Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

facet nie w moim typie

Polecane posty

Gość gość

Nigdy nie myślałam,że można tak.Zakochałam się w starszym facecie.Totalnie nie w moim typie.Gościu jest grubszy,ma wąsy.Starszy o 18 lat.Ale we formie :) czymś mnie ujął.Mogę z nim normalnie pogadać,przytulić się i traktuje mnie jak swoją córkę i kobietę.Chciałby ,żebym z nim była na codzień w sensie żebym z nim zamieszkała.Przeciwieństwo faceta z którym jestem,który mnie źle traktował 4 lata.Wkurza mnie to.

Gość gość
a moim zdaniem zainteresowałaś się nim bo jesteś z jakiejś dysfunkcyjnej rodziny, przypuszczam że musisz mieć problemy sama ze sobą, że wychowałaś się w tak zwanym " złym domu". SZukasz teraz w partnerze kogoś na wzór ojca- pewnie twój ojciec był jakimś alkoholikiem, albo traktował cie jak zero. Nie jest to normalne żeby wiazac się z kims o 18 lat starszym

Gość gość
Nie.Mój ojciec poprostu umarł na raka.Jak miałam 3 lata.Nigdy ojca nie miałam.Ale ciągoty do starszych były od zawsze.Takie moje zboczenie.Nie pociągają mnie rówieśnicy.

Gość gość
I jestem z bardzo dobrego domu.

Gość gość
A no to widzisz zgadłam ze jesteś z dysfunkcyjnego domu- czytaj, domu bez ojca. Byłas wychowywana przez matkę i brakowało ci ojca i terasz szukasz go w innych. Moim zdaniem powinnas isc na terapię a tego typa 18 lat starszego odpuść sobie, ta róznica wieku miedzy wami to przepaść .

Gość gość
Przestańmy wszystkich odsyłać na terapie bo skoro osoba wychowana bez ojca ma jakieś predyspozycje, tendencje i potrzeby, to osoba wychowana w rodzinie z ojcem tez ma specyficzne predyspozycje i potrzeby być może inne od tej pierwszej ale kto powiedział, że akurat słuszne? Niech tez idzie na terapię, bo niby dlaczego nie interesuje się starszymi tylko rówieśnikami? Kto powiedział, że tak ma być? Nie musimy wszyscy być tacy sami, nie musimy interesować się tym samym, nie musimy wiążąc się z podobnymi ludźmi. Kazdy z nas jest właśnie inny przez to w jakim środowisku został wychowany, to nas ukształtowało i jesli nie ma z tego powodu większych problemów przeszkadzających nam w życiu codziennym, nie ma potrzeby nic naprawiać, przestawiać bo niektórych rzeczy nawet się nie da. co z tego że ona pójdzie na terapię, co z tego że uświadomi sobie dlaczego akurat taki mężczyzna ja przyciąga, dlaczego z takim czuje się dobrze, po co ma to zmieniać na siłę? tylko dlatego, że nie pasuje to do twojego wizerunku świata? Bo ty myślisz inaczej i ona ma ma myśleć tak samo? Ma się przystosować i porzucić coś w czym mogłaby po prostu być sobą, czuć się dobrze i po prostu być szczęśliwą? Nie da się nas wszystkich wlac do jednej formy i nawet ja osobiście nie chciałabym, żeby tak było. Wyobrax sobie świat w którym wszyscy są "normalni" czyli po prostu tacy sami, nudni, z tymi samymi zainteresowaniami, przecież to byłby jakiś horror, nie byłoby indywiduwalistów, barwnych postaci, śmiechu, żartów... Co to byłby za świat?

Gość gość
22:22 ale chyba mi nie wmówisz że partner 18 lat starszy to jest cos normalnego???? Dla mnie to jest CHORE, a to ze ona nie miała ojca widać ze zle wpłynęło na jej życiowe wybory bo jak sama pisze zawsze miała ciagąty do starszych. Tutaj trzeba zdroworozsądkowo tez pomyśleć, że gdy ona będzie miała 40 lat on będzie starym prykiem. Nomrlany człowiek zdaje sobie z tego sprawę, jeśli ona sobie z tego nie zdaje to moim zdaniem kwalifikuje się na terapię.

Gość gość
22:22, całym sercem się podpisuję! Dość mam tych domorosłych gadek, pseudopsychologizowania. Jeśli ktoś nie krzywdzi sam siebie swoimi preferencjami wszystko jest w porządku. Bo co niby ktoś traci, nie wiążać się z rówieśnikiem? może dłuższy okres kiedy oboje są super sprawni - to na pewno. Ale czy coś więcej?

Gość gość
gość dziś No i co ci do tego? Oceniasz i patrzysz przez pryzmat swojej osoby i własnych potrzeb, a każdy ma po prostu inne. Co ma rozsądek do potrzeb, pożądania, zakochania? Jeśli chcesz to sobie znajdź faceta z rozsądku, nie zapomnij spisać na liście jaki ma być, a jak już kogoś wybierzesz i zmieści się w twoich wyznaczonych kryteriach to życzę szczęścia:) Myślę że powinnaś też wyznaczyć pewne zasady i bariery w waszym domu rodzinnym, trzeba oczywiście zaplanować ilość dzieci, ilość zwierząt, praca, hobby obowiązki wszystko musi znaleźć się w odpowiednich rubrykach w twoim harmonogramie. Na koniec dopisz na jakie ewentualne choroby może zachorować i co w razie gdyby zniedołężniał wcześniej, niż to zaplanowałaś :) Tak czy siak powodzenia:)

Gość gość
Mów sobie co chcesz ale to jest CHORE żeby wiazac się z kimś 20 lat starszym.