Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alexxis002

szampon w oku

Polecane posty

Dobry wieczór, mam pytanie bo moja mała siostra (nie widziałam tego zdarzenia) podobno wlała sobie (przez przypadek!) szampon do oka ( nie wiem jak ona mogła to zrobić). Ponoć tego było dużo. W każdym razie wrzeszczała jakieś 10 min ( nawet zwymitowała). Gdy przemywałam jej oczy i zakraplałam je (ona ciągle ryczała jak wół) zauważyłam że na jej oku ma jakąś "powłoczke która jest wygnieciona" na środkowej części oka (nie wiem jak to inaczej określić) Moje pytanie: Czy jest możliwe żeby stało jej się coś z jakąś błoną na oku czy Bóg wie co ? ( Podobno widzi bardziej zamazane na tej części oka gdzie jest ta błonka ale sama nie wie) Mam nadzieje że tylko panikuje a owa ""błonka" okaże się pozostałością po tym szamponie .

Gość gość
Najlepiej doradzi lekarz. Jak będzie ja dzisiaj bolało, najlepiej pojechać na pogotowie. Lepiej dmuchać na zimne, nawet jakby miało samo przejść

Gość gość
oplucz duzą ilością zimnej wody oko pod bierzącą wodą oplucz

Gość gosi4
Duża ilość wody, krople imitujące łzy, czyli na przykład starazolin niebieski, a wizyta u lekarza nigdy nie zaszkodzi.

Gość gość
Dokładnie, co by lekarz nie powiedział, najpierw bardzo duża ilość płukania ciepłą wodą, a potem zakraplanie, najlepiej przez kilka dni starazolinem.

Gość gość
Dużo wody, przepłukanie powiek i oczu, a później delikatne krople nawilżające. Z kwasem hialuronowym jest Starazolin i to jest dobry motyw na nawilżanie.

Gość gość
Dużo wody, ale takiej prosto ze słuchawki prysznica, nie jak się kąpiesz, znowu z szamponem do oka ;) A później krople nawilżające oczy, które przywrócą komfort, jak Starazolin. A na następny raz uważać :P

Gość gość
Polecam sztuczne łzy:Hyal-Drop Multi, Hyabak. Z kropli może byś Starazolin.Lacrimal słaby jest według mnie (szczypią oczy).