Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego zony alkoholikow maja z nimi tyle dzieci ?

Polecane posty

Gość gość

czesto sie z tym spotykam i nie moge tego zrozumiec :o ostatnio ogladalam stare odcinki nasz nowy dom i znowu identyczna sytuacje , baba placze lamentuje opowiada jaki koszmar latami przezyla jak nienawidzi meza bla bla bla i co sie okazalo - ma z nim 8 dzieci no jak to? to dawala szpary czlowiekowi wiecznie pijanemu ktorego nie nawidzi ktory ja bil i niszczyl jej zycie ? ja bym nie miala ochoty z takim na igraszki a jak by mnie gwalcil po pijaku ( zakladajac ze one boja sie isc na policje) to bym sie zabezpieczala z kazdej strony

Gość gość
a czemu moja koleżanka zaszła w 3 ciążę wiedząc że jej małżeństwo to farsa, kłócą się codziennie? Jak można "wpaść" mając już dzieci i wiedząc z czego się biorą?;))) widać takie masz życie jakie sobie tworzysz, może to jest szczęście w jej wykonaniu.

Gość gość
Bo to najczesciej kobiety niewyksztalcone, niesamodzielne, bierne w kazdym aspekcie swojego zycia i z ujemnym poczuciem wlasnej wartosci.dla nich jest niepojete, ze moglyby miec wplyw na jakakolwiek kwestie w swoim zyciu.

Gość gość
Niestety, dalsza znajoma - mąż hazardzista nie wylewający za kołnierz. Zdradzał ją tygodniami, a ta płakała i zastanawiała się, jak go odzyskać. Za chwilę była w ciąży, później w następnej. Nie wiem, nie rozumiem.

Gość gość
08:10 mialam napisac cos podobnego. Autorko,Taka kobieta najczesciej sama wychowala sie w trudnym patologicznym srodowisku,czesto jej ojciec naduzywal alkoholu i taki wzorzec mezczyzny odziedziczyla z domu,tak jak odzieciczyla biede i brak perspektyw. Nawet jesli mysli o tym,ze chcialaby zyc inaczej to nie bardzo wie jak sie do tego zabrac. Jest nieufna,brak jej pewnosci siebie i wiary,ze moze byc lepiej ,inaczej i postanawia jakos ciagnac ten wozek,zaciskac zeby. To nie jest tak,ze dawala szpary". Mogla byc gepwalcona (g**** malzenski)zmuszana do tego biciem, upajana alkoholem i bylo jej wszystko obojetne. w tej beznadziei pewnie nie raz sama pila z rozpaczy. Ty piszesz,ze nie mialabys ochoty na igraszki autorko ale ona moze czesto nie miala wyboru ...nie miala dokad pojsc (do rodzicow alkoholikow?) taka kobieta czesto nie wie,ze sa metody antykoncepcyjne i instytucje ,ktore pomagaja i nie stac jej na to aby zawsze miec pod reka zawsze paczke durexow (i jeszcze zmusic faceta aby z nich skorzystal)lub co miesiac kupowac antykoncepcje jak ma sie gromadke dzieci do wykarmienia...w takich realich wyprawa z malej wioski do miasta to mega wyczyn. Powiem ci,ze temat jest mi w pewnym sensie bliski bo pochodze z malej miejscowosci i napatrzylam sie na ludzkie dramaty. Chodzila ze mna do klasy kolezanka,z ktora dzielilam sie sniadaniem bo nie dostawala go w domu. Na widok swojego ojca robila sie sina i chowala w krzaki ...los tej rodziny odmienil sie gdy ten stary pijak wybral sie w zime,w czasie okropnych mrozow na ryby i byl tak spojony,ze nie widzial ze stapa po kruchym lodzie,utonal...wtedy nagle zainteresowaly sie nimi rozne instytucje. Tylko silna determinacja i pomoc z zewnatrz moga w takiej sytuacji pomoc.

