Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duże dzieci rodzone naturalnie

Polecane posty

Gość gość

Która z was urodziła dziecko ważące ponad 4,5 kg naturalnie? Ja mam za sobą poród bobasa o wadze 4,770. Jak maluchy rozwijały sie w późniejszym czasie? Zawsze były ponad normy wagowe?

Gość gość
W szpitalu, w którym rodziłam przy wadze powyżej 4.500 nie było mowy o porodzie naturalnym, z miejsca wykonywano cc. Jest tak do dzisiaj. Koleżanka miała prawie 4.500, a dokładnie 4.800 i również miała cesarkę. Ja miałam 4.300 i nie kwalifikowałam się:-P W ogóle przy takiej wadze dziecka nie zaproponowano Ci cc? jestem w szoku, że rodziłaś sn.

Gość gość
Mój syn ważył 4650 kg i mierzył 58cm i od razu zrobiono mi cc bo lekarz powiedział że dziecko podczas parcia się udusi dziś ma 6 lat i normalnie się rozwija jest raczej z tych wyższych dzieci waży prawidłowo do swojego wzrostu jeszcze mam 4 letnią córkę ale ona ważyła 3580kg i to do tych grupszych dzieci się nie zalicza

Gość gość
Nie zaproponowano mi cc bo nim nie spodziewał sie tak dużego dziecka. Lekarz na Usg wyliczył wagę 3690. Czyli pomylił sie sporo. Na szczęście poród zakończył się dla nas szczęśliwie.

Gość gość
Ja urodziłam córeczke 5950, 63 cm.Na usg tydzień wcześniej miała niby 3600. Masakra wam powiem.Poród taki że 2 miechy nie wychodziłam z domu.Co najgorsze Zuzia miała złamany obojczyk,wybity bark,ogromny krwiak na główce ,była baaardzo płaczliwym dzieciątkiem- po takim porodzie .24 szwy...:(.ALE to było 10 lat temu)...Pół roku temu urodziłam drugą córeczke,od początku mówiłam mojemu lekarzowi że się boję i itd. Ginekolog nfz. Miałam cesararke,Laura 4200 ,58 cm.Wiem że poród naturalny jest polecany przez wszystkich,ale nie ma porównania co przeżyliśmy wtedy a teraz.Zuzia miała poważną asymetrie,chodziliśmy na rehabilitacje.Była bardzo duża w porównaniu z innymi niemowlaczkami.Jak miała roczek ważyła ok 15 kg!!! Teraz ma 10 lat,chuda jak patyk!!!Dość dużo wcina ale i tak jest chudziutka.

Gość gość
Mi w dniu porodu wywazyli na 3.400 a urodziłam smoka 4.300... poród SN mały się przynosił obecnie ma 5 mocy zdiagnozowano u niego wzmożone napięcie mięśniowe ma asymetrie. Jednak jest wesołym kochanym dzieciatkiem nawet to napięcie Mu nie przeszkadza w ciągłym uśmiechu

Gość gość
Jak sie objawia to napięcie?

Gość gość
Do gość z wczoraj z 22.02. Ty naprawdę urodziłaś sn dziecko prawie szesciokolowe? Jesli to nie pomyłka to boża ladka musiała czuwać nad Wami obiema, że to przeżyłyście.

Gość gość
Siostra urodzila naturalnie synka 5,2 kg i 58 cm. Na usg wiedzieli,ze bedzie duzy chlopak,ale kazali jej rodzic naturalnie. Ale to w Irlandii bylo. Teraz siostrzeniec ma poltora roku wazy 13,5 kg i mierzy 87 cm. Jest wysoki na swoj wiek i taki pulecik na twarzy:) co ciekawsze mam corke,2 miesiace mlodsza,urodzila sie 3,5 kg i 55 cm,w tym momencie wazy 12,8 kg,mierzy 85 cm i jest jakas taka dluga i raczej szczupla,choc wagowo prawie te same dzieciaki:p

Gość gość
Dobrze wiedzieć,bo juz myślałam ze mój synek będzie pączusiem cale życie

Gość gość
Moja corka miala 4300, urodzona naturalnie, dzis ma 9l I ma ponad 140cn, jest najwyzsza w klasie, raczej szczupla

Gość gość
Jak ja się urodziłam to ważyłam prawie 4,5 kg, brat - 4,2 kg. Oboje jesteśmy bardzo szczupli. Gdy byłam nastolatką miałam wręcz niedowagę i lekarze sądzili że mam anoreksję (47 kg przy 176 cm wzrostu). A jadłam za dziesięciu :-)

Gość gość
A czy wasze duże dzieci miały włoski na uszach? Mój synek ma. Czytałam ze to dość częste u dzieci z wysoka waga urodzeniową.

Gość gość
Moja kolezanka w Anglii urodzila corke, 5,7 kg. Rodzila prawie 48h, az zmienil sie lekarz dyzurny z pakola na Czecha i natychmiast zaordynowal cesarke. Kolezanka drobna, 150 cm wzrostu, z zaniedbana cukrzyca ciazowa (stad waga dziecka). sama instyktownie przeszla na diete w ostatnim trymestrze, mowie " instyktownie" , bo o cukrzycy nie wiedziala, wydalo jej sie, ze za duzo jednak przybiera i moze to wina TYPU jedzenia (a jest biologiem). Drugie dziecko urodzne z normalna waga 3,5 kg, cukrzycy ciazowej ie bylo, mega kontrole caly czas i wizyty prywatne. Angole maja nasrane z tymi naturalnymi porodami. szczegolnie jak jakis bezowy jest na dyzurze i przenosi na oddzial zwyczej z porodowki z Trzeciego swiata.

Gość gość
U nas w kraju tez nic lepiej nie jest. Aby czekają aż im sie da w łapę. Nie jedna by sie wykończyła gdyby nie kasa pod stołem.

Gość gość
Ja ur córkę 4100 i myślałam że to dużo a tu czytam ze nawet 5300 sie da

Gość gość
Moj syn mial wazyc 4800 wg usg. Zapytano mnie czy chce probowac naturalnie rodzic. Chcialam. I udalo sie, po 2 godzinkach urodzilam synka, ktory jak sie okazalo wazyl 4210g. Teraz ma 4 lata i ze wzrostem jest na 95 centylu a z waga na 75. Jest wysoki i szczuply z wygladu. Rozwija sie prawidlowo.

Gość gość
Ja urodziłam córkę o.wadze 4620g. Bylo.ciężko ale dalam radę. Teraz ma 3latka jest szczupła i wysoka jak na swój wzrost.

Gość gość
Moja bliska kolezanka urodzila 4 kilowego synka, ale ona ma wieksza dupke, szersze miednice i wszystko dobrze wyszlo. Druga natomiast-przy pomiarze uwagi na usg stwierdzono wage 3600. Ok, oksytocyna, bo juz po zasie, czula skurcze, ale zadnego rozwarci,. Rozwarcie sie nie pojawilo i moze szczescie w nieszczesciu, miala cc i okazalo sie, ze chlopak wazy 4300:/ czyli pomyllka z waga o 700 gram.... chyle czola wam kobietom, ktore byly zmuszone do rodzenia takich duzych dzieciaczkow. Moglo sie skonczyc tragedia.