Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezużyteczna

Z perspektywy społeczeństwa zapewne jestem nic nie warta

Polecane posty

Gość bezużyteczna

,ot taki śmieć. Nie mam tzw. kompetencji społecznych, przez co nie jestem lubiana, szanowana, generalnie chciana w towarzystwie. Nie posiadam także atrakcyjności fizycznej na odpowiednio wysokim poziomie, która pozwoliłaby przyciągnąć i usidlić jakiegoś buhaja, a więc godnego statusu żony się nie dorobię. Zresztą i tak nie chcę mieć dzieci, co już definitywnie przekreśla moją użyteczność. Jestem społecznym śmieciem, niepotrzebnie zużywam wszelakie zasoby, niepotrzebnie podtrzymujące moje funkcje życiowe. Takie oto moje przemyślenia na urlopie. :P

Gość EKONOMISTA 24 LATA
Jesteś konsumentem, więc jesteś użyteczna.

Gość Mariannne
Skoro jestes ! to znaczy, ze jeszcze jest cos do zrobienia,cos sie jeszcze wydarzy w Twoim zyciu.Myslisz ze malzenstwo i bycie Matka to wszysto co moze kobieta osiagnac? Rozejrzyj sie wokol siebie. Zobacz ile biedy , ile kalek, ludzi chorych , nie majacych zadnych szans na lepsze jutro. A ty prawdopodobnie jestes mlada zdrowa kobieta , wiec wez sie w garsc i nie marudz ! Skoro nie masz meza i dzieci to zrob cos dla siebie , albo dla innych.Pozdrawiam, glowa do gory.

Gość gość
Haha, przyciągnięcie buhaja :D Wiesz co, ja jestem mało użyteczna, ale zawsze uważałam, że sprawianie przyjemności sobie i innym oraz poszukiwanie szczęścia, to najważniejsze cele w życiu :P

Gość bezużyteczna
Robię dla siebie. Jestem hedonistką w pełnym tego słowa znaczeniu, no może nie do końca bo społeczeństwo to zakłóca. Kontakt ze społeczeństwem generalnie sprawia mi dyskomfort, czasem nawet cierpienie, ale tego nie jestem w stanie uniknąć, bo trzeba chociażby zarabiać pieniądze. Im będę starsza tym bardziej będę napiętnowana za to, że nie jestem żoną i matką. Muszę się na to jakoś przygotować mentalnie, albo zrobić coś by na maxa odciąć się od ludzi, bo nic dobrego mnie z ich strony nie spotyka.

Gość dziękuję Mamonie
JA za to jestem niby "kimś", a jednak bez pieniędzy, dla ludzi byłbym Nikim :( Wiadomo, jak sypnę kaską, to od razu wianuszek "przyjaciół" i "wielbicielek"się zbiera.. Gdy ktoś potrzebuje czegoś, ma problem, to tylko wtedy mnie szuka, nie inaczej.. Wiadomo, jestem bogaty to i znajomości mam (jasne, że to przez posiadane płynności, ludzie lecą do pieniędzy jak muchy do goowna i tutaj koło się zamyka, ludzie chcą mnie "znać", bo mam znajomości, bo mam kasę ehh ) Ale jestem tak beznadziejny i przykry, że dziękuję Bogu, że przynajmniej majątek zapewnia mi kontakty z ludźmi i sex.. Bez niego musiałbym zaszyć się gdzieś w lesie, w jakiejś jaskini (tak było by idealnie) z daleka od reszty świata i całego społeczeństwa. Nie mogę się z nikim porozumieć i każdy znajomy tak naprawdę ma mnie dość, jednak robi minę do złej gry, wiadomo dlaczego :(

Gość gość
Chyba sprawianie przyjemnosci innym,.... daje mi wiecej radosci . Bo jak to sie mowi ...... latwiej jest dawac .... niz brac !

Gość gość
bardziej błogosławione jest dawanie niż branie = werset z Biblii:)

Gość gość
No daję daję, bo inaczej zostałbym kompletnie sam :( :P

Gość Mariannne
dziekuje mamonie Mysle,ze nie chcialbym miec ciebie w srod moich znajomych. Za zadne pieniadze, chyba ze wybralbys zycie gdzies w lesie z dala od ludzi i dzisiejszego swiata. Moze ?postawilabym moj szalas obok Ciebie. To zalezy...

Gość gość
o matko , ty na urlopie jęczysz i ojczysz a ja w tym roku nosa poza dom nie wyściubiłam ...

Gość Mariannne
Bezuzyteczna... Widzisz, juz nie bede miala z toba wspolnego jezyka, gdyz dla mnie sprawy i potrzeby innch sa wazniejsze od moich zachcianek , i narzekania na rzeczy i ludzi nas otaczajacych...ja tak zwyczajnie.... kocham ludzi.

Podejrzewam, ze 60% spoleczenstwa sie do takiej kategori kfalifikuje autorko. To widac z reszta po liczbie urodzen na kobiete, tylko najlepsze psychicznie jednostki maja potomstwo.

Gość gość
marian IDź SIę LECZ!!!!!