Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jestem fair

Polecane posty

Gość gość

Próbuje zajsc w ciaze z facetem z którym jestem od lat ale który się rozmyślil i nie chce mieć dzieci wiec nic o tym nie wie. Nie wie ze nie mam czasu na czekanie bo jestem stara ze to mój ostatni dzwonek na to ze będę mieć dziecko. Man wyrzuty sumienia ze mu to robie ale nie potrafiłabym żyć z myślą że nigdy nie będę matka . Pocieszenie mnie .

Gość gość
Jak on nie chce a ty chcesz to musicie się rozstać. Znajdź faceta który będzie chciał. Ja wiem ze chce mieć dzieci i nie marnowałabym czasu na faceta który nie chce mieć rodziny.

Gość gość
trudny dylemat, bo i tak i nie. Nie, ponieważ on nie chce, a ty go oszukujesz, ale mowisz też, że się rozmyślił to jak to? Wpuścił cię w lata i w maliny ;) ty kochasz jego, a on ciebie, w sumie gdyby dziecko było, pewnie "przebolałby" to jakoś, a później pokochałby je mocno.. Dlaczego kiedyś chciał, a teraz nie che?

Gość gość
Ale jak zacznę się szukać kogoś w tym wieku to będzie za późno na dzieci albo będę mieć problemy . Z resztą tak od razu sobie nie zacznę kogoś szukać skoro kocham mojego faceta. A dlaczego się rozmyślil? Ponieważ jak to mówi ze za bardzo kocha swobodę i wolność i to ze razem spędzamy czas a dziwcko by wszystko przekreslilo ze za dużo obowiązków ciągle opiekowanie się dzieckiem kupowanie i koncentrowanie się. Ze straciły swoją swobodę i czas na swoje zajęcia spotkania z kumplami itd. Po postu się rozmyślil.

Gość gość
Piszesz że go teraz kochasz ale ja ci powiem że dojdziesz do takiego momentu, że będziesz stale myśleć o dziecku on nie będzie chciał go mieć.Ty będziesz z każdym dniem bardziej sfrustrowana, będą kłótnie, będziesz mu wyrzucać że Cię nie kocha bo jakby Cię kochał to by chciał mieć z Tobą dziecko . Skutek taki oddalicie się od siebie aż w końcu rozstaniecie. Nie wytrzymacie tej sytuacji. A gdy przypadkiem zajdziesz w ciąże on Cię posądzi że zrobiłaś to celowo a on nie chciał mieć dziecka. I znów kłótnie. Gdyby pojawiło się dziecko, on nie będzie chciał się nim zająć, to będzie wypominanie że nie chciał mieć dzieci. Najgorsze to będzie to że najbardziej ucierpi to małe dziecko. W takich sprawach trzeba przewidzieć pewne sytuacje na przyszłość. Jak przychodzi na świat dziecko to mężczyzna zawsze sobie nie radzi. Czuje się odtrącony przez żonę, zaniedbywany i głupie myśli mu przychodzą do głowy. Mężczyźni to takie małe dzieci, oni zawsze dla swej kobiety chcą być na pierwszym miejscu, być niuniani, dopieszczani i być jej oczkiem w głowie, choć się do tego nie przyznają. Dlatego teraz musisz podjąć decyzję, czy nadal chcesz być w takim związku co nie da Ci 100% spełnienia a czas leci i nie oszukuj się.

Gość gość
W mojej rodzinie małżeństwo się rozpadło( 7 -letnie), bo ona najpierw chciała mieć dzieci a potem jej się odwidziało. On był straszy 4 lata i nie wytrzymał już tej sytuacji. Chciał być ojcem W końcu ożenil się z rozwódką z małym dzieckiem a po roku został sam ojcem .

Gość gość
Najlepsze jest to że jak się rozwiedli, była żona zaczęła go nachodzić i błagać, by znów byli ze sobą i na dzieci też się godziła. On był nieugięty i nie dał jej już szansy na powrót.

Gość gość
Dzięki za ten post. Nie pomyślałam z tej strony ze to może mieć taki wpływ w przyszłości na mnie i na dziecko. To co w takim przypadku mam robić? Mam od niego odejść tak wiem coś mi podpowiada zw tak mam postąpić. No a co teraz z faktem że nie będę mieć w ogóle dzieci nie dam tak rady