mam teraz robić ..jestem po schretingu ...a co u ciebie?jak u ciebie sytuacja wygląda? Hope pozazdrościć tak fajnego podejscia lekarza..teraz odpoczywaj ;) Smutasku kupiłaś już ten wózek?:) Ewela to teraz ci bardzo szybko zleci :)masz już wszystko kupione :)?

kurde tak czytam o tej mutacji MTHFR to jest takie świństwo..jest jakaś dziewczyna na forum w ciązy co ma tą mutacje?..bo jak czytam to powinno sie brac kwas foliowy i wszystkie inne witaminy w formie metylowej...?a immunolog przepisała mi tylko kw.fol.15mg bez żadnych witamin...nie wiem co robic..

Gość Sunshine_111
Nie wlicza się :)

A to szkoda ze sie nie wlicza :) ale Wytrzymam do czwartku czy piątku :) myśle ze nawet przez weekend sie nie odważę zrobić :)

Aniu...wiemy jaki wózek będziemy kupować, ale to już na samym końcu kupimy (ze względu na gabaryty) narazie całą resztę zaczynamy kompletowac. To nie wiesz jeszcze kiedy będziesz podchodzić? Kiedy masz wizytę?

Ania największe gabaretowo rzeczy mam juz w domu. Tzn wózek i łóżeczko. Teraz zostały drobiazgi ... Staram sie wskrzesić w sobie więcej siły żeby poćwiczyć cos więcej domu. Fajne sa filmiki na youtube dla kobiet w ciąży .

smutasku chcemy podejsc we wrześniu w czwartek mam wizyte u dr .M ale kurde wyszła mi ta mutacja i macica polipowa czy hu..wie jaka co utrudnia w zagnieżdzeniu sie zarodka i nie wiem co zrobic ..mam nadzieje ze dr M mi doradzi i nie spojrzy olewczo na nasz problem bo znowu strace zarodka...;/

peonia mam taką nadzieje ..a ty jakie witaminy bierzesz w formie metylowe?b12 tylko? wiesz czy mozna w normalnej aptece kupic takie witaminy? ewela a ty czemu bierzesz fragmin przez całą ciąze?też masz tą mutacje?super że już kompletujesz dla dzidzi rzeczy :) smutasku ile masz m2?i co z tą windą bo coś kiedyś wspominałaś że mieszkasz wysoko?

Kasiurek i Peonia to odliczanie do bety Was pewnie wykańcza- to która będzie pierwsza , a może jeszcze ktoś przed Wami ???? Ja betę zrobię w nastepna niedz wieczorem - lekarz powiedzial, żeby w pon rano, ale nie zdążę przed pracą. A Ty Martirybka kiedy? A mialas podane blastki? Zapomniałam Wam powiedzieć, ze w pon mam zrobić badanie progesteronu i przesłać dr wynik, żeby sprawdził czy dawki mam odpowiednie - myślę, ze to ważne, bo z tego co pamiętam część z Was miało plamienia przez niskie stężenie progesteronu.

Ania nie martw się tak Tym MTHFR - ja bardzo byłam zaniepokojona, czytałam o wszystkich wadach rozwojowych i płakać mi się chciało. Dr Gryga mnie uspokoił - zresztą genetyk z Genomu też - 30% społeczeństwa to ma, tylko o tym nie wie. Kobiety z MTHFR rodzą zdrowr dzieci i biorą tylko zwykły kwas foliowy - a my wiemy, jesteśmy pod opieką lekarza - więc to tylko na naszą korzyść działa. Oglądałam teraz na TVP1 starą polską komedię i uśmiałam się fo łez :)

dzieki hope a ty ile bierzesz tego kwasu foliowego?wersja metylowa czy normalna?i bierzesz jakies witaminy metylowane? ja jeszcze bardziej od tego zespołu,martwie sie tą macicą moją ..;(

Ania ja brałam fragmin do 14 tc .. Sama nie wiem dlaczego. Nie robiłam nigdy Żadnych badan ani na mutacje ani zskrzepice. Ale lekarz jak się dowiedział ze po transferze mi to przepisali to zalecił brać ... Ale udalo mi sie na zniżkę dostawać fragmin.

ewela to dziwne ze musiałaś brac.;/..ja myslałam że wyszła ci jakaś mutacja..i że bierzesz do końca ciąży ..

Gość AnciaaS
Hope trzymam bardzo za Ciebie

Hope- co bede dużo gadać :) czas szybko minie, ale ta niepewność i nadzieja mieszana z brakiem wiary, to jest męczące.

Dziewczyny które miały teraz transfer, bralyscie fragmin przed crio czy po?ja mam crio w czwartek, tak się stresuję...

Jestem i ja! Co do spotkania jestem bardzo chętna- przyjadę z lubuskiego do Was ! Hope Twoją historię czytała ze łzami w oczach...każdej z nas życzę takiej transferu. Smutasku bardzo sie cieszę z pierwszych Twoich ruchów. A za betujace trzymam kciuki na maxa! Buziakii

Gość Martirybka
Hope podane mam dwa blastusie exp AA. M kazał betę robić 10 dnia, wiec chyba zrobię we wtorek, no jak nie wytrzymam to w poniedziałek. Choc 13 dla mnie szczęśliwa zawsze była :). Ania609 nie martw sie, bardzo dużo zrobiłaś, mam nadzieje ze dr wszystko wyjaśni i ze wszystko bedzie dobrze. Anciass ja fragmin biorę cały czas, przed crio i teraz po tez mam kontynuować, aż do bety, jak bedzie pozytywna to dalej wg. zaleceń lekarza. Mam tez kontynuowac lutinus( którym sie stresowałam przed crio), estrofem, system50 I pabidexamethason ( mam za wysokie antsy TPO) Co do fragminu to nigdy nie miałam badań genetycznych.

Ania, ja biorę metylowana B12 i femibion natal 1, on tez ma metylowany kwas foliowy. Do tego biorę zwykły kwas foliowy 15mg i zwykła wit B6. Acard i fragmin. To wszystko jest na ta mutacje MTHFR.