Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego Bóg nie pomyślał, że może ludzie nie życzą sobie zdychać na raka?

Polecane posty

Gość gość

nie przyszło mu to do głowy? Może ktoś wolałby np. nie istnieć, niż umrzeć na raka.

Gość gość
W ogóle nie žyczą sobie zdychać chyba że na własne żądanie.

Gość gość
Z tym że to nie jest koncert życzeń...

Gość gość sylwia
Choroba to zło dlatego też nie pixhodzi ona od Boga tylko od złych duchów i od szatana jest następstwem grzechu.Bóg jest dobry i kochający .Gdyby xhoroba poxhodziła od Boga to czemu Jezus uzdrawiałby?Czemu swiadczyły by takie filmy jak Dotyk Boga na you tubie??setki swiadectw z uzdrowieniem.Ludzie chorują masowo na raka bo żywnosć na sklepiwych półkach jest nafaszerowana związkami E-(numerowane)silnie rakotworcze.Najbardziej niebezpieczny -benzoesan sodu..oraz sacharynian i kwas cytrynowy.

Gość margo0001
wzrost zachorowań na raka to efekt czarnobyla

Gość gość
21:45 Bóg stworzył zło, szatana i grzech wraz ze stwarzaniem całej rzeczywistości, więc to wszystko pochodzi od niego, ale 99% katoli nie potrafi logicznie myśleć.

Gość gość sylwia
Owszem Czarnobyla również ale nie tylko.Skażone środowisko -emisja CO2..smieciowe jedzenie..wystarczy poczytać -spis 20 najniebiezpieczniejszych-E-barwnikow konserwantów oraz wzmacniaczy smaku-z ktorych krocie rownież uzależnia tj.chipsy,cola ,gumy do żucia .

Gość gość sylwia
21.50 .Co ty bredzisz.Bóg nie stworzył satana bo szatan był od zawsze tak jak był Bóg od zawsze.Od zarania dziejów istnieje dobro i zło..walka dobra ze złem stale się przejawia pod wieloma postaciami i nie zależy to od wiary.Czemu atakujesz katolikow??Bóg jest jeden!tylko wiary są rózne i inaczej siebie wyznawcy nazywają.Bóg jest miłoscią a miłość niesie dobro i na odwrót.Bóg nie byłby w stanie stanie stworzyć satana bo wszystko co Bóg stworzył to stworzył-"Na swój Obraz i Podobieństwo"więc zastanow się co pisesz.Wszelkie zło w tym rónież szatan ..jest przeciwieństwem dobra i bezwarunkowej miłosci.

Gość gość
Człowieka stworzył Bóg na swój obraz i podobienstwo choć nam nie godzi się nazywać siebie bogami bo Bój jest tylko jeden!

Gość gość
Akime, prawda jest taka, że jesteś świrem na psychotropach i zasiłku, który naczytał się bredni w internecie na forach internetowych dla fanów fantastyki.

Gość gość
To ludzie sami sobie zgotowali to piekło! Zatruwanie świadome żywności syfem by potem leczyć szkodliwymi dla organizmu lekami spalanie odpadów szkodzi nawet lekarz często potem nas zakaża przy badaniu pochwy bo rękawiczki chronią tylko lekarza! Drugi przy badaniu gardła trzeci dentysta itd. ..

Gość gość
22:10 To Bóg też może mieć raka?

Gość gość
22:13 No i dobrze, lubię bezrobotnych świrów na psychotropach.

Gość gość
Bóg nie myśli bo taki nie istnieje. Słabostki psychiczne muszą wierzyć w bożka albo inne pierdoły bo wtedy jest im lżej. I nicech tam sobie wierzą, ch/u/j im w dooope byle by się wreszcie odpiertolili od logicznie myślących ludzi.

Gość gość
noi ta medytacja wyprała ci mózg bo gdyby było inaczej to byś sobie "wymedytował" numerki Lotto, wzrost, kolor oczów, włosów (jak jesteś łysy) itp bzdety.

Gość gość
22:31 Na pewno mi lżej, skoro wierzę w Boga, który jest zły i napawa się cierpieniem ludzi(taki jest mój obraz Boga).