Gość gośćlaluna
Ale wy glupue,mnie tez maz g****il,bralam pigulki,bo tak jego nienawidzilam,traua trwala latami,syndrom ofiary,a milosc znika jak masz kata,ale badzcie spokojne,cieklam od niego,teraz mam kochanego i najcudowniwjszego faceta,a kobiety same sobie winne,ostrzegam inne,bie tkwijcie w toksycznych zwiazkach,plodzenie dzieci nie zalezy od patologicznych srodowisk

Gość gośćlaluna
Wiem co napiszecie,ja poprostu sie balam o swoje zycie,grozil ze mnie znajdzie i zabije,gdziekolwiek bede,daleko ucieklam

Gość gość
08:53 nie musisz nikogo obrazac. Bralas bo mialas za co je kupic. Jak kobieta ma meza tyrana,ktory wydziela jej pieniadze to skad ma brac na antykoncepcje,jego poprosic'pozyczacz a poyem skad oodac?

Gość gość
Myślę, że często są do tego zmuszane. Myślicie, że jak żona nie będzie chciała "dać" to taki mąż jej odpuści? Napewno nie.

Gość gośćlaluna
Ale sa oigulki,na dodatek tanie,zawsze lepiej nie palic np,papierosow,tak jak nerwowe kobiety,ale brac pigulki,ja nie zaluje ze bralam i uniknelam niepotrzebnej ciazy,chyba ze te kobiety chca dzieci i to ich sposob na zycie

Gość gośćlaluna
Wlasnie mialam kazde 10groszy wydzielane,potrafilam potajemnie zarobic np.szyciem lub sprzataniem,szczerosc do bolu wobec tyrana,wybacz,wiem co to bieda nie zawsze bylam szczesliwa,chcialsbym byscie byly szczesliwe jak ja teraz i nie chce obrazac was,sorki

Gość gość
09:08 To fajnie,ze tobie sie udalo. Moje doswiadczenie opiera sie jedynie na obserwacji i probie pomocy takim osobom i przez samo to mam wstret do alkoholu a pijane osoby wywoluja we mnie wscieklosc. Wiem tylko jakie bezwolne potrafia byc kobiety w takiej sytuacji, czesto cierpia na depresje i sa pogodzone z losem. Ciezko jest sie wyzwolic jak nie ma znikad pomocy. Moja sasiadka tez odkladala pieniadze ale nie mogla isc dorobic bo ta swinia ja pilnowala. Ona uciekala z domu,do nas albo najzwyczajniej w swiecie do...lasu aby tylko nie dopuscic do zblizenia,zostania z nim sam na sam. A ile mogla uciekac? Raz Mialaa odlozone pieniadze to wiesz,ze ta pijacka morda te pieniadze znalazla i przepila? Sasiadka jeszcze dostala manto za to,ze przed nim ukrywala, policja tam byla non stop,czasem nawet go zabierali ale zawsze wracal i mieli pare dni spokoju'dopoki nie odwiedzili go kumple od kieliszka. Teraz jak on nie zyje to zupelnie inna kobieta. Dzieci wyjechaly do miasta,ucza sie,niektore juz pracuja i maja rodziny,odwiedzaja matke a ona zadbala o siebie,pracuje i widac,ze jest wreszcie szczesliwa. Zawsze hak odwiedzam rodzicow to i z nia rozmawiam,to juz nie tamten wystraszony cien ale zeby tak bylo musiala sie stac tragedia.

Gość gość
Są jeszcze inne baby które nie przyznają się do tego ale w jakimś sensie są podobne do swoich mężów i lubią też seks. Ja tak myślę. W ich nieporadność życiową akurat nie wierze, bo do telewizji potrafią iść, gdzie wiedzą że występują przed całą Poską, a więc nie brak im wcale pewności siebie, a więc potrafią zabiegać o swoje interesy choćby i publicznie.

Gość gość
Ja bym takie scierki w lesie za nogi wieszala zeby rozymu im troche do durnego lba skapnelo, takie baby to dno dba , antykoncepcja to nie sa jakies kosmiczne koszta

A propos tego programu. Myslicie ze te rodziny ten odpicowany dom potem sprzedają? W koncu remont podnosi wartosc domu. ..

