Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek

Polecane posty

A co myślicie o nacięciu otoczki zarodka- ah? Ja teraz z tego skorzystałam i nie wiem, czy dobrze zrobiłam.

Czym sie rozni heterozygota od homozygoty?z kad wiesz peonia jaki masz rodzaj? Hope ja też biorę femibiony 1 dodatkowo :) Smutasku ja też mam 2pokojowe mieszkanie. .:) nie będziemy mieli sypialni ale dla mnie to nie jest ważne ..u moich rodziców było nas 3 plus rodzuce i się wychowalismy wszyscy na 47m2..:)

Ania, na tym wyniku pisze czy homo czy heterozygota. Heterozygota jest dziedziczona po 1 rodzicu, homozygota po 2. Acard zmniejsza krzepliwość krwi.

Gość aneta197722
Kasiurek.. jak dojdzie paczka z fragminem to daj znać.

Gość gość
Witajcie. Peonia, nie myśl tyle, zrobiłaś wszystko co się da kochana. Uda się tym razem tylko gadaj do kropków

Gość gość
No i znowu się napisałam i nie dodało. Z tym forum coś jest nie tak. Aniu acard hamuje powstawaniu zakrzepów i zatorów naczyń krwionośnych. Mi SP dr Gryga powiedział ze mogę go stosować z heparyną i tak też pisze na ulotce leku. Ale też pisze ze trzeba go odstawić w 3 trymestrze. Musze się dopytac dr Papugi i mojego hematologa czy tak musze zrobić, bo wcześniej było ze na tydzień przed porodem ( cesarka) trzeba odstawić. Tamto do Peoni tez pisałam ja - dorciak

Gość gość
Dziewczyny na telefonie można się zalogowac? Bo nigdzie tego nie widzę chyba że taka ślepa jestem. Bo może to przez to ze pisze jako gość nie dodaje mi całości :(

Peonia ja mam homozygote MTHFR ten A .. - pomyliłam się i dlatego gorzej, dr Gryga zalecil teraz 15 mg i przez cala ciążę, a do końca życia 5 mg

Dorciak ja po clexane nie mam jeszcze siniakow :) co do logowania na tel. To i mnie pojawia się w prawym górnym rogu, ale tylko wtedy, jak tel. 3mam w poziomie - teraz login mam już ustawiony domyślnie

Hope powiem ci, że to przeniesienie do BS... to niezła logistyka. Przedwczoraj pani u której zarezerwowaliśmy mieszkanie napisała, że poprzedni lokatorzy będą w nim do ok 18.09. My pierwotnie mieliśmy przyjechać 18-20. Teraz okazało się że musimy być 16.09. I klops. Na szczęście zaproponowała nam drugie mieszkanie, bliżej centrum, bliżej kliniki. Tylko że ono jest droższe. Ale w związku z tym, że to nie z naszej winy zmiana, pani policzy nam jak przy tym tańszym mieszkaniu. Już jestem pewna, że jedzie z nami też kot, bo bez niego jakoś... nie jest jak w domu...

Sil ale historia z tymi mieszkaniami :) Nie ma przypadku... Peonia jak się dziś czujesz? Trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana! Nie myśl o zmianie kliniki bo uda się tym razem ja nic. Małami a Wy na jakim etapie jesteście? Joafer, Zizia, Lalika czytacie jeszcze forum? Napiszcie co tam u Was. Wspaniałej niedzieli Wojowniczki.

Sil a Wasz kot lubi podróże? Moje wystarczy ze wyjmę transporter to już sie chowają, a w aucie mam taką arie, ze zawsze jadę do najbliższego weta :) a już nawet nie chce myślec jak by było gdybym je gdzieś wywiozła na miesiąc. :)

Dorciak ja po clexane nie mam jeszcze siniakow :) co do logowania na tel. To u mnie ikona pojawia się w prawym górnym rogu, ale tylko wtedy, jak tel. 3mam w poziomie - login mam ustawiony domyślnie.

Kasiurek my naszą kotkę znaleźliśmy... w Chorwacji. Więc od pierwszych dni podróżowała. Znaleźliśmy ją w Zadarze, potem musieliśmy ją dowieść do Medici, a potem to już po całym kraju i do PL po 3 tygodniach, a znaleźliśmy ją jak miała 2-3 dni. Więc jeździ w zasadzie bez problemu w transporterze, nie lubi bardzo dużych prędkości i jak A za szybko pojedzie to ona troszkę jęczy (bo miałczeć wcale nie potrafi), ale wystarczy że on zwolni i już się uspokaja.

Gość dorciak1805
Juz wszystko próbowałam. Jeszcze zobaczę jedno. No cóż będę pisała jako gość. Jak się dziś czujesz kochana? Mam nadzieje ze same pozytywne myśli :) dorciak

No to Sil fajnie kociak ma i uratowany przez dobrych ludzi :) my psiura mamy ktory uwielbia koty bo wychowała się z 30 kotami

Dredzik, dzięki za kciuki i miłe słowa. U mnie dalej nic, null, zero. Nawet mnie brzuch nie zakłuje. Byle do bety.

No nasz kot i pies traktują się jak rodzeństwo. Psa już mieliśmy jak znaleźliśmy kota, ale nie pojechał z nami na wakacje. Wróciliśmy z małą Fuksją i Furiat od razu ją zaakceptował. Teraz ona jest bardziej psem, niż kotem.

To dobrze ze nie sprawdzają na granicach bo normalnie to taki kot musi zostać zaszczepiony, mieć paszport i być po kwarantannie :)

Mam pytanie w sprawie Utrogestanu- można go kupić tylko w Czechach? Receptę wypisuje dr M. ? Ja za 1 i 2 podejściem miałam luteinę, za 3 lutinus. Zostało mi go trochę, ale chcę teraz być na Utogestanie i jak to logistycznie wygląda? Ja jestem z lubuskiego także muszę zaplanować logistycznie przedsięwzięcie :) i możecie po raz kolejny wrzucić adresy i Tel aptek w Czechach. Zapiszę sobie, bo takie dane nikną na tych stronach w zalewie.... I na ile starcza jedno opakowanie?

Kasiurek my ją przez granicę musieliśmy przemycać. Przewieźliśmy ją w lodówce turystycznej, i baliśmy się bardzo że nam ją zabiorą. Dla psa mamy paszport i pakiet szczepień, teraz Fuksik też już ma komplet dokumentów. W świetle prawa jest polskim kotkiem :P

Dredzik, dr M bez problemu wypisuje receptę na utrogestan, wystarczy mu powiedzieć, ze zamiast lutinusa, chcemy utrogestan. Zazwyczaj wypisuje tylko 3-4 opakowania. Receptę można zrealizować do 2 tyg od wystawienia w każdej czeskiej aptece. Podobno tez sa w Łodzi w klinice dostępne, ale drożej. Ja jeżdzę zawsze do apteki w kauflandzie w czeskim cieszynie.

Sił, to macie zywa pamiątkę z wakacji i musieliście mieć niezła przygodę przemycając kotka.

Ja to już nawet nie patrzę na koty za granicą bo bym za chwile była jak willas :) w zeszłym roku przytaszczyłam 3 maluszki które karmiłam butelka. Miałam 5 kotów w domu i przedsmak macierzyństwa :) po miesiącu jak je oddałam to przez 3 dni spałam jak zabita do 12 :)

Dredzik ja dość często bywam w Cieszynie, także jak byś miała problem z wykupieniem leku to daj znac.