ania609 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Sil jak się czujesz?.. Sunshine jak tam samopoczucie ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkasia Napisano Wrzesień 29, 2016 Ala jak wejdzie u nas ustawa o 1 komorce to pewnie tez wyladuje w Czechach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 29, 2016 gosc kasia - ja jestem w 2 +1. Jedna procedura za mną, resztę na 100% będe robiła w Czechach. Teraz przerwa 3 miesiące, muszę wypłukac cholerny encorton itp. No Himalaje mamy:((( Ala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Wrzesień 29, 2016 Basiu biorę biorę. Clexane i Progesteron w zastrzyku. I 2 razy mam wziąć tez gonepeptyl. A na wieczór łykam estrofem - dziwnie trochę. No i na noc żel Crinone. Aha i jeszcze encorton 1,5. Przyznam, że ten progesteron 1xdziennie (zastrzyk i żel biorę wieczorem, jutro mam zbadać progesteron, jak będzie mało, to będę brała dodatkowo zastrzyk rano) jest wygodny. Aniu, odpoczywam. Nastrój średni. Komp ze zdjęciami się zepsuł, na szczęście zrobiłam kopię na dysku zewnętrznym, ale jakoś mi nie idzie z przeglądaniem tych zdjęć. Sama fotoksiążka to już pikuś. Ładuje się zdjęcia i wstawia na strony gdzie się chce (lub program zrobi to sam - ale ja zawsze wolę sama się trochę pobawić). Klika się wyślij i gotowe. Za to poczytałam książkę w ogrodzie, i chyba tam wracam, bo komputer mnie za bardzo kusi do googlowania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 29, 2016 Mandy trzymam mocno kciuki za twoją córeczkę napewno wszystko będzie dobrze! Madziu ja miałam crio na cyklu sztucznym w 19 dniu cyklu wiem ze kobiety miały nawet w 21 dc wiec spokojnie! Pozdrawiam MaBo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Ja zażywam luteinus 3x1 (trochę mnie martwi mała ilość ale lekarz powiedział że tyle wystarczy). I wieczorem fragmin. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasiurek86 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Basik ja tez mam zastrzyki fragminu. Robię dzielnie, ale na szczęście jak bede w ciazy to zastrzyki tylko do 12tc. Ufff czasami tak bolą ze sie odechciewa :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 29, 2016 111 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Klee Napisano Wrzesień 29, 2016 Potwierdzam - tez byłam na "Bridget" i faktycznie bardzo przyjemna komedia. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gośćkasia Napisano Wrzesień 29, 2016 Martusia1983 pisalas ze masz utrogestan do sprzedania,podaj e maila do siebia albo napisz ile chcesz za niego. mozesz na forum a mozesz na moj e mail kasia.tychy@poczta.onet.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monia99 1 Napisano Wrzesień 29, 2016 Ewela nie wiem czy to o mnie Ci chodziło z tym pytaniem o następne usg, ale jeśli tak to ja mam wizytę w środę. Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i czytałam w internecie co pisza o pustym jaju i chyba przez to straciłam nadzieje. Teraz złapało mnie jeszcze przeziębienie więc już w ogóle jest do d**y. Za wszystkie dziewczyny trzymam mocno kciuki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Wrzesień 29, 2016 Monia99, czytasz te głupoty i nabijasz sobie do głowy niepotrzebnie. :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ewela2421 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Hej Monika tak o Ciebie mi chodziło :) ja tez się naczytalam o pustym jaju bo miałam tala sama sytuacje jak ty !!! Nie możesz tak myśleć .masz wysoka betę i najpierw jest pęcherzyk dopiero potem serduszko !!! Nie myśl tyle o tym. A jak masz psychicznie sie zalamac i stresować to może spróbuj gdzies w pon iść do innego ginekologa na usg. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