Gość gość
Dlaczego? Ano dlatego, że całe ich życie jest do d**y to mają sobie jeszcze jedynej przyjemności czyli sexu żałować... :)

Gość gość
Alez mozna sie seksic nie plodzac co 9 mies dzieciaka

Gość gość
Ale bzdury pleciecie, że mąż ich zmusza, że nie mają wyjścia, nie mają pieniędzy, więc nie mogą tabletek kupić... Po pierwsze nie mieszkamy w dżungli czy w Arabii Saudyjskiej, że nikt im nie pomoże, idzie się na policję, faceta zamykają, bierze się rozwód i żyje na własny rachunek. Poza tym dlaczego nie mają pieniędzy-bo nie pracują... przecież od razu nie miały kilkoro dzieci, najpierw były same z mężem, później jedno czy dwójka.. wtedy też nie mogły pracować i kupić sobie tabletek? Po prostu one są głupie i leniwe, wolą po pysku dostawać, niż coś zmienić w swoim życiu. Dlatego nie pomagam nigdy dzieciorobom, wolę dać na chore dzieci, które zbierają np. na jakąś operację kilkadziesiąt czy kilkaset tysięcy złotych, bo choroba nie wybiera, a one mają takie życie, jakie sobie wybrały.

Gość gość
Bo to głupie, patologiczne baby!

Gość gość
A wy myślicie że takiej kobiecie to wszystkie instytucje gotowe sa pomóc? To jedna wielka kpina, niebieska karta nie wiem po co została stworzona kobieta jest nadal pozostawiona sama sobie, w dodatku często osoby które powinny jej pomóc wzbudzić zaufanie traktują ja jak współwinna. Nikt nie chce się mieszać od takich spraw, nawet policja. Dla nich liczą się twarde dowody i konkretne oskarżenia, wtedy wiedzą co mają robić w innym przypadku pouczą i p[odpowiedzą gdzie jest psycholog bla bla bla. Kobiety są gwałcone przez pijanych mężów, zmuszane siłą do obcowania, one się wstydzą do tego przyznać. Boja się że zostaną tylko ośmieszone. One tkwią latami w takim schemacie z którego co raz trudniej samej wyjść, niestety to jak amok, jak choroba psychiczna, przeważnie taka kobieta nie jest w stanie sama sobie pomóc, sama z tego wyjść ktoś musi jej pomóc. Jeśli widzicie takie sytuacje to zamiast się śmiać z nich to może byście pomogły?

Gość gość
Policja ha ha ha ha ha zamknął za kratki ha ha ha ha nie rozśmieszajcie mnie, z własnego doświadczenia wiem, że na nikogo nie można liczyć nikt nie pomoże, gdyby nie pewien człowiek który mnie wspierał nie wiem jakbym skończyła, ale wiem, że na policję nie mogłam liczyć, bo po jakims czasie chyba mieli dośc i nawet nie reagowali gdy dzwoniłam i prosiłam o interwencje a użerac się i z mężem i z policją nie miałam zamiaru, ze dużo nerwów i tak mnie to kosztowało. Fakt że nie mam z moim mężem gromadki dzieci, bo od kiedy się popsuło po urodzeniu drugiego dziecka nie wyobrażałam sobie żeby mu pozwolić się zbliżyć, na szczęście nie był typem który zmusza i gwałci, a gdyby był ? Nikt by mi nie pomógł, jak ja bym udowodniła, że mąż mnie zgwałcił?

Gość gość
Jak by mnie maz notorycznie gwalcil to bym uzywala tekiego czegos co sie nazywa ANTYKONCEPCJA , przynajmniej tylko ja bym cierpiala a nie stado obdartych dzieciakow ze zryta psycha !

Gość gość
Wibrator na allegro za 50zł mozna kupic, a one się z pijakiem meczą dla seksu. A idzta w pisdu z taka demagogią.

