Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćmłoda mężatka

jak sie pilnowac...

Polecane posty

Gość gośćmłoda mężatka

Mam pytanie do wszystkich mężatek tych młodych i tych które już mają potomstwo. kiedy/jak kochacie sie z mężem/parnerem by nie zajsc w nieplanowaną ciążę? korzystacie z antykoncepcji czy polegacie na metodzie kalendarzyka? jakie sa wasze doswiadczenia w tej metodzie? napradwę tak pilnujecie dni plodnych i robicie obliczenia?

Gość gość
Używamy prezerwatyw.

Gość gość
dupka nie od srania jest tylko

Ja biorę tabletki i używamy prezerwatyw. Raz w życiu uprawialiśmy seks bez zabezpieczenia i zaszłam w ciążę. Za następną podziękuję.

Gość gośćmłoda mężatka
Haze ja tez boję sie ciazy ale jednak nie chce uzywac zawsze anty....a ktos polega na naturalnych metodach?

Nie ma czegoś takiego jak naturalne metody. Stosujesz kalendarzyk, to prędzej czy później wpadniesz. Ze stosunkiem przerywanym podobnie. Ani przyjemność dla niego, ani dla Ciebie. Ja za dużo seksu uprawiam, żeby mi się chciało bawić w "naturalne planowanie rodziny"

Gość gość
Na każdym wywiadzie onkologicznym w szpitalu żelazne pytanie to: Czy używała pani tabletek antykocepcyjnych?

Gość gość
jeżeli masz bardzo regularne cykle, to spróbuj tanich testów owulacyjnych z allegro w połączeniu z obserwacją śluzu, po kilku miesiącach stosowania (zużyjesz po kilka testów w cyklu, testuj po południu i po 2 godzinach bez picia czegokolwiek, żeby mocz był odpowiednio gęsty) będziesz wiedziała, w którym dniu cyklu masz zazwyczaj owulację (ciąża możliwa max 5 dni przed i do 2 po, realnie nawet krócej, poczytaj jak długo żyją plemniki w drogach rodnych kobiety i uwolnione jajeczko), polecam jeżeli ewentualna ciąża nie będzie katastrofą dla ciebie, bo zawsze jest takie ryzyko, ale na pewno mniejsze niż metoda kalendarzyka, i obecność śluzu płodnego podpowiada kiedy zaczynają się dni płodne, a szczyt śluzu i testy potwierdzają owulację