Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zinnat u dwuletniej dziewczynko!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam , powiedzcie mi czy mogę przerwać podawanie antybiotyku po 1 dawce? Jakąś godzinę temu podałam córce. Ale może po kolei. Córka ma nawrcajacaj***akterie w moczu, najczęściej bakteria coli. Dziś odebrałam kolejne wyniki i wyszła bakteria coli i proteus mirabilis. Pediatra kazał podać zinnat, a ze mi już ręce opadły z tej niemocy to podałam. Umowilam się na wizytę do nefrolog, ale dopiero na poniedziałek. Pytała przez telefon co wyszło, więc jej powiedziałam dodając, że w badaniu ogólnym moczu nie wyszło nić. Powiedziała ze to może być tylko zanieczyszczenie, a coli to nie zakażenie. Zapomniałam jej powiedzieć że pediatra kazał Dac zinnat. Ale teraz tak myślę że może faktycznie i zastanawiam się czy nie odpuścić tego antybiotyki, a podać zwykłą furagine na coli. Pytanie zasadnicze, czy jak podałam ta jedna dawkę zinnatu czy mogę to jednak odstawić?

Gość gość
Dodam, że próbowałam się ponownie dodzwonić do Pani nefrolog, ale niestety nie odbiera.

Gość gość
Moja corka ma refluks ukladu moczowego. Podaj furagine 2 tabl dziennie ( rano i wieczór) i duzo wody. No i musisz zrobić usg u nefrologa.

Gość gość
Wiem że badania i cystografia dodatkowo będzie ale pytanie brzmi co z tym zinnatem, czy mogę to wycofać po podaniu jednej dawki?

Gość gość
Nie podawaj dalej bo to nie ma sensu. Antybiotyk to ostatecznosc . Podaj furagine.

Gość gość
Moze zadzwon choc do apteki i zapytaj. Ja nie pomoge bo sie nie znam.

Gość gość
A ogolnie czesto bierze antyb?

Gość gość
Właśnie chyba się wycofam z antybiotyku. Ogólnie to brała na mocz dwa razy, dwa razy lek o działaniu jak antybiotyk i raz w zapaleniu gardła(teraz wiem że nie był potrzebny). Szkoda mi dziecka, chyba podam znowu furagine i po wizycie u nefrolog zobaczę co dalej z tym zinnatem.

Gość gość
no a ma białko w ogólnym moczu i ile leukocytów?

Gość gość
Właśnie w ogólnym moczu żadnego białka ani leukocytów, dlatego to mnie przekonuje coraz bardziej do zaprzestania zinnatu.

Gość gość
to trzeba powtórzyć posiew, tylko posiew rośnie kilka dni bywa też tak, ze mimo, iż mocz jest wolny od białka i leukocytów w posiewie wychodzi bakteria, niestety bardzo rzadko to się zdarza, ale jednak, a leczyć trzeba a furagina to placebo, i tyle

Gość gość
leukocyty musi jakieś mieć, nic nie ma? 0?

Gość gość
Nie ma nic kompletnie, zero białka i leukocytów. Nie, furagina to nie placebo. Jest bakteria bo widzę po niej, ostatnio jak miała coli dwa dni po ropzoczexiu furaginy krzyczała siku i sama chodziła a teraz znowu sika w majtki i krzyczy sisi ale już po fakcie. Po tym od razu polecialam z badaniami i miallam racje.

Gość gość
niestety, ale według naszej pani doktor, nie wspomnę nazwiska, znanej, bardzo dobrej, furagina to jak wit c jak naprawdę bakteria się rozgości to będzie tylko urosepsa, furagina nic w tej kwestii nie pomoze jak jest mało tej bakterii to furagina i tak jej nie zwalczy, zwalczyć może tylko sam organizm, żebyś jej tone furaginy podała