Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie Kobiety, czy jesteście za całkowitym zakazem aborcji?

Polecane posty

Gość gość

Zbliza sie termin pierwszego czytania projektu całkowicie zakazującego w Polsce aborcji. Czy wy- Kobiety jestescie za tym, by aborcja w Polsce była całkowicie zakazana?

Jestem za wolnym dostępem do aborcji. Na szczęście mieszkam w kraju, w którym taki obowiązuje. A dziewczynom w Polsce współczuję. To co się tam dzieje, to jest dramat.

Gość gość
jak zagraza zyciu matki i na 90 %matka umrze to bez zakazu,jak płód uszkodzony strasznie to bez zakazu,lub zmutowany,jak gwałt to bez zakazu,jako decyzja matki,np gwałt 5 murzunów,nie wolno zmuszać do rodzenia w tych przypadkach ,wg mnie,kazdy sam powinien podjąć decyzje w takich dziwacznych sytacjach,innym nic do tego

Gość gość
W przypadku g***tow,choroby dziecka, zagrozenia zyciu matki pozostawilabym decyzje do sumienia kazdej kobiety. Jednakze w przypadku np.wpadki bo dziewczyna z " dobrego domu" puscila sie na dyskotece w kiblu majac 15 lat i zaciazyla - absolutny zakaz aborcji! Albo sie rozklada nogi i bierze odpowiedzialnosc za powstale konsekwencje albo zyje sie w celibacie z dildo pod poduszka :-P

Jak ktoś ma kasę, to zapewniam Cię, ale najlepszy ginekolog w mieście będzie ją skrobał w prywatnym gabinecie. Zakaz aborcji uderza tylko w najbiedniejszych.

Gość gość
Jestem kobietą. Jestem matką. Jestem za absolutną wolnością aborcji.

Gość gość
Ja też mieszkam w kraju, gdzie jest wolny dostęp do aborcji i jakoś nie zauważyłam, żeby kobiety skrobały się na potęgę. Bo mają dostęp do edukacji seksualnej i antykoncepcji, a nawet jeśli wpadną, to dadzą radę utrzymać dziecko, choćby i z pomocą państwa. Znam tu tylko jedną kobietę, która poddała się temu zabiegowi. Z powodu uszkodzenia płodu. Decyzję podjęła wraz z mężem. Ma czworo dzieci i nie zamierzała odsuwać ich na dalszy plan z powodu ciężko upośledzonego rodzeństwa. Uwiązana do dziecka nie mogłaby pójść do pracy, więc sytuacja materialna rodziny uległaby pogorszeniu. W Polsce niby aborcja jest możliwa w takim przypadku, ale w tym jepanym katotalibanie ta kobieta trafiłaby na jakiegoś bigota, który z nielegalnych aborcji wybudował sobie willę pod Warszawą, a teraz zasłania się klauzulą sumienia albo nie informuje o wadach rozwojowych i odbiera kobiecie możliwość dokonania wyboru.

Gość gość
ja jestem za!

Gość gość
Tez jestem kobieta i matka i jestem za calkowitym odpierdzieleniem sie panstwa od macic nas kobiet. Jestes w sytuacji ze chcesz zrobic aborcje- rob, twoje cialo, ty ewentualne konsekwencje poniesiesz. Nie chcesz robic aborcji- nie rob, ale odwal sie od macic innych kobiet. Co za ciemnogrod aborcja? Zla , antykoncepcja? Tez zla

Gość gość
Idioci mysla, ze jak zakaza aborcji to rozwiąże to jakiekolwiek problemy. Jestem za aborcja !