Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PinkyDoll

Naturalnia nie tylko pielęgnacja cery wasze sprawdzone kosmetyki i rodzaj cery

Polecane posty

Gość PinkyDoll

Jakie są Wasze sprawdzone produkty naturalne do pielęgnacji cery? Marki, nazwy. Wasze wieczorne i poranne rytuały. Dodatkowe triki jakie stosujecie w nagłych przypadkach i od święta. Domowe spa. Jaki macie rodzaj cery? Zacznę od siebie. Mam 30l. Mam cerę bardzo tłustą. Rozszerzone pory. Zaskórniki od czasu do czasu. Nie mam zmarszczek na twarzy jedynie bardzo nieduże w okolicach oczu. Pielegnacja rano: Żel Sylveco rumiankowy Hydrolat oczarowy Krem z LRP redermic c Wieczorem Zmywanie makijażu metodą OCM: oleje: lniany, z czarnuszki, tamanu Żel Sylveco rumiankowy lub Mydło Aleppo 40% lub 60% lub mydlo savon noir Hydrolat oczarowy lub tonik octowy lub tonik z kwasem z bu Krem sylveco rokitnik lub olej konopny kilka kropli Pod oczy krem sylveko pod oczy

Gość PinkyDoll
Dodatkowo używam glinej żółtej, czerwonej i zielonej. Dodaję do nich hydrolat oczarowy lub z czystka. Czasami wzmacniam działanie maseczki dodaniem jednej lub 2 kapsułek węgla aktywowanego dla lepszego oczyszczenia. Jako maseczke stosuje też spiruline oraz żel aloesowy jako maski nawilżającej.

Gość gość
Cera tłusta, naczynkowa. Rano płyn micelarny Sylvevo albo Garnier różowy. Tonik fitomed lukrecjowy "podrasowany" liposomami na naczynka, betainą cukrową i ekstraktem z aceroli. Na jeszcze wilgotną od serum skórę krem nr 12 Fitomedu. Po południu bo zmyciu makijażu (olej myjący plus płyn Ziaja Ulga) domowe serum z vitasource, niacynamidem i reservatrolem, a raz w tygodniu maska-piling z kwasu azelainowego na glikolu. Wieczorem płyn micelarny, lekki tonik kwasowy albo ten co rano. Krem samorobiony z różnym "dobrem", ostatnio z azeloglicyną, kwasem gliceryzynowym i ruszczykiem - jakoś podpasowało mi to połączenie. Pod oczy samorobione serum nawilżająco-odbudowujące (betaina, nmf, ceramidy, ciut skwalanu) i krem maska z Ziaji (na noc).

Gość gość
Aha, z masek glinka czerwona i multani mitti oraz maska z kurkumy na jogurcie.

Gość Welch
Najlepsze co mnie spotkało to kremy z serii Pore&Matt Control Efektimy . Skóra w końcu jest odżywiona i nie wygląda jak świecący i tłusty księżyc w pełni.

Gość Deżaviu
Dobre są kremy Flosleka. Delikatne, naturalna, a jakość jest o tysiąc razy większa niż cena.

Gość naturalnax
Może i kremy są dobre, a przede wszystkim wygodne. Ale chyba lepsze działanie mają jednak naturalne składniki użyte jako kosmetyki. A jakby ktoś szukał przepisów na krem pod oczy własnej roboty, to polecam zajrzeć do http://luxperfume.pl/jak-zrobic-krem-pod-oczy-diy/ Bazą i podstawowym składnikiem są naturalne olejki. Wypróbowałam na sobie już ten pierwszy krem, czyli olejek kokosowy z witaminą E. I naprawdę rewelacja :) Efekty widać od razu.

Gość lidiaa7
Ja bardzo lubię wszelakie kremy i toniki z naturalnych składników. A moje ulubione firmy to Natura Siberica i Vianek, rewelacja :) A jak szukacie właśnie stronki z takimi cudownościami, to wejdźcie sobie na biorganic24, tam maja sporą ofertę :)

Gość gość
W ciąży tylko Mama Care Efektimy.

Gość gość
A na codzienne nawilżanie sięgam po Floslek.

Gość gość
Zawsze wieczorem bardzo dokładny demakijaż i dobry krem nawilżający, teraz używam akurat kremu Neuro Retinol i serum pod krem z tej samej serii. Krem bardzo dobrze nawilża, lekko wygładza zmarszczki i poprawia koloryt skóry, nadaje się na noc i pod makijaż.

Gość gość
Mam suchą skórę i używam tylko dedykowanych kosmetyków do takiej skóry z uniwersalnych kosmetyków odpowiadają mi olejki http://freshandnatural.pl/glowna/olejek-do-ciala-zmyslowy bo doskonale nawilżają i natłuszczają skórę. Staram się używać tylko naturalnych kosmetyków, bez zbędnej chemii i konserwantów, takie są najlepsze i najskuteczniejsze.

Gość gość
Spróbuj z balsamem wiesiołkowym (do kupienia w aptece, białe opakowanie z napisem Gal). Ma naturalny skład i znakomicie nawilża skórę. Jeden z niewielu produktów, których używam z powodzeniem od wielu lat.

