Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasienka1997

Obsesja. Niechciana ciaza. Pomocy :(

Polecane posty

Gość kasienka1997

Zaczne od tego - Blagam, nie oceniajcie mnie i nie krytykujcie. Naprawde NIGDY nie mozecie byc pewne co Was spotka w przyszlosci :/ Pare miesiecy temu czytajac to, co zaraz napisze, zwyzywalabym siebie od glupiej... Mam 19 lat, z moim chlopakiem jestem juz prawie 2 i jestesmy bardzo szczesliwi. Wspolzyjemy rok i zawsze wszystko bylo w tych sprawach ok. W styczniu dopadla mnie meczaca dolegliwosc. Ciagle plamilam na brazowo. Przerwy byly 3-7 dniowe. Ginekolog przepisal tabletki antykoncepcyjne. Odstawilam je w lipcu, bo nie chcialam ,,zawracac sobie nimi glowy", wole zeby moj organizm umial funkcjonowac sam. No i sie zaczelo :/ Po paru dniach od odstawienia przyszlo krwawienie. Bylo bardzo, bardzo dlugie. Okolo 15-16 dnia cyklu kochalam sie z moim chlopakiem. Uzylismy prezerwatywy (na 50% nie pekla - wtedy bylam pewna ze nie pekla, teraz to juz NIE WIEM :/) i nie doszedl we mnie, bo jestem panikara i zawsze dla ostroznosci wolalam zeby to sie odbywalo poza mna. Od razu po akcie poczulam jakis niepokoj. Nastepny okres bardzo sie spoznial, zaczelam brac Provere i okres pojawil sie nim w ogole zdazylam ja odstawic. Byl calkowicie normalny. 7-dniowy i w miare obfity. Przyszedl kolejny cykl. Okolo 5-6 dni po domniemanej owulacji zaczelam plamic na brazowo, plamienie ustalo po 4 dniach. Okres wedlug moich ,,starych" cykli powinien nadejsc jakos za 3-4 dni no i co teraz... Wczoraj dopadlo mnie naprzemiennie klucie w jajnikach, dzis straszna ciezkosc w podbrzuszu, ktora pozniej zamienila sie w ogolne rozbicie. Panikuje. Przeczesuje fora w celu znalezienia pocieszenia, ale niestety kazdy watek tylko pogarsza moje samopoczucie. Naprawde macie okresy i brak mdlosci, powiekszonych piersi do 4-5 miesiaca? :/ Czy znajdzie sie zyczliwa dusza ktora mnie uspokoi? Test prawdopodobnie zrobie jutro, ale do tego czasu oszaleje. Czuje ze zaczynam miec obsesje. Pomocy... Czy sa w ogole szanse na ciaze?

Gość kasienka1997
Dodam, ze nie wyostrzyl mi sie wech, nie chodze czesciej siku, pije chetnie kawe, nie mam zadnych zachcianek. Pare dni temu wyskoczyl mi typowy dla mnie przedokresowy tradzik, ale to ani troche nie jest dla mnie powodem do spokoju. Moze powinnam szukac pomocy u psychologa...

Gość kasienka1997
Dodam ze ginekolog w kwietniu stwierdzil mi lekko nadzerke. Blagam niech sie ktos wypowie.

Gość misska
Hej. Niezla z Ciebie Panikara. Za ile masz dostac okres?? W dniu spodziewanej miesiaczki zrob test z krwi czyli beta hcg i nie bedziesz sie stresowac. Jezeli wyjdzie pozytywny czy negatywny to sie pochwal. Jezeli kobieta zna wszystkie metody antykoncepcji, mozliwosci zaplodnienia i funkcjinyje wedlug wlasnych zasad to po co panikowac i wmuszac w siebie ciaze np. Nie przejmujj sie, zyj dalej jak zylas, zajmij czyms innym glowe a na dany dzien ustaw sobie przypomnienie i idz do labolatorium. Nie musisz byc naczczo wiec o kazdej porze mozesz pojsc i za godz dwie lub na nast dzien miec wynik bety. Mysle ze nie ma powodu do stresow !!! Powodzenia

Gość gość
Nie masz żadnej ciąży na 100% a raczej zaburzenia hormonalne.

