Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Matki córeczek są strasznie przewrażliwione na ich punkcie.

Polecane posty

Gość gość

Takie są moje obserwacje z placu zabaw. Np. sytuacja z wczoraj - mała, na oko 2,5 letnia dziewczynka przyszła z matką na plac zabaw, a wcześniej już tam biegało dwóch czteroletnich chłopców, bawili sie w berka. Nagle ta mała wybiegła spod zjeżdżalni wprost na jednego z nich i podczas zderzenia ona się przewróciła. Młody zatrzymał się, przeprosił, spytał czy nic jej sie nie stało i pobiegł dalej. Dziewczynka nawet nie zapłakała, ale za to jej matka....o chryste, myślałam, że się zesra. Od razu bluzgi pod nosem, ze "wstrętne chłopaczyska" i uwaga! zmieniła małej spodenki, bo ta upadła na SUCHY piasek:O za chwilę przyszedł ojciec, a ona znów nadaje mu, ze ten wredny chłopak przewrócił ich córkę i wskazuje na tego chłopca. Widziałam matkę tego chłopca i ona tylko obserwowała, ale miałam wrażenie, że jeszcze jedno słowo tamtej by padło pod adresem jej syna i wystartowałaby do niej. I tak jej się dziwię, bo ja od razu zwróciłabym jej uwagę, że bluzgać może na te swoją małą,bo nie patrzy gdzie biega. Ja jako osoba patrząca na to z boku widziałam, ze jeśli już, to wina była tej małej bo wyleciała jak filip z konopii wprost na tych chłopaków, no ale mamusia musiała wylać jad z gęby, bo to przecież córusia. Masakra

Gość gość
Amen!W pelni sie z toba zgadzam.A potem wyrastaja na takie ksiezniczki.

Gość gość
Jest wiele przewrażliwionych matek i nie ma to nic wspólnego z płcią ich dziecka. Te kobiety po prostu mają taki charakter.

Gość gość
To prawda, widac to też w przedszkolu:O

Gość gość
Szkoda, że na mnie nie trafiła. Jeśli ten chłopczyk faktycznie przeprosił i było to przez przypadek, a nawet z winy tej małej, a ta franca by ubliżała mojemu dziecku, to popamiętałaby mnie na długo.

Gość gość
Nie rozumiem takiego generalizowania. Oceniasz matki z całego świata na podstawie JEDNEJ sytuacji z JEDNĄ konkretną matką.

Gość gość
Nie. To był JEDEN przyklad TYLKO z WCZORAJSZEGO dnia. I nie denerwuj się tak, tylko idź wyniuńkaj swoją córcię

Gość gość
Matki córek są gorsze, matki po cesarce są gorsze, matki butelkowe to już w ogóle powinny umrzeć. Synowe są wredne i leniwe, teściowe to suki, matki trójki dzieci to patologia, co chla za 500 plus, trzydziestolatki są chamskie i wszędzie się pchają do roboty zamiast kulturalnie umrzeć, a dwudziestolatki są roszczeniowe i nieudolne. Oto kafeteria w wersji skondensowanej. Coś pominęłam?

Gość gość
Szwagierka oddala psa do schroniska jak urodzila corke, mala ma juz 3 lata i nie moze miec kontaktu z zadnym zwierzeciem "bo moze czyms sie zarazic" kupuje jej tez codziennie mnostwo slodyczy bo mala chce a co chce to od razu musi dostac

Gość gość
Ja mam córkę w tym wieku. Mała jest odważna i tak trochę jakby "ze stali". W sensie- uderzy się, spadnie z dużej wysokości, czy zedrze kolano- to nawet nie piśnie. Generalnie, to mogłabym puścić ją na plac zabaw i zdrzemnac się na ławeczce. Niestety zmorą są starsze dzieci. A raczej ich rodzice. Rozumiem, że dzieci które są cały dzień w przedzkolu i nie mają podwórka, żeby się wybiegac gdzieś tę energię muszą z siebie wyrzucić. I ok. niech sobie biegają. Tylko nie przy zjeżdżalni czy huśtawce. Ostatnio córka zjeżdżala i wpadła wprost na takiego biegnącego czterolatka. Jej to oczywiscie fizycznie nie ruszyło, ale później bała się zjechać. Plac zabaw jest dla wszystkich, ale to rodzice mają obowiązek powiedzieć a wręcz pokazac dzieciom gdzie można biegać bez ograniczeń.