Gość gość
U mnie bardzo dobrze sprawdzają się kremy z witaminą C, bo mam cerę mieszaną z rozszerzonymi porami i mam też trochę przebarwień. Miałam serum z AA z witaminą C, ale mimo 8% stężenia za bardzo mi nie pomogło, nawilżyło tylko cerę, ale nic poza tym. Teraz kupiłam serum oraz krem z witaminą C od Bielendy Neuro Glicol i myślę, że bardziej pomoże mojej cerze. Krem ładnie się wchłania i daje ładny mat, ale nie wysusza skóry.

Gość Ffile
Do twarzy tylko serum rozświetlające od Floslek.

Gość gość
Raz w tygodniu peeling twarzy, maseczka nawilżająca oraz maseczka oczyszczająca i matująca, zamykająca pory i poprawiająca koloryt tłustej cery, teraz miałam maseczkę w saszetce od Bielendy Carbo Detox z węglem (po nałożeniu na twarz jest czarna:))), ale robi dobrą robotę.

Gość Rodrigezza
Peeling to podstawa bo bez tego żadne kremy się nie przyjmą, a już na pewno nie w pełni. Jeżeli chcemy żeby kosmetyki działały to musimy dać im taką możliwość - dokładnie zmywać makijaż i to najlepiej specjalnymi żelami i peelingami. Ja osobiście stosuje szczotkę do mycia twarzy Braun Face i jestem mega zadowolona.

Gość gość
do twarzy nie znalazlam ideału, ale do ciała z naturalnych komsetyków lubie peeling z witamina C z vegan friendly, bardzo ładnie pachnie

Gość gość
U mnie (mam cerę mieszaną z niespodziankami) dobrze sprawdza się seria do cery trądzikowej Insta Perfect od Bielendy. Używam peelingu, płynu micelarnego, oraz krem, a w torebce mam zawsze bibułki matujące do poprawek i zmatowienia cery w ciągu dnia. Jestem zadowolona, bo buzia nie błyszczy się, jest dobrze nawilżona, nie jest wysuszona.

Gość gość
Ja mam cerę bardzo wysuszoną z skłonnościami do przebarwień i widocznymi naczynkami i moja skóra chwali sobie krem z propolisem Adamski, delikatna konsystencja, długo utrzymuje się na skórze dając uczucie nawilżenia. I już po miesiącu regularnego stosowania widać efekty skóra jest gładka i kolor bardziej jednolity. Moim zdaniem mercedes wśród kosmetyków a do tego cena nie przesadzona. POLECAM http://maciejadamski.pl

Gość gracell
ja kupuję teraz tylko kosmetyki z apteki, innych nei uznaję bo mnei uczulają, do twarzy używam kremu La Roche Posay Toleriane, najlepszy jaki miałam na mają kapryśną i wiecznei uczuloną skórę, łagodzi zaczerwienienia i leczy wszelkie niedoskonałości.

Gość yulca
Naturalna pielęgnacja swoją drogą ale ja od czasu do czasu używam też detoksykujących maseczek, ta bielendy blue detox jest całkiem niezła do cery suchej i wrażliwej

Gość gość
Hej :) ostatnio na blogu napisałam bardzo długi wpis o naturalnej pielęgnacji skóry naczynkowej, bo taką właśnie mam. Polecam wejść i poczytać http://beautypediapatt.pl/ może też macie taką skórę i może Wam się przyda. U mnie świetnie sprawdzają się naturalne produkty marki Resibo moja skóra je wyjątkowo lubi, ale niektóre produkty zdecydowanie tańszego Vianka też mi służą :)

Gość gość
Dla mnie numerem jeden z kosmetykach to te z atopis.pl, mam atopową skórę, a te kosmetyki łagodzą wszelkie zaczerwienia. Są na prawdę fajne. Używam od 2 miesięcy i zawsze dają radę.

Używam czarnego mydła marki Alepia, konkretnie tego: https://www.gaj-oliwny.pl/product-pol-11-Czarne-mydlo-savon-noir-supreme-BIO-200g-ALEPIA.html. Sprawdziłam już na sobie kilka razy - działa świetnie oczyszczająco, trochę peelingująco. Fajnie wygładza i nie podrażnia skóry. Może i nie ma najcudowniejszego zapachu, ale w naturalnych kosmetykach wcale nie o to chodzi. Polecam z całego serca :)

Gość gość
Każdy by chyba chciał dobrze wyglądać przez cały czas i nie musieć kupować kremów, a tylko się wspomagać naturalnymi rzeczami. Ale tak się niestety nie da. JA np. mimo ciągłego dbania o siebie, ćwiczeń i diety to i tak mam co jakiś czas jakieś problemy ze skórą. Ostatnio cienie pod oczami zaczęły mnie męczyć ale ja to wiem jak sobie szybko z nimi poradzić. Remescar https://remescar.pl/ już wcześniej miałam zakupiony w aptece

Gość Iwonka25
Ja ostatnio używam kosmetyków na bazie konopi. Działają bardzo fajnie więc śmiało polecam. Akurat na tej stronie https://konopieizdrowie.pl/kosmetyki-konopne mają teraz promocje na kosmetyki myślę że warto skorzystać.