Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu większośc kobiet to dziecioroby bez ambicji ?

Polecane posty

Gość gość

większośc ślub traktuje jak osiagniecie zyciowe, tylko czeka za jakims naiwnym zapladniaczem i na tym sie jej zycie konczy.

Gość gość
hmmmmm, według Słownika języka polskiego dzieciorób to: potocznie, z lekceważeniem: mężczyzna, który ma dużo dzieci (i niewiele więcej) Nie można zatem tego określenia zastosować do kobiety. Ktoś z ambicjami powinien to wiedzieć, bo przecież chyba czasem poszedł do szkoły i przeczytał w życiu coś więcej niż etykietę na butelce z piwem

Gość gość
A jakim twoim zdaniem kobiety powinny mieć ambicje? Proszę o konkretne przykłady.

Gość gość
a i jeszcze: nie czekać za czymś, tylko czekać na kogoś Też rażący błąd językowy świadczący o braku wykształcenia, nieznajomości języka ojczystego, kiepskim pochodzeniu z jakiejś bardzo, oj bardzo prostej rodziny robotniczej lub chłopskiej. Czyli też widać ewidentnie brak ambicji i to nie w pierwszym pokoleniu.

Gość gość
A jakim twoim zdaniem kobiety powinny mieć ambicje? Proszę o konkretne przykłady jakich by nie miały to i tak go przebiją, bo widać, że prostota aż bije

Gość gość
a już wiem...czekać za to taka gwara z wielkopolskich wsi. No zabawne nawet

Gość gość
hahaha uderz w stół a nożyce się odezwą. co, nie macie innych ambicji tylko zbrzuszyc ? i tak was to ruszylo ? ambitna to taka, co ma własne zainteresowania, fajną i ciekawą pracę, lubi podróże itp. itd. Znajdz taka ? Prawie niemozliwe. Każda mysli tylko o łapaniu na dziecko i chce byc utrzymywana przez męża.

Gość gość
Choc nie warto takim kims wchodzić w dyskusje, ale ok - urodzi dziecko ( co normalne), wiec musi sie nim zajac, poniewaz typ pokroju autora zasiądzie z piwskiem przed kompem i bedzie wywstukiwać dydrymały na damskim forum,

Gość gość
gość dziś Przecież widać, że autorka tematu jest prostą osobą, która próbuje się dowartościować kosztem innych.

Gość gość
wiadomo o co chodzi , no ale niektórzy muszą każde słowo w slowniku sprawdzac, żeby cokolwiek z kontekstu wywnioskowac :D

Gość gość
zbrzuszyc a to co za neologizm?

Gość gość
haha tak bo tylko faceci na forum siedza , wlasnie widac jaki ból dupy macie "madki polki" bezmózgowce , wracajcie do brajanków i dżesiczek bo nasrały w pieluszkę

Gość gość
Jjesli uwazasz, ze mając dzieci nie mozna pracowac i podrozowac, to poruszasz sie w bardzo nieciekawym towarzystwie. Wspólczuć, ale twoje znajome swidcza o tobie...

Gość gość
nie pieprz banałów, takie babsztyle są w kazdym towarzystwie , jak tylko poczują zapach kasy u mężczyzny

Gość gość
wiadomo o co chodzi , no ale niektórzy muszą każde słowo w slowniku sprawdzac, żeby cokolwiek z kontekstu wywnioskowac oj matołku, matołku, co tam autor wybełkotał to wiadomo. Ale narobił tyle błędów i to takich naprawdę świadczących o kiepskim pochodzeniu i braku wykształcenia na poziomie dobrej podstawówki, że razi fakt, iż ktoś taki wypowiada się o braku ambicji u innych. i skąd u kogoś tak prostego taka potrzeba żeby inni się rozwijali skoro on tego nie robi?

Gość gość
Ja mam fajną prace, skończone studia:) byliśmy z mezem w lutym w Tajlandii i przez ostatnie kilka lat zwiedziliśmy fajne miejsca, a teraz dowiedzieliśmy sie ze będziemy mieli dziecko:) nie czuje sie jak dzieciorób której głównym celem jest rozmnażanie, chcieliśmy miec dziecko bo wiem ze mogę temu dziecku zapewnic start jakiego ja nie miałam:) mi sie wydaje ze ludzie którzy mają bardzo duzo dzieci to bardzo wierzacy katolicy i nie uznają antykoncepcji, albo poprostu niestac ich na antykoncepcje, jestem wierzaca ale uważam ze kościół w tym temacie jest w głębokim średniowieczu jeszcze

Gość gość
haha tak bo tylko faceci na forum siedza , wlasnie widac jaki ból d**y macie "madki polki" bezmózgowce , wracajcie do brajanków i dżesiczek bo nasrały w pieluszkę xx bol dupy ma ta, ktorej sie chce taki temat zakladac, widac to owoc jej wielogodzinnych przemyslen w czasie bezsennnych nocy :)

Gość gość
Każda mysli tylko o łapaniu na dziecko i chce byc utrzymywana przez męża. Każda? Naprawdę, każda jedna w Polsce? nie znasz ani jednej, która nie ma dzieci nawet będąc w związku i nie dlatego, ze nie może, ale po prostu nie chce. Nie znasz ani jednej z dobra pensją? Bo ja znam parę , w której dziewczyna zarabia 5,5 tysiąca, a facet 2 tys i z tego jeszcze alimenty na dziecko płaci, raczej na kasę nie poleciała

Gość gość
14:24 no i super, życzę Ci wszystkiego dobrego i gratuluję. Takich kobiet, jak Ty nie miałem na myśli tutaj. :) ale widac już zleciały się te, które mają ból dupy, bo brajanek im przeszkodził w życiu najwidoczniej i siedzą te "wykształcone madki polki" na kafe, wojując.haha

Gość gość
Tak, każdy temat tutaj jest efektem wytężania mózgu i bezsennych nocy, w końcu to kafe. :D dobrze, że Ty wytężasz mózg i odpisujesz, można się pośmiac, bo od razu widac, która ma ból dupki. Jak którejś to nie dotyczy, to nie szczeka haha

Gość gość
gość dziś hahaha uderz w stół a nożyce się odezwą. co, nie macie innych ambicji tylko zbrzuszyc ? i tak was to ruszylo ? ambitna to taka, co ma własne zainteresowania, fajną i ciekawą pracę, lubi podróże itp. itd. Znajdz taka ? Prawie niemozliwe. Każda mysli tylko o łapaniu na dziecko i chce byc utrzymywana przez męża. x A wyobrażasz sobie sytuację, żeby większość tych "dzieciorobów bez ambicji" nagle aspirowało do "fajnej i ciekawej pracy"? Zdajesz sobie sprawę, jak wygląda struktura rynku pracy? Większość stanowisk nie wymaga większych kwalifikacji. Ktoś musi rozkładać towar w sklepie, stać przy taśmie produkcyjnej itp. Poza tym, prosiłam o konkretne przykłady, a nie ogólne frazesy typu "własne zainteresowania itp, itd". "Znajdz taka ? Prawie niemozliwe." - czyżby? Chyba w twoim środowisku, co tylko potwierdza, kim jesteś i skąd się wywodzisz... W moim otoczeniu większość ludzi ma takie życie, o jakim piszesz (dobra praca, podróże) i nikt nie robi z tego żadnego halo. I nikt też się nie podnieca jakimiś "dzieciorobami bez ambicji" bo każdy inteligentny człowiek wie, że tacy ludzie też mają swoje miejsce w społeczeństwie (z uwagi na wspomnianą strukturę rynku pracownika) i jest to zupełnie normalne. Tak jak ktoś wcześniej napisał - próbujesz się po prostu dowartościować.

Gość gość
bo od razu widac, która ma ból dupki. Jak którejś to nie dotyczy, to nie szczeka haha a mnie rażą takie prymitywne błędy językowe, wszystko chamieje

Gość gość
no jak sie zyje tylko wsrod brajankow i dzesiczek jak autor/ka , to nic dziwnego , ze sie ma takie pojecie o kobietach ( nota bene o imionach brajanków decyduja w równym stoniu ojcowie ) :):) . Ciekawe , jakie sa ich ambicje po ożenku :)

Gość gość
Ciekawe , jakie sa ich ambicje po ożenku a jakie były ich ambicje przed ożenkiem, ze robili dzieciaka jakiejś tępej lasce

Gość gość
Autorka pewnie wyrwała się ze wsi, gdzie jej 20 letnie koleżanki w ciążę pozachodziły, sama pracuje na średnio - lepszym stanowisku i "nawet" ma swój własny komputer na stanowisku pracy (pierwsze pokolenie w rodzinie, które wyszło z pola do pracy biurowej ;) i myśli, że świat zawojowała ;)

Gość gość
"tylko czeka za jakims naiwnym zapladniaczem" czeka za jakimś? :D

Gość gość
Znalezienie rozsądnego męża w chłamie beznadziejnych współczesnych facetów to JEST osiagnięcie zyciowe. Łatwiej o doktorat, nie mówiac o podróżach.

Gość gość
Znalezienie rozsądnego męża w chłamie beznadziejnych współczesnych facetów to JEST osiagnięcie zyciowe. Łatwiej o doktorat, nie mówiac o podróżach. Popieram. Łatwiej zrobić karierę niż znaleźć fajnego faceta na poziomie

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że tak ;) Żeby zrobić karierę, trzeba po prostu mieć dobry plan i uparcie go realizować. Jak masz odpowiednie wykształcenie i jestes pracowita, to nie ma możliwości, żeby wcześniej czy później ci sie nie udało. A znalezienie dobrego faceta to kwestia szczęścia po prostu.

gość dziś - mam doktorat, pracuję i dobrze zarabiam. Jestem po ślubie i nie mam dzieci. Co więcej, nie chcę ich mieć. Voila.