Gość gość
Boga nie ma bo gdyby był to nie pozwalałby na cierpienie swoim dzieciom czyli ludziom.

Gość gość
cos tam po drugiej stronie napewno jest bo przezylam smierc kliniczna bo mnie reanimowali w trakcie operacji. poza tym mialam mase sytuacji ktorych nie bylam tylko ja swiadkiem ktorych nie da sie logicznie wytlumaczyc zyla wodna czy trzesieniem ziemi. dlatego jestem pewna ze cos musi byc. ale jesli chodzi o boga to smiem twierdzic ze predzej to byly jakies istoty wyzsze ktore zrobily eksperymenty na malpach pare mln lat wstecz i stworzyly ze swoich genow hybryde z malpa czyli czlowieka. bo mohery, skad u nas 98% genow malpy? a ateisci, czym sa te 2%genow ktore posiadamy i dlaczego inne madre i zdolne zwierzeta nie ewoluowaly "mozgowo" jak jeden gatunek malpy tylko ich ewolucja odnosila sie jedynie do fizycznych przystosowan do srodowiska? a skoro to byly istoty wyzsze ktore stworzyly nas eksperymentalnie to maja nas gleboko w dupie i dla nich mozemy sie zabijac, zdychac w meczarniach. bo cos napewno jest, zawsze prawda tkwi pomiedzy czyli w srodku tego co twierdza ateisci i mohery. mi sie snila rozmowa lekarki z moja matka i co do joty ja pamietalam i nawet to w co byla matka ubrana a to sie dzialo na korytarzu a ja zdychalam na sali hen daleko od tego miejsca a snilo mi sie ze bylam obok nich wiec jakim cudem ateisci ? jak wytlumaczycie to ze obudzilo mnie stukanie do drzwi i nie spiac slyszalam wyraznie i myslalam ze matka albo ojciec sobie jaja robia ze mnie w nocy ale slysze i nikt nie odchodzi od drzwi. za jakis czas matka wstala do lazienki i byla zdziwiona jak sie jej zapytalam czy to bylo ktores z nich. i takich dziwnych akcji mialam z 5 wiec jaka zyla wodna albo jakie trzesienie ziemi moglo byc przyczyna tej anomalii ?

"Ja jestem tym, co przygotowuje światło oraz wytwarza ciemność, co sprawia dobro oraz formuje zło – Ja, WIEKUISTY to wszystko czynię." "Który czynię światłość, i stwarzam ciemności; sprawuję pokój, i stwarzam złe. Ja Pan czynię to wszystko." I się przyznał :)

Gość gość
10:36 Ale ktoś musiał stworzyć te istoty wyższe, które zrobiły eksperyment. Wszystko musiało wziąć się skądś. Na górze musi być jeden element układanki, od którego wszystko się zaczęło. Jedna siła. I ta siła odpowiada za istnienie wszystkiego, włącznie ze złem, rakiem, wp*dolem od dresów etc.

Gość gość
9.53.Wejdz na Dotyk Boga na you tubie to zrozumies że ON JEST.!!

Siła wyższa istnieje ale nie religijna. Równie dobrze może być krokodylem z tysiącami rąk który mówi i naśmiewa się z ludzi że wierzą w dziadków z brodą.

Gość gość
Syn fubu. Ja też nie wierzę, że którakolwiek religia oddaje obiektywny, prawdziwy obraz Boga. Religie są oparte na WYOBRAŻENIU ludzi. Może być tak, że jego forma jest nie do pojęcia i nie do zdefiniowania przy użyciu takiego aparatu poznawczego, jakim dysponujemy. Wymyślanie, jak on wygląda i jaki jest, oraz wielu innych rzeczy to strzały na ślepo. Tylko, że fakt faktem jest, że jest to coś od czego wszystko, absolutnie wszystko ma swój początek. Więc i te negatywne rzeczy i zło.

Gość gość
13.09.Bredzisz.Bóg jest miłoscią .

Gość gość
13:13 Bredzisz, Bóg nie jest miłością. I można tak w kółko.

Gość gość
odwrotnie ma się sprawa to małpy wzięły się z ludzi przed tysiącami lat . Niektóre ludy w dżunglach uległy recesji umysłu i potworzyły się człekokształtne istoty .