Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

4567890

Czy jestem chora psychicznie?

Polecane posty

Na początku zaznaczę, że mam 14 lat i nie za bardzo się znam na tym co piszę. Czy mam chorobę psychiczną? Od początku 2016 roku zawsze gdy wracałam ze szkoły kładłam się na łóżku i tak leżałam. Wstawałam dopiero po godzinie 20:00. To zaczęło się rozwijać i z czasem zaczęłam budzić się o 3 nad ranem i rozmawiać z wyłączonym komputerem. Śmiać się z nim i krzyczeć na niego tak jakby był żywym człowiekiem. Potem zaczęłam słyszeć dziwne rzeczy, jakieś teksty piosenek, których nie znam i dziwne zdania, które ni jak miały się do mojej obecnej sytuacji. Od jakiegoś czasu towarzyszy mi uczucie obserwowania jakby ktoś mnie stalkował. Potrafię w nocy wyjść na dwór w poszukiwaniu tej osoby. Odizolowałam się całkowicie od świata zewnętrznego. Od dwóch miesięcy nie wychodzę z domu chyba, że teraz-do szkoły. Do rodziny nie czuję żadnych emocji, wolałabym chyba żeby zginęli, ja też bym mogła zginąć. Ostatnio, gdy siedziałam sama w pokoju zapukałam kilka razy w ścianę i ktoś mi odpukał. Ogarnęła mnie niesamowita radość, której od dawna nie czułam i przez chwilę jeszcze tak pukałam do ściany, a ona mi odpukiwała. Wybiegłam szybko do sąsiedniego pokoju skąd dochodził dźwięk, ale niekogo nie było.

Gość gość
Wszystko jest ok

Gość gość
Schizofrenia, jesteś chora. Co na to twoi rodzice?

Gość gość
4567890, to co czujesz, jest zupełnie normalne i naturalne. Obecnie 99% 14-latek tak ma. Wszystko jest OK :)

Gość gość
nie ,nie jest wszystko ok.Slyszenie glosow,rozmawianie z nikim,uczucie obserwowania,to moze byc poczatek schizofrenii.Ja ci naprawde radze porozmawiac z rodzicami i podjac leczenie.Normalny czlowiek nie slyszy glosow,nie wychodzi w nocy chodzic za "obserwowanym",ktorego nie ma.Twoj mozg nie pracuje jak nalezy i jak najszybciej powiedz co sie dzieje doroslym.

Gość gość
pewnie ze nie jest ok i lepiej cos z tym zrob

Gość gość
Obecnie takie uczucia występują u 99% 14-latek. To zupełnie normalne i naturalne.

Gość gość
Czemu w nick'u pominełaś cyfry 1, 2 oraz 3? To rażący brak porządku!

Gość gość
jakie uczucia wystepuja ?dziewczyna ewidentnie ma objawy jakiejs choroby.Kto slyszy glosy,ma urojenia,ze ktos ja obserwuje,slyszy jakies piosenki,pukanie.Tez tak masz jeden z drugim?no tak,te forum to sklada sie z 90%chorych ludzi i dla nich,to normalne:D

Gość gość
A czy się masturbujesz? Bo jak tak to jesteś zdrowa.

Gość gość
wygląda to na początki schizofrenii. porozmawiaj szczerze z rodzicami, przyjmując leki żyje się z tą chorobą całkowicie normalnie

Gość gość
dziewczyno porozmawiaj zdoroslymi,zobojetnione uczucia do rodziny,glosy szlyszalne,urojenia,rozmawianie z laptopem.Nie,nie jestes na pewno zdrowa i czym szybciej,tym lepiej

Gość gość
Moim zdaniem z autorką tematu wszystko jest w porządku. W wieku 14 lat takie odczucia są zupełnie normalne i naturalne.

Gość gość
Wszystko z tobą ok. Masz dużą wyobraźnię to bardzo dobrze. W tym wieku takie rzeczy to zupełnie normalne. Nie przejmuj się bo nie ma czym. Fajna z ciebie osoba nie bierz do siebie tych głupich komentarzy, że jesteś chora. Mam córki i nie raz opowiadały mi o swoich nieprawdopodobnych odczuciach, fantazjach. Z wiekiem to mija. Wszystko ma swój odpowiedni czas. Głowa do góry :) byłam taka sama, teraz jestem szczęśliwą mamą.

Gość gość
może to tylko za dużo masturbacji i stąd te problemy?

Gość gość
Masturbacja to tylko sama przyjemność dla nastolatki. Sama to robiłam i żyję. Przez to poznaje własne ciało, same plusy.

Gość gość
Powinnas pojsc do lekarza-psychiatry. To co opisalas nie wyglada najlepiej. Jesli w twojej szkole jest pedagog szkolny lub psycholog, to najpierw idz do niego, on ci pomoze na poczatek.

Gość gość
Odczucia takie jak u 4567890 są normalne i naturalne. Występują u 99% 14-latek.

Gość gość
jasne:Dja jakos takich zwidow nie mialam,glosow nie slyszalam i z lapkiem nie gadalam,obserwowana tez sie nie czulam.Ja ci radze na serio isc do lekarza bo potem moze byc znacznie gorzej.Poczytaj sobie o schizofrenii.Rozwija sie znikad i zbiera zniwa:P

Gość gość
Moim zdaniem uczucia autorki tematu są zupełnie normalne i naturalne :) Nie ma żadnego powodu do niepokoju.

Gość gość
ty gosciu powyzej,skoro to dla ciebie normalne,to ja ci wspolczuje.Twoje dziecko gdyby mialo takie objawy,to tez to bys uznala za normalnosc?to moze sam/a idz do psychiatry:O

Gość gość
14-latki tak już mają, że rozmawiają z różnymi przedmiotami, albo ze ścianą. Bywa też że jeżdżą o 03:00 w nocy na cmentarz, a w pokoju na biurku trzymają oryginalną ludzką czaszkę. U takim młodych kobiet to normalne i naturalne.

Gość gość
Niekoniecznie początek choroby psychicznej, mogą to być objawy zatrucia np metalami ciężkimi albo np sporyszem-taki pasożyt zbóż silnie halucynogenny coś jak lsd rzadko bo rzadko ale zdarza się w Polsce wystarczy chleb nim zanieczyszczony zjeść, grzybami w Polsce jest ponad sto gatunków halucynków ot choćby w pierogach z grzybami samemu zbieranymi czy kupionymi od grzybiarzy, mogą to być objawy guza mózgu lub choroby neurologicznej i wiele innych NA PEWNO NIE JEST TO NORMALNE

Gość gość
A moim zdaniem to normalne i naturalne. Niepotrzebnie straszycie młodą Damę :)