monia99 1 Napisano Wrzesień 29, 2016 Chyba wytrzymam z tyn usg do środy, jest teraz jeden plus mojej pracy bo praktycznie jestem w niej od 8 do 18 więc nie mam za dużo czasu na myslenie. Jedynie zastanawiam się czy w sobotę nie powtórzyć bety, myślicie, że jest sens? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aguuula2525 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Madzia, tak- na sztucznym cyklu. Ogólnie cylje mam 32-33 dniowe i dr powiedział że to akurat będzie ok ten 21 dc na 5cio dniowego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basik33 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Dziewczyny, dzięki za info , bo ja tym razem nie dostałam fragminu mam za to plastry z estrogenem 2 szt co 2 dni oraz estrofen 2×1 , w sobotę intralipid i w poniedziałek criotransfer. Sunshine ile płacisz za zastrzyki progesteronu i czy sama je sobie podajesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość HOPE83 Napisano Wrzesień 29, 2016 Aniu609 niestety nie pojechaliśmy dzisiaj do Domu Dziecka - miała z nami rozmawiać nieoficjalnie koleżanka mojej przyjaciółki, która tam pracuje, ale rozchorowalo się jej dziecko i odwołała w ostatniej chwili. Tak czy siak w pon idziemy oficjalnie do Ośrodka adopcyjnego, żeby dowiedzieć się co i jak. PEONIA a ta dziewczyna z filmiku kim jest? Moim zdaniem zakup jakichkolwiek testów trzeba skonsultować z lekarzem - czy w ogóle warto i nie jest to naciągane. Ala nie znam się na hormonach żeby coś doradzić , ale może idź do jakiegoś dobrego endokrynologa - najlepiej żeby też był ginekologiem. Ja teraz byłam i np zwiększyła mi dawkę eutyroxu z 12,5 na 25 - mimo, ze wyniki mam teraz w normie, ale uznała , ze dla kobiet starających się poziom hormonów powinien być bardziej wysrubowany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Sunshine_111 Napisano Wrzesień 29, 2016 Basik, Prolutex kosztuje ok. 170 zł i zawiera 7 fiolek. Zastrzyki robię sama, tzn mój partner robi :) tak jak przy stymulacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Basiu to Ty już teraz podchodzisz?:)a ja myślałam że w kolejnym cyklu..to już nie długo będziesz miała ze sobą maluszka :)powodzenia :) Hope a to jest dom małego dziecka ?czy są tam starsze dzieci?..daj proszę znać jak było w poniedziałek na tym spotkaniu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
peonia88 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Hope, dziewczyna z filmiku jest ginekologiem w Warszawie. Ja raczej nie bede tych testów robić, bo nie mam luźnych 1700 zł. Póki nie bedzie żadnych wskazań to ok. Badałam dziś Tsh i mam 1.363, a miałam ponad 2, wiec samo całkiem fajnie spadło, bez leków. Tez mnie interesuje temat adopcji, wiec pisz nam tu proszę na bieżąco. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Sunshine jak tam foto ksiazka?:) Dziewczyny mam pytanie z innej beczki czy macie założone w mieszkaniu ogrzewanie z miasta? W przyszłym roku mają u nas w bloku robić rachunki mi znacznie wzrosną az się tego boję :(..i w dodatku 3lata temu zakładaliśmy sami ogrzewanie gazowe , wszystkie rury w ścianach mamy wbudowane..ja oszaleje 10tys wyrzucone w błoto. .i jeszcze dodatkowy remont ..:/ ..ile płacicie za ogrzewanie z miasta? Macie liczniki na grzejnikach czy na klatce schodowej..?czym to się wogole różni,? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basik33 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Sunshine, dzięki za info :) Tak Aniu to już , chodziasz przedwczoraj myślałam że nic z tego bo endo było kiepskie strukturalnie , ale na dzisiejszej wizycie już było super i ma 9,2 grubości wiec podajemy w 18dpt ,zarodki zamrożone w 3dpt (jeden zdążył się podzielić na 6 i drugi kiepściutki bo w 3 dpt podzielił się tylko na 2 ale embriolodzy stwierdzili żeby dać mu szansę i zamrozili go w jednej słomce z tym co podzielił się na 6).Zostanie mi jeszcze jeden z 3 dpt podzielony już na 8 -podobno najładniejszy , ale tym razem bierzemy tamte dwa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Basiu super no to będę trzymała kciuki aby tym razem się udało :)bierzesz intralipid,klej albo nacięcie? