Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karusia98

zgoda na badanie

Polecane posty

Gość Karusia98

hej, czeka mnie niedlugo usg ginekologiczne, a poniewaz jeszcze nie współzyłam to ma byc ono przez brzuch. natomiast nie znam lekarza u którego bedę miała to badanie (w dodatku to facet :/ ) i trochę się boję, że moze stwierdzić, że na tym zwykłym usg nic nie widać (ponoc jest mniej dokladne) i musi zrobić dopochwowe :( czy lekarz moze zrobic takie badanie jesli zalecone bylo usg przez brzuch? jak się nie zgodzę to nie może, prawda? troche mnie to stresuje

Gość gość
na siłe zadnego badania Ci nie zrobi

Gość gość
tak, zmusi cie, a jak sie nie zgodzisz to wywali z gabinetu :D

Gość gość
Pacjent decyduje o badaniu czy może być wykonane czy nie. Tak samo Pacjent ma Prawo Pacjenta ust 2008 r art 21 do obecności osoby bliskiej przy badaniu czy zabiegu nawet w w szpitalu. Dobrze mieć osobę bliską przy każdym badani bo to nasz świadek .Trafiają się zboczeni lekarze jak u tej pacjentki. .. Badanie u ginekologa: Lekarz rozpiął rozporek - poranny.pl.. A ile pacjentek wstydzi się przyznać do molestowań czy gwałtu przez ginekologa.

Gość Karusia98
czyli co, nawet jak cos wyjdzie w tym usg (np jakaś torbiel czy coś innego) to nie wykona mi usg dopochwowego? wiem, że zdrowie ważniejsze, ale mysle że dla dziewicy to niezbyt przyjemne badanie :(

Gość gość
uwierz mi, lekarz ginekolog potrafi bezboleśnie, skutecznie i profesjonalnie zbadac dziewice. naprawde nie masz sie czym martwic

Gość gość
Nigdy nie zgodzić się powinno na badanie pochwowe