Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie moge sie odnalezc na rynku pracy

Polecane posty

Gość gość
tak sie sklada ze mieszkam w Szwecji od 21 ( juz prawie) lat wiec wiem jak ten kraj sie zmienil i jak wyglada sytuacja , pisalam o tym obszerniej na innym temacie ( cos o przyszlosci dzieci ale nie moge tego teraz znalezc) jak rozliczyc sie ze skarbowka czyli skatteverket - zalezy jaki rodzaj dzialalnosci masz zarejestrowany czy moze pracujesz na etacie , polecam wiec dobrego revisora porownywac to co przyszlo do Europy z katolicyzmem hmmm to trzeba byc idiota

Gość gość
ludzie katolicy a wiara w Boga to dwie rożne sprawy, także ludzie jako gorliwi katolicy to najgorsze badziewie jakie tylko może być, sprane mają równo mózgi, zachowują się jak sekta

Gość gość
gość dziś podaj to miasto i podaj te wynagrodzenia, bo moja mama jest tak zdołowana ponieważ po 38 latach pracy ma 2 tys. netto, gdzie wy kuźwa widzicie takie luksusy w wynagrodzeniach w naszym kraju, w moim mieście zdobycie pracy to luksus, ściana wschodnia. X Miasto Bielsko-Biała. Zarobki w większych firmach dochodzą do 3 tyś. zł. netto, jeśli chodzi o pracę na produkcji. Jesli ktos robi nadgodziny to ma grubo ponad 3 tys. W mniejszych firmach bywa różnie, ale generalnie jest bardzo dobrze. Nawet pojawiają się ogłoszenia po ukraińsku na stronach internetowych, bo nie ma kto pracowac.

Gość gość
Na razie Polsce są tylko bite osoby rozmawiające po niemiecku, pochodzące z Chile i Argentyny, natomiast wyzywane są Azjatki, chociaż bodajże jakaś muzułmanka też została zaatakowana. Aaaa, i rezyserowie z Syrii mieszkajacy kilka lat w Polsce - ich też się na ulicy bije. Do tego polska poprawność polityczna zakazuje karać takich ludzi powiązanych z narodowcami i pisem - oni mogą za pomocą pięści wyrażać światopogląd. Można wrzucać sobie potencjalnie szkodliwy gaz do pomieszczeń gdzie gromadzą się ludzie którzy Ci się nie podobają i mieć tylko pogrożone palcem (ale ogólnie uchodzi się za bohatera). Gwałcić można, ale pod kilkoma warunkami - z reguły gwałty i wykorzystywanie powinny dotyczyć dzieci czy nastolatek (najlepiej z domu dziecka), do tego trzeba mieć znajomości albo działać w strukturach organizacji katolickich albo być trochę chorym (wtedy jest się zwolnionym z więzienia i dalej się molestuje dzieci). Aczkolwiek sytuacja jest bardzo postępowa więc kto wie jakie atrakcje niedługo będą czekać przeciętne osoby.

Gość gość
up Czy osoby, ktore wrocily do kraju maja podobny problem?

Gość Renia8
A nie myslalas o jakims szkoleniu, ktoryby podniosl kwalifikacje? Ja jestem kosmetyczka, wrocilam do Polski by otworzyc swoj salon, ale i tak chcialam sie doksztalcic. Poszlam do nouvea contour na szkolenie z makijazu permanentego. Dzieki temu szkoleniu praktycznie sie utrzymuje :) wiele kobiet do mnie przychodzi na makijaz i sa zachwycone.

Gość gość
Wcale nie jest tak łatwo wrócić do zawodu, do pracy po takiej przerwie, wiadomo - wszystko się zmienia, rynek jest bardzo dynamiczny. Warto zacząć od małych kroków, zainteresowania się tym, co można robić, sporo też pomagają zespoły szkolenia zawodowego, w moim przypadku - http://www.zdz.lodz.pl/ mają oferty pracy i prowadzą szkolenia zawodowe - to sporo pomaga, nie tylko w kwestii kwalifikacji ale nawet i pewności siebie.

Gość gość
Szanowne Panie, w związku z pisaniem pracy licencjackiej stworzyłam ankietę, która pomoże mi w zbadaniu tego właśnie problemu. Poniżej zamieszczam link, bedę bardzo wdzięczna za wypełnienie jest przez kobiety z pokolenia X (rok urodzenia 1965-1980) oraz Z (rok urodzenia pow. 1990r). Z góry dziękuję

Gość gość
te artykuły https://praca-bielsko.net/kategoria/rynek-pracy/ co prawda odnoszą się do Bielska Białej, ale myślę, że wiele tutaj uniwersalnych prawd. Dzisiaj na rynku pracy ceni się fach w ręku, konkretne umiejętności, a najgorzej maja osoby po studiach humanistycznych z zerowym doświadczeniem.