Gość gość
A czy ty naprawę myślisz, że alkoholik prosi grzecznie o seks? że coś do niego dociera? jak mu się chce, to bierze i tyle w temacie. Problem w tym, że antykoncepcja kosztuje i to sporo, a w takich rodzinach nie mogą sobie na to pozwolić. W normalnych krajach można się poddać sterylizacji i mieć z głowy - ale przecież nie u nas!

Gość gość
gość dziś Bzdury? Zdziwiłabyś się. Nie byłaś w takiej sytuacji, to się nie wypowiadaj. One często mają zniszczona do zera samoocenę, pewność siebie. Są przekonane (oczywiście pięścią mężusia i ciągłymi upokarzającymi słowami), że sa nic nie warte i sobie bez niego nie poradzą. Gość 8:35 ma rację, często miały podobnego ojca, ale też bardzo bierną matkę i myślą, że tak ma być. Jeśli do tego dochodzi słaba osobowość kobiety plus wpojone przez swoją matkę, babkę itp; każdy masz swój krzyż, ty masz Kazia, antykoncepcja zło, ile Bóg dał dzieci, tyle się wychowa, a mąż ją gwałci ile mu się podoba, to kobieta jest ugotowana. Nie wyzwoli się z jarzma. Aaa policja... No cóż, przyjadą, zawiną na 48h i wypuszczą, a kobieta znowu dostaje wpie/rdol. One sa tak zastraszone, tak uzależnione, że policji nie wezwą. Jak dziecko w normalnej rodzinie ma guza na czole, bo się zderzyło z bratem, to wtedy otoczenie leci do opieki na skargę, ale tym kobietom, to nikt nie pomoże.

Gość gość
gość dziś Są jeszcze inne baby które nie przyznają się do tego ale w jakimś sensie są podobne do swoich mężów i lubią też seks. Ja tak myślę. W ich nieporadność życiową akurat nie wierze, bo do telewizji potrafią iść, gdzie wiedzą że występują przed całą Poską, a więc nie brak im wcale pewności siebie, a więc potrafią zabiegać o swoje interesy choćby i publicznie. x Tak myślisz? A może to sąsiedzi je zgłosili, bo im żal dzieci? Bo może wreszcie da się jej pomóc, kiedy szacowny małżonek nie żyje. I nie wiem, czy zauważyłaś, to niektóre od swoich panów i władców jednak uciekły i powoli odbudowują swoją pewność siebie. Tylko szkoda, że tej siły nie znalazły w sobie wcześniej.

Gość gość
Nikt by mi nie pomógł, jak ja bym udowodniła, że mąż mnie zgwałcił? x Nie udowodniłabyś, bo jak mąż może gwałcić? Przecież to jego święte prawo wedrzeć się w ciało żony.

Gość gość
I na serio nie ma instytucji mopsu ktory by dal na spiralke czy wszywke jak by taka baba przedstawila sytuacje rodzinna i uargumentowala

Gość gość
A byście się zdziwiły ...wrzucacie wszystko do worka "alkohol-patola" prostackie kobiety ze wsi itp... A czas jakis temu był tu opis żywota kobiety -wykształcona z dużego miasta .Rozwódka bo mąż domator bez ambicji. Wyjazd do UK bynjamniej nie na zmywak tam poznała"wspaniałego i wykształconego" kolorowego i co ...Temacik na kafe- ratujcie bo mi grozi i chce zabrać dzieci .Tam dała sobie natrzepać bachorków ( sama pisząć że już po pierwszym mąż ją poniewierał bił poniżał :(, zmusił do zmiany wyznania :O itp)a potem znów zapładniał ... w finale uciekła do Polski bo jej groził zabójstwem /zabraniem dzieci i wywózką ich do kraju III śwaita. Płakała tutaj potem jak żyć , kto ją teraz przygarnie z beżowym przychówkiem, co ona ma biedna zrobić itp .

Gość gość
Tabletki anty sa juz od 10zl wiec az tak sporo nie kosztują.