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Basik33 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Intralipid biorę w sobotę , a przy crio Autosiban, klej , natomiast o nacięciu mają zdecydować embriolodzy dopiero po rozmrażaniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 29, 2016 Ania ja mam w mieszkaniu ogrzewanie z miasta (w poprzednim też miałam). W obu przypadkach liczniki na grzejnikach. Nie jest to super wypasione rozwiązanie, wszystko zależy od tego jakie przeliczniki przyjmie spółdzielnia mieszkaniowa. Jak mieszkałam w GL to przeliczniki były szalone. Teraz chyba ok 200 zł mc mam do czynszu doliczone i akurat jeśli o nas chodzi to zawsze mamy zwrot. W poprzednim mieszkaniu spółdzielnia zawsze patrzyła ile zużyliśmy i zmieniała nam zaliczkę. Tu zaliczka jest ustalona i zawsze we wrześniu wraca do nas ok 800 zł. Wynajmujemy 3 pokojowe mieszkanie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kasiurek86 0 Napisano Wrzesień 30, 2016 To zależy czy bedą rozliczać w zależności od powierzchni lokalu czy bedą podzielniki na kaloryferach. Jak jest blok z duża ilością mieszkań to pewnie nie będzie tragedii bo sie to rozłoży na większa ilość i przelicznik będzie korzystniejszy. Jak bedą podzielniki to znowu wszyscy oszczędzają i nie grzeją w mieszkaniu, wiec jak jesteś zmarzluchem będziesz musiała więcej grzać. Zresztą temat podzielników to temat rzeka i trzeba sie stosować do pewnych zasad zeby pokazywały faktyczne zużycie. to Twoje mieszkanie czy wynajmujesz? Jak Twoje to miałaś prawo głosu przy wyborze takiego ogrzewania. Spróbuj sie dowiedzieć czy możesz sie nie podłączać (bo masz nową instalacje- poniosłas koszty itd) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 30, 2016 Dziewczyny i nas jest tak ze jako wspólnota bierzemy kredyt na ocieplenie budynku i ogrzewanie..(wekszosc osób była za..bo na zebranie chodzi tylko ok 5osob bo robią w takich godzinach gdzie ludzie pracuja)w czoraj było wieczorem za ociepleniem jestem bardzo..mamy prawo się nie zgodzić ale w tedy i tak będziemy płacić za założenie i za ogrzewanie części wspólnej czyli klatki schodowej. .podzielniki mają być na korytarzu przy każdym mieszkaniu nie wiem na czym to polega bo ten gościu na zebraniu najpierw mówił że to jest sprawiedliwe dla osób które mieszkają na rogu ,gdzie nie są ogrzewane z każdej strony..i ze potem są zwroty za zużycie bądź dopłaty..potem gadał ze wszyscy płacą tyle ile zuzyje blok i będzie dzielone na mieszkancow , więc ja już nie rozumiem :/..teraz za mieszkanie z remontowy płacimy 265zl..w okresie grzewczym oszczędzamy i nasze rachunki nie przekraczają 300zl ..teraz za mieszkanie i remontowe wychodziło by ok 550 zl to bardzo duża różnica. ..:/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yeti76 0 Napisano Wrzesień 30, 2016 Basik33 dobrze zrozumiałam - intralipid w sobotę, a crio w poniedziałek? do jakiego lekarza chodzisz? Ja do dr M. Też mam zaplanowany crio na poniedziałek, ale o godzinie mają powiadomic telefonicznie, mnie dr M zasugerował by intralipid podac przy crio.... wciąż o tym myśle - ehhh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ania609 0 Napisano Wrzesień 30, 2016 Yeti ja też miałam podanie w dniu crio tylko Basia bierze dodatkowo kroplowke na skurcze a ja trzeba dac w dniu crio bo ma krótkie działanie. ..i zapewne nie powinno się łączyć tych twoch kroplowke dlatego intralipid w sobote będzie miała podany Ostatnio rozmawiałam z taka dziewczyna ona miala 2razy podana ta kroplowke na skurcze i jej nic nie pomogła za 3razem z niej zrezygnowała i wziela intralipid i jest w ciazy:)..więc nie ma reguły chyba. . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sil_sb 0 Napisano Wrzesień 30, 2016 ania z podzielnikami jest cała historia. Ale za gaz też płacicie i to osobno nie? Ile was miesięcznie wychodzi? O podzielnikach na korytarzu to nie słyszałam... Ja wzięłam dwa razy atosiban - bez sukcesu. 3 razy miałam intralipid (wlewów więcej bo przy 2 i 3 podejściu miałam po 3 wlewy) - bez sukcesu, a miałam badane komórki NK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach