Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu większośc kobiet to dziecioroby bez ambicji ?

Polecane posty

Gość gość
Niestety to prawda. Po gównianych studiach ( pedagogika np. ) dziczeją. Myślą tylko o tym jak zmusić faceta do ślubu. Takie dziewczyny są monotematyczne. Liczy się tylko facet i bycie perfekcyjną panią domu. Mało jest kobiet, które potrafią być matkami, przyjaciółkami i kobietami. Większość nie ma żadnych zainteresowań.

Gość gość
Haze dziś Heh, tylko zastanów się, kim jest autorka tego wątku ;) Już pomijając, że pisze o ambicjach, a sama nie potrafi zdania gramatycznie sklecić... Przyszło by tobie, osobie wykształconej, do głowy, żeby tworzyć wątek o jakichś dzieciorobach bez ambicji?

Ja mam zasadniczo w nosie to, jak ktoś żyje. Więc nie.

Gość gość
Żeby zrobić karierę, trzeba po prostu mieć dobry plan i uparcie go realizować. Jak masz odpowiednie wykształcenie i jestes pracowita, to nie ma możliwości, żeby wcześniej czy później ci sie nie udało. A znalezienie dobrego faceta to kwestia szczęścia po prostu. xx Rozwinę temat: Ambitna kobieta wybiera dobre studia/pracę . Na dobrych studiach/w pracy latwiej o dobre towarzystwo, w tym facetow. Ciekawego meza trudno znalezc pod kioskiem z piwem. Studia/pracę myslaca kobieta wybiera taką, żeby dala radę wychowac tez dzieci, mieć mozliwosci wlasnego rozwoju i czas oraz kasę na przyjemnosci typu podróze itd . I to sie w sumie uklada w osiagnięcia zyciowe, udane małżeństwo jak najbardziej sie w tym mieści i wynika z calości działań zyciowych.

Gość gość
Zasadniczo każdy, kto jest inteligentny i ma ogarnięte własne życie nie tworzy tematów typu "dlaczego kobiety nie mają ambicji". Po pierwsze dlatego, że właśnie maja to w nosie, po drugie dlatego, że są wystarczająco inteligentne, żeby sobie samemu na to pytanie odpowiedzieć.

Gość gość
Jestem po studiach, sprzedalam startup, nie mam dzieci, moze kiedys. Teraz szukam co by nowego robic, bo lubie kreowac nowe projekty. Mam gdzies jak zyja inni. Inni ludzie, inne potrzeby.

Gość gość
gość dziś Pod kioskiem z piwem może nie. Ale prawdopodobieństwo znalezienia dobrego człowieka/odpowiedniego partnera życiowego w szkole zawodowej czy w fabryce opon jest takie samo, jak na dobrych studiach czy w korporacji. Dodam, że jestem z tego drugiego środowiska i jakoś wielce wartościowych mężczyzn w życiu nie spotkałam.

tak bóg kobiety stworzył ze maja je rodzic i potem wychowac i taki jest porzadek rzeczy i tak było od 6 tys lat az powstali komunisci i t zmienili

Gość gość
gość dziś I bardzo dobrze, że każdy ma inne potrzeby. Wyobrażasz sobie, żeby każda kobieta chciała założyć firmę, albo ubiegać się o bardziej "ambitne" stanowisko? Osoba, która stworzyła ten wątek chyba tego nie pojmuje.

Gość gość
Temat jest dobry, ale kafe księżniczki dostały szału:D Uczelnie są na marnym poziomie. Ludzie, którzy kiedyś skończyliby zawodówkę biorą się za studiowanie. Udajecie nowoczesne, a myślicie tylko o jednym. Znalezienie faceta jest dla was wszystkim.

Gość gość
Autor ma dosyć kobiet, które potrafią rozmawiać tylko o swoim facecie/dzieciach/sprzątaniu/chorobach i ciastach.

Gość gość
"gość dziś Temat jest dobry, ale kafe księżniczki dostały szałusmiech.gif" więc jak byś odpowiedziala na zadane w temacie pytanie?

Gość gość
gość dziś Autor ma dosyć kobiet, które potrafią rozmawiać tylko o swoim facecie/dzieciach/sprzątaniu/chorobach i ciastach. x to może niech zmieni otoczenie ;) kobiety z ambicjami nie otaczają się takim, co potrafią rozmawiać tylko o facecie i dzieciach ;)

Gość gość
To jest wlasnie problem, gdy ludzie sie wzajemnie obrazaja. Ja nie mam nic przeciwko kobietom co chca byc matkami i sie w tym spelniaja, ja poki co taka kobieta nie jestem. Z drugiej strony, matki nie powinny obrazac kobiet co nie chca miec dzieci i skupiaja sie na innych aspektach (praca/podroze/cokolwiek). Zyj i daj zyc innym. Kazdy ma prawo wyboru i tyle.

