Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kasiurek86

Gyncentrum i nie tylko, nowy wątek 2.2

Polecane posty

Sikańca zrobiłam ale wyszedł blado, ale nie robiłam rano tylko teraz, a mąż mi kupił test za 3 zł, to nie wiem jaka jego jakość jest :P Co do wiary - to trudno mi jeszcze w to uwierzyć, ale mam od 3 dni mdłości rano i teraz już wiem czemu :P

Gość Sunshine_111
Sil gratuluję mrozaczka! Pełnia szczęścia!:)

sil a jak ci mówiłam ze to złe samopoczucie to ciąża to się upierałaś ze nie :) przyzwyczaj sie kochana do takich "niedogodności"

Dorcia...w h&m kupiłam 2 pary spodni ale to jak były wyprzedaże ( z czego jednych nawet nie ubralam bo są za duże ), na olx możesz popatrzeć tylko poproś o wymiary lub na jaki wzrost są (kupiłam 3 pary i w żadnych nie chodzę bo okazały się przykrotkie), w silesi jest sklep z m.in. ciuchami ciążowymi (nie były drogie) LC waikiki czy jakoś tak się nazywa. Kupiłam tam 2 bluzki bo myślałam, że taka wielka z blizniakami będę a dalej chodzę w większości bluzek sprzed ciąży :-) ale jeszcze troche mi zostało.

Sil super jak masz jeszcze rodzenstwo :-) Dorociak a skad jestes bo jak okolice cieszyna to ci moge podpowiedziec gdzie kupiłam dzinsy i spodnice ciazowa.

Sunshine to mi przepisał lekarz na h. Pyroli. 2* dziennie po 1 tabletce. Klacid 500mg, duomox 1000mg, polprazol 20mg. Miałam to brac 7dni

Gość Sunshine_111
Kasiurek dziękuję ślicznie :)

basik napisz mi ja jestem z BB to jak co to bym sobie podjechała. dorociak ja na grupie sprzedażowej na FB kupiłam 2 pary spodni jeansowych, są trochę luźne ale do grudnia jeszcze trochę urosnę kasiuek, małami, ania jak się trzymacie jest już w głowie jakiś plan działania? linka ja miałam scratching w 12 dc, tez mi sie udało po tym zabiegu?

Basik, widze że Was wiecej z BB ja jestem z okolic Zawiercia. Ale dziękuję Ci kochana :) Powiem Wam że dzisiaj spotkałam w sklepie 2 dziewczyny w ciazy, też brzuchy juz duze. Ale one super wyglądały, a ja jak uboga krewna. One super kurteczki, nie utyte jak ja to mówię, a ja poczułam się przy nich jak orka.

Dzięki dziewczyny :-) Allessa mój M chciał mieć córeczkę, ale z syna też jest zadowolony bo kupił mu już spioszki kibicowskie :-)

Gość malamii89
linka a na ktora godzine sie umowilas? i kto Ci go bedzie robil?

Małami na 18:00 żebym nie musiała znowu kombinować w pracy, nie wiem kto będzie robił, bo mnie tylko wpisała, pewnie jaki lekarz akurat będzie przyjmował ten mi to zrobi... nie wiem kto jest w czwartki popołudniu? Chciałam na sobotę ale w soboty tego nie wykonują, nie wiem czy nie będzie lekarza czy robią wtedy tylko punkcje i transfery. Catarina to jestes kolejnym przykładem że po nacięciu "coś podziałało" ;) Sil super że jest mrożaczek:)

Gość gość
Hey kobitki tu Ala.Mam pytanie:czy ja w mojej sytuacji czyli nieudane 3 transfery powinnam zrobić badanie na komórki NK?Nikt mi tego nie zlecił a teraz sporo czytam i wydaje się że to może być przyczyną niepowodzeń. Robilyscie to badanie?

Gość gość
Hey kobitki tu Ala.Mam pytanie:czy ja w mojej sytuacji czyli nieudane 3 transfery powinnam zrobić badanie na komórki NK?Nikt mi tego nie zlecił a teraz sporo czytam i wydaje się że to może być przyczyną niepowodzeń. Robilyscie to badanie?

Ja robiłam, stosowałam intralipid - i nic to nie dało. Pójdź do immuno, tak chyba będzie najlepiej...

Gość ania609
Dziewczyny nie bylam dzis na forum po kiepsko się czuję potem przeczytam wszystkie posty. .Ale mam pytanie nie mogę dodzwonić się do tej poradni w rudzie S. To jest na 1mają tak? Wiecie jakie tam są terminy?i w jakich godzinach przyjmuje genetyk?

Ania ja przyjeżdżałam do Rudy do poradni genetycznej " Genom" przy szpitalu. Rzeczywiście trudno tam sie dodzwonić, ale terminy sa bardzo szybkie. Dr Sadowska mnie akurat przyjmowała i jest tam codziennie. Przy pierwszej wizycie wypełniasz obszerny wywiad, złożony z ok 6-8 stron. Jesli chcesz zrobić kariotypy to przychodzisz z partnerem. Ja juz je miałam przyszłam po mthfr i v laidem .... Tyle, ze niepłodności nie kwalifikuje do zrobienia ich na nfz. Dlatego ona doradziła bym załatwiła zaświadczenie od chirurga, ze mam żylaki. Wysłałam im to mailem i potem czekałam ba telefon kiedy mam przyjechać na pobranie krwi. Wyniki były po 4 tyg.

Sil z tej radości to bym Cię aż wyściskała :) Gratuluję z całego serca Bety i Mrozaka :) Nie znam Cię, ale jesteś mi tak bliska. Na forum jestem ponad rok i Ty zawsze byłaś skarbnicą wiedzy i info. Zawsze pisałaś i odpowiadałaś na każde pytanie! Dziękuje Ci za to!

Linka Ty juz teraz będziesz miała screching? Mi wyjdzie gdzies w ok 10.11. A schemat mam tak rozpisany. Od 16 do 26 dc mam brać duphaston. A screching mam miec miedzy 21-23 dc.

Dredzik tak już teraz, to 2 tygodnie będziesz za mną, ja będe betować a Ty pójdziesz na transfer :) a powiedz po co ten duphaston? dr G Ci go przepisała? mi tylko powiedziała że w dniu scratchingu dostanę rozpiskę co brać od 2dc przed transferem.

dredzik84 bardzo dziękuję ci za te słowa. Teraz z moją wiedzą może być gorzej, jak od tej ciąży zacznę tracić szare komórki :P

Gość gość
Noooo Sil- tylko nie przesadzaj, bo wyjdzie na to, ze my ciężarówki wszystkie juzvpostradalysmy zmysly hehe. Rubi- najwazniejsze spiochy kibica haha. Moj M caly czas liczyl na synka ale od tygodnia oswaja się z mysla, ze poki co pozostanie jedynym samcem w domu :-) Dorciak pewnie te Panie byly w pojedynczej ciazy- ja tez nie mam ani butow ani kurtki- a tutaj w Gliwicach bylo rano zero stopni :-) Allessa

Powiem wam co mnie najbardziej cieszy i wzrusza. Przez lata wyobrażałam sobie, jak powiem rodzicom, że będą dziadkami. W między czasie zostali nimi dwa razy, ale to już mało ważne. Bo jak jutro wszystko będzie ok to powiemy im że będziemy mieli dziecko. Nie mogę uwierzyć, że to już. Że to marzenie się spełni :)

Sil to prawda każda kobieta w ciąży ma obrzęk mózgu! :) zawsze się z tego śmiejemy w pracy- oczywiście z sympatią :)

Gość HOPE83
Sil zmień opis w stopce :)