Gość gość
13:12 to może niech ona nie zjeżdża gdy widzi, ze ktos biegnie w kierunku zjeżdżalni. Widzisz, jesteś typowa mamuśka córuni, jaką opisała autorka. "tu jest moje dziecko i niech nikt się nie zbliża bo ją uszkodzi"

Gość gość
Zgadzam się z 13.36. Każdy medal ma dwie strony. Jak moje dzień zjezdzaly albo huśtały sie zawsze mówiłam uważaj bo ktos podbiega nie zjeżdżaj poczekaj aż chłopczyk czy dziewczynka przebiegnie. A mam syna i córkę obojgu mówiłam uwaga na inne dzieci. Czemu ktos ma uważać jak sie bawi a twoja corka nie musi??

Gość gość
Zgadzam sie z gościem 13:12. Starsze dzieci biegaja jak dzikusy z klatki wypuszczone.

Gość gość
Poczekaj aż twoje bedzie trochę starsze

Gość gość
To jest chwila. Co z tego, że jej powiem "uważaj na inne dzieci". Pewnie, że uważa, ale na jej dwuletni rozumek- to zwyczajnie nie ma świadomości, że dziecko ktore w momencie jak sie rozgląda jest daleko, to za chwilę może byc przy niej.

Gość gość
A ja zauważam że to matki synów sie bardziej trzęsą nad nimi a nad takimi 1rok-3lata to juz wogóle!! Mało sie nie zesrają.Miałam praktyki w 3 żłobkach i to chłopcy są: pierdołowaci, nierozgarnięci niezaradni wyjący z byle powodu(za mamusiami) częsciej mają smoczki non stop. No i mamy chłopców....to porażka. Nic dziwnego że tyle debili występuje w rolach męża skoro nikt ich nie nauczył jak sobie w życiu radzić. Matka chłopca 1rok7miesiecy (miesiąc temu to było),leci widze już przez okno biegiem, wpada do przedszkola zdyszana(14.30 była): otwiera sale i drze sie :Tomuś już jestem kochanie mamusia już jest słoneczko chodz sie przytul biedny synusiu mój jak sie czujesz nic cie nie boli? Ani dzień dobry ani nic pocąłuj mnie w ucho leci do synalka przytulago tak że mało go nie zgniecie i utwierdza go w przekonaniu ze przedszkole jest be krzywda mu sie dzieje i przeprasza go że go zostawiła na tyle czasu-robi to w drzwiach gdzie widzą inne dzieci. Pani przedszkolanka(ta u której byłam w grupie) tak kulturalnie jej zwróciła uwage ze az byłam w szoku bo miałam ochote jej sama od idiotek i kretynek zwymyślać. I częściej takie sytuacje są z matkami chłopców.

Gość gość
Pracuje w przedszkolu i na 100proc. jest odwrotnie niz autorka chce wmowic innym. To mamysie chlopcow pytaja po 100razy czy zjadl Macius caly obiad(a ma nadwage i db jakby go raczej nie jadl),stoja po 20minut w sali wypytujac sie o kazdy szczegol,odstawiaja szopki z pozegnaniami itp.Oczywiscie sa i normalne i fajne ale z obserwacji i doswiadczenia mamy corek sa normalniejsze.

Gość gość
gość dziś To jest chwila. Co z tego, że jej powiem "uważaj na inne dzieci". Pewnie, że uważa, ale na jej dwuletni rozumek- to zwyczajnie nie ma świadomości XXXXXXXXXXXXXXXXXXX Skoro nierozumna, to trzymaj w domu tak długo az nabierze rozumu i będzie mogła wyjść do innych dzieci. Inne dzieci mają uważać, bo twoja vaneska zjeżdża? Nie bądź śmieszna.

Gość gość
Do gość 12.47 nic kochana nie pominelas :-) trafne spostrzeżenie :-)

Gość gość
14:31 Oczywiście zrobię tak by twój Brajanek mógł biegać dowoli :-)

Gość gość
14:31 wprawdzie nie jestem mamą żadnej Vanesski, ani nawet do mnie się nie plujesz, jednak Twoja głupota jest porażająca. Pierwsza zasada jest taka, że to starsze dziecko powinno uwazac na mniejsze i słabsze. Skoro biega obok zjeżdżali znaczy ze jak na swoj wiek nierozgarnięte (na czele z mamusią okupującą ławeczkę-która to powinna dbać o swoje dziecko i reagować w niebezpiecznych sytuacjach) ponieważ powinno juz przewidzieć to i owo. Dwa, że plac zabaw to nie boisko i nie są tam sami, zeby biegać gdzie popadnie tym samym kolidując komuś w użytkowaniu zjeżdżali, czy czegokolwiek zgodnie z jego przeznaczeniem. Trzy, że to wszedzie zostało juz udowodnione ze matki "Brajanków" są bardziej nadopiekuncze i wyrastają z nich ciamajdy szukające praczki, sprzątaczki, kucharki-zupełnie jak mamusia :D Idź, zmień pieluchę swojemu Alanowi 4 letniemu. Baj

Gość gość
14;53 w punkt!