Gość gość
obrażają tylko ludzie z kompleksami. sama nie mam dzieci, mam dobrą pracę i ani ja, ani moje bezdzietne koleżanki nie hejtują "kur domowych".

Gość gość
Autor ma dosyć kobiet, które potrafią rozmawiać tylko o swoim facecie/dzieciach/sprzątaniu/chorobach i ciastach. x Takie ma już towarzystwo biedaczek ,czy to damskie, czy meskie. Ide o zaklad ,ze faceci w jego/jej towarzystwie potrafia rozmawiac tylko o tym , kto, ile, kiedy wypil i kogo przeleciał.

Gość gość
Najezdzacie na autora , a same tu siedzicie i komentujecie ten temat i rozkminiacie. Smieszne po prostu. Takie jestescie rozumne i wyksztalcone, jak i on. Piane taka toczycie, ze na serio od razu widac, kogo to ubodlo. :)

Gość gość
Autor chciał się tylko wyżalić. To prosta osoba, ale potrafi dobrze ocenić sytuację. Kiedyś było inaczej. Współczesne kobiety są nudne jak flaki z olejem ( mężczyźni też, ale nie chcę rozbudowywać tematu )Dlaczego tak jest? Wojna i lata komunizmu zrobiły swoje. Spora część inteligencji zginęła. Społeczeństwo nie podniosło się z kolan. Idioci rozmnażają się jak króliki. Dlaczego programy tj. "Dlaczego Ja?", "Trudne sprawy" wyrastają jak grzyby po deszczu? Świat rozwija się i cofa jednocześnie. Kiedyś nie było komputerów, ale ludzie byli inteligentniejsi.

Gość gość
Jestem referentką na produkcji w sporej fabryce,pracuje na 3 zmiany,srednio zarabiam,wykształcenie- licencjat z resocjalizacji( haha).Mam troje dzieci i dobrego i kochanego ( zaden ideal)meza i jestem SZCZESLIWA!Nie mam ambicji na wielką kariere,raz w roku jedziemy w gory lub nad morze,czytam ksiązki jak mam chwilke,lubie ludzi w seojej pracy i nie tylko.Czy jestem dzieciorobem bez ambicji? Jesli tak to mi absolutnie nieprzeszkadza!I jeszcze jedno- imie Brajan,Dzessika czy jakos w tym stylu to...straszne!!!

Gość gość
Można być matką i normalną kobietą jednocześnie. Jeśli ktoś 24h na dobę nawija o kupkach i minkach swojego dziecka to jest ograniczony.

Gość gość
A Ty siedzisz tylko w wielce wyksztalconym i zamknietym środowisku, ze nic wokol siebie nie widzisz ? Nie masz kolezanek z liceum, czy z podstawowki, ktore czasem widujesz ? Czy wszystkie sa w tej Twojej wyidealizowanej elicie ? Tez mam kolezanki, czy znajome, ktore nie maja nic o sobie do powiedzenia, poza tym ze sa matkami. I nie sadze, by moja znajomosc z nimi, w jakikolwiek sposob mnie okreslala. Takze plytkie myslenie.

Gość debilizm kobiet nie zna granic
Kobiety są głupie jak kilo gwoździ, dla nich "dobry" mąż to taki który jest przystojny i dobrze zarabia, i KONIEC!!!! Potem takiego biorą, lecz dalej są nieszczęśliwe, co za tępe suki.

Gość gość
16:08 Raczej jesteś normalną kobietą. Większość osób, które gadają o karierze to idioci, którzy dali wcisnąć sobie kit, że chcieć to móc.

Gość gość
Tak, dobrze napisales. Skoncza studia typu politologia, albo pedagogika i juz mysla, ze sa wyksztalcone buhaha xD z takim wyksztalceniem to nie dziwota, ze jedynym ratunkiem jest brzuch i mąż.

Gość gość
gość dziś Spora część inteligencji wyginęła i co, teraz rodzą się tylko głupi ludzie? Bez dramatów proszę...Prawda jest taka, że zawsze głupszych ludzi było więcej. Tyle, że nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy, dopóki nie pojawił się internet.

Gość gość
Kariera to ile kto pobiera 500 plus w dzisiejszych czasach. A zazdrosc tym, ktore cos osiagnely, widac właśnie po takich forach.

Gość gość
Madki polki od brajankow i dzesiczek sie odezwaly hehe co sa wyksztalcone inaczej ii siedza nana kafe odpisujac na temat , ktory jest prowo. Hehehe idz wloz brajanka na trzy zdrowaski do pieca

Gość gość
Wy sie powinniscie cieszyc ze niewszystkie kobiety są ambitne!Kto w banku po tych ambitnych,czy w szpitalu by sprzątał? Kto by w sklepie szanowne panstwo by obsłuzył czy w okienku na poczcie?

Gość gość
16:14 Kiedyś normalni ludzie stanowili większość. Nie mówimy o geniuszach, a o inteligentnych ludziach. Teraz mamy wysyp debili.