Gość gość
nie chce mi się tego czytać, ty worku na spermę

Gość Kasienka1997
Wiem, ze tu jest bardziej problem z psychika ale wazne sa dla mnie takie chlodne opinie obcych. Uspokajaja mnie. Skoro ciaza nie jest mozliwa, to skad te dziwne bole? Ta ciezkosc w podbrzuszu? Nerwowe? Okres powinnam dostac jakos w srode, ale juz jutro zamierzam zrobic test by raz na zawsze sie uspokoic. Eh dziewczyny jak latwo sie wpada w panike :/ Naprawde nikomu nie zycze takiej nerwowki. Nie ma nic gorszego niz zauwazyc u siebie czegos niepokojacego, wpisac w google i przeczytac ze to na 100% ciaza...

Gość gośćIza
Oj kochana. Ja miałam więcej objawów a dostałam normalnie okres i nie byłam w ciąży :-p tylko ze ja chcę być w ciąży i sobie chyba już nakrecam te dolegliwości. Rozumiem Cię i psychika potrafi nieźle namieszać więc nastaw się ze nie jesteś w ciąży a na pewno lepiej się poczujesz.

Gość gośćIza
Aha no i miałam też kłucie jajnika , ciągle czułam ze coś się dzieje W brzuchu. Byłam prawie pewna ze jestem w ciąży a to po prostu był o opozione jajeczkowanie. I kilka dni później dostałam okres. Po prostu pewnie masz zaburzona gospodarkę hormonalną. Bardzo możliwe ze przez tabletki. Moja siostra brała a później odtawila i przez rok jej organizm dochodził do siebie. Pójdź do ginekologa , na pewno to nic wielkiego i pomoże Ci.

Gość gość
Ewidentnie coś się dzieje z twoim cyklem -plamienia świadczą o zaburzeniach hormonalnych. idź do ginekologa!

Gość gość
Przestań się ruchoać i nie panikuj

Gość misska
Zrob beta hcg to jak kubel zimnej wody i raz dwa minal Ci wszystkie objawy...wiec idz dzisiaj i zrob je. Koszt nie duzy a psychika ozdrowieje.

Gość Emenemsik
Hej! Ciąża to to nie jest:) bóle mogą występować, ja tak mam i tez mam nadzerke,dostalam tabletki anty.bole maja ustąpić. Myślę ze powinnas brac tabsy bo masz problem z hormonami :) idz do gine:)i mniej stresu

Gość Kasienka1997
Dziekuje wam wszystkim bardzo! Wybiore sie do ginekologa na pewno. A na test chyba bede musiala poczekac, bo wyskoczylo mi cos bardzo pilnego. Ale juz tak nie wariuje, przynajmniej w tej chwili czuje sie spokojniejsza :D Dam znac na dniach jak tam

Gość Kasienka1997
Udalo mi sie zrobic test no i ciazy nie ma :D koniec z obsesjami! Dla wszystkich dziewczyn, ktore kiedys tu zajrza w poszukiwaniu pociechy - zachowajcie zdrowy rozsadek :) Pozdrawiam

Dowody na reinakarnację: podczas swoich badań Ian Stevenson - doktor psychiatrii, parapsycholog i biochemik przebadał około 3 tys. dzieci w wieku ok. 4 lat, które opowiadały mu o swoich poprzednich życiach. Umiały opisać dawną rodzinę i mieszkanie ze szczegółami, to wszystko nie zostało opowiedziane pod hipnozą, przez hipnozę parę osób mówiło płynnie w obcych wcześniej sobie językach, przykładowo starym francuskim. Skoro życie człowieka zaczyna się wcześniej niż w chwili poczęcia, to nie można zabijać dzieci w prenatalnej fazie ich rozwoju, dlatego że na prawdę są to ludzie. Nie można ich usuwać nawet jeżeli mają nieuleczalną chorobę, ich życie zagraża zdrowiu matki, są dziećmi gwałciciela, dlatego że one dostają najcięższą karę - śmierć, "Ofiary i zwycięzcy" (z 2005r.) to książka w której zebrano relacje 164 ludzi i one pokazują, że żadna z tych osób nie żałuje, że urodziła dziecko gwałciciela