Gość gość
Autorko nie pójdę wyniuńkać swojej córci, bo nie mam dzieci. Za to stykam się z matkami na co dzień w pracy i nie wszystkie są takie jak Twoja matka z opisu. Generalizujesz jak większość na tym forum

Gość gość
14:53 zostało udowodnione? hahahah, dobre. Ktos przeprowadzał jakies badania pod tym kątem? Aaaaa...to tylko twoje domysły. No tak, czego sie spodziewac po kafeteryjnej kurce:D

Gość gość
Ale się rzuciły z zębiskami:D autorka ma 100 procent racji. A ta od tej małej wydry na zjeżdżalni, to mnie rozwaliła? Dobrze się czujesz kobieto? Ja się pytam gdzie ty wówczas byłas gdy mała zjeżdżała i wpadła na kogoś? Pewnie z tłustym zadem siedzialas na ławce plotkując z innymi matkami, zamiast asekurowac tak male dziecko na zjeżdżalni. Gdybys była przy niej, to zdążyłabyś zareagowac i wyhamować ją i do zdarzenia by nie doszlo. Ale jak sie woli siedzieć na ławce, to potem pretensje do wszystkich wokół tylko nie do siebie

Gość gość
Wiecie co? Mam córkę i syna i zawsze jak syn biega po placu, bawi się w piaskownicy powtarzam mu "uważaj na inne dzieci". Szkoda że matki kwoki nie rozumieją że ich biegajace dzieci mogą zrobić komuś krzywdę? Szczególnie maluchom. I uprzedzę ataki - córka ma 4 miesiace i leży w wózku. Laski uczcie dzieci kultury i zwracania uwagi na młodsze/mniejsze i słabsze.

Gość gość
Zjeżdżała sobie ze zjeżdżali Frajerko a przy zjeździe z niej nie ma prawa żaden rozwydrzony Brajanek z Alankiem biegać! Zjeżdżalnia do tego służy zeby zjeżdżać po niej a to ze jakies niedorozwinięte dzieciory nie potrafią sie zachować wsród dzieci, to świadczy tylko o mamusiach tychże wspomnianych. Od kiedy zdrowe i normalne dziecko kreci sie obok zjazdu ze zjeżdżalni nie korzystając z tego elementu placu zabaw? No tylko wasze niedo/yeby

Gość gość
A i żadne dziekco nie bedzie oczekiwało, az wasze adh-dowce wybiegają sie łaskawie na placu zabaw (zamiast na boisku) zeby zjechać ze zjeżdżalni!!! Żadne dziecko nie bedzie pytało czy wasze Brajany akurat bębą biegły w stronę wyjazdu ze zjeżdżalni bo zwyczajnie nie maja takiego obowiązku! Na placu zabaw jest REGULAMIN tępe dzidy!!! Jest wyraźnie napisane jak należy skorzystać z niego i rowniez czesto gęsto jest wzmianka o schodzeniu z pola wyjazdów zjeżdżalni, czy zasięgu huśtawek! Frajerki

Gość gość
Trzeba było pilnować bachora jak zjeżdżał zamiast teraz drzeć ryja. Następnym razem rusz doopę jak córka będzie zjeżdżac i nie będzie problemu

Gość gość
Ale co za problem bo nie rozumiem? Tej małej która zjeżdżała nic sie nie stało hahah mam nadzieje ze Brajana odpowiednio skosiła i sie nauczy GDZIE SIE BIEGA a gdzie NIE. Wina tylko i wylacznie przygłupiego chłopca ktory sie zachować nie potrafi. Jak mozna tego nie rozumieć. A no przeciez mozna! Wystarczy byc zahukaną matką Brajanka! 3/4 matek traktuje inaczej synow niz córki. Dla tych pierwszych sa bardziej wychowawcze, maja wiecej cierpliwości, pozwalają na wiecej a córki obrywają cześciej. Od chlopcow sie mniej wymaga. Jesli chcesz zobaczyc jakies badania naukowe na ten temat to masz INTERNETY i wujka googla zatem poszukaj/to nie boli!