Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dac mężowi szanse czy go zostawic

Polecane posty

Gość gość
autorka potrzebuje terapii, ale dla siebie, osobno, psychologa rodziny alkoholików powinny mieć wsparcie i wizyty u psychologa a mąż ja szantażuje, ze muszą iśc razem ale to on jest pijakiem i to jego całkowita wina i nie terapia małżeńska, bo ona jest do czego innego, a psycholog dla niej, tylko dla niej mężuś chcę ja dalej kontrolować, mimo niby wszywki na tych swoich terapiach nie widzisz tego autorko?

Gość gość
Ktos mądrze powiedzial: jezeli grozba rozwodu byla impulsem do zmiany to tak naprawde nigdy aiw nie zmieni. Ten człowiek musi sam chcieć się zmienić i nie pod zadna grozba tylko dla rodziny i dla siebie. Pojdzie na terapie bedzie dobrze przez jakiś czas ale później to wróci. Znam to z doświadczenia, jezeli nie chce się zmienić sam dla siebie to i dla Was sie nie zmieni. Ja bym zlozyla pozew, sama zreszta tak zrobiłam po wielu próbach ratowania małżeństwa i bylo dobrze przez jakiś czas a później to samo. Jak raz podniósł rękę to zrobi to ponownie kwestia czasu i nic nie tłumaczy tego zadne sprowokowalam go , jest dorosły i sam odpowiada za swoje czyny a jakby go jakas babka w sklepie sprowokowala to tez by ja uderzył? To nie jest tłumaczenie. Ja jestem szczęśliwa i to byla najlepsza decyzja jaka podjęłam i nie żałuję.

Gość gość
W ogóle jakim prawem on o coś prosi, właściwe żąda o terapie małżeńską? !!!

Gość gość
Ja bym w d**e kopnela

Gość gość
Lepiej dac szanse dla dobra dziecka

Gość gość
Tez ze wzgledu na dziecku dalabym szanse. Moze sie zmieni.

Gość gość
Tak już się zmienię :-D na pewno

Gość gość
Żyje z tezezwiejacym alkoholikiem, ale szczerze wcale to nie łatwe.

Gość gość
A co jeżeli uderzy Ci dziecko? Moze nie pic sie zaszyc a co z narkotykami?

Gość gość
Facet który podnosi rękę na kobietę już się nie zmieni. Dlaczego wybaczać mu tak okrutna rzecz? Nie nie nie i nie !

Gość gość
OJP, kobietom, które piszą że należy dać kolejną szansę alkoholikowi/narkomanowi DLA DOBRA DZIECKA należałoby odebrać prawa rodzicielskie!!! Trzeba kompletnie mózgu nie mieć, żeby wpaść na taki pomysł. Tkwienie w patologii to świadoma zgoda na to, żeby ZNISZCZYĆ dzieciom życie.

Gość gość
Mnie też śmieszy jak laski piszą aby dac szanse pijakowi. Ok to choroba Ale niech sam ja opanuje a nie nieszztcie życie dzieciom

Gość gość
Dla dobra dziecka trzeba zostać z alkoholikiem, narkomanem, który est agresywny (i to wypiera) oraz który bije matkę. Ja chyba dobro dziecka inaczej postrzegam. Ostatnio miałam właśnie dużą styczność z dziećmi z takich rodzin - gdzie jest ten alkohol, matka, babcia, opiekun prawny jest za słaby by się stamtad wyrwać a panstwo jest niewydolne (albo zwyczajnie nikt nie chce sobie robić problemów i tego zgłaszać). Po prostu jedna wielka tragedia jaki potencjał jest marnowany przez debilizm dorosłych.

Gość gość
Ja bym dała szanse dlaczego skreślić ludzi?

Gość gość
szukam partnerów do zarabiania w sieci na początek ok 500 zł moj email marzena-w27@wp.pl

Gość gość
Odejdz, daj szanse sobie i dziecku. Alkoholicy rzadko z tego wychodza. Moja matka dawala ojcu szanse za szansa o ocknnela sie gdy bylismy juz dorosli i teraz mamy problemy emocjonalne. Bedziesz caly czas yla w niepenosci kiedy to wroci. Cora ma szesc lat jeszcze ma szanse na dziecinstwo z poczuciem bezpieczenstwa.

Gość gość
Jeżeli wykazuje pokorę i chęci do leczenia, to daj mu szansę, aby kiedyś nie żałować. Odejść zawsze możesz, ale szanse mu daj! Nie słuchaj tej gimbazy, co nie wiedzą, co to znaczy mieć męża i kierują się czysto egoistycznymi pobudkami.

Gość gość
Za to ma was słuchać aby dac szanse alkoholikowi o cpunowi. Prosze was. Co to za zycie?! A tak rozwodni zyje spokojnie

Gość gość
Jak możecie dac szanse komuś kto was bil, ponizal? Alkoholikowi i zarazem cpunowi a dodatkowo damskiemu bokserowi? To wam terapia potrzebna bo jesteście nie normalne. Szkoda waszych dzieci i wiem o czym mowa bo sama kopnelam w d**e takiego.

Gość gość
Po prostu ofiary rodzin alkoholowych, one nie znają innego życia niż chlanie czy ćpanie. Więc uważają, ze to normalne.

Gość gość
A dlaczego nie dac szansy? A może stanie się lepszym człowiekiem? Są i takie sytuacje. Choćby mój szwagier. Ludzie piją, cpaja, ale wychodzą z tego. Dlaczego skreslac kogoś z kim się żyło? Tym bardziej ze tą osobą sama chce się zmienić.

Gość gość
Da mu szansę a on i tak ja oklamie. Tacy się nie zmieniaja. Nie będzie jak w bajce. Albo uderzy albo ja oklamie

Gość gość
Czy przez 6 lat nie miał wystarczająco szans? On miał tysiące szans, a i tak ją bił, i tak chlał, i tak ćpał. I jakie chce się zmienić? Jakim CZYNEM I DZIAŁANIEM to pokazał? On czeka aż ona da mu zielone światło wtedy TWIERDZI, ze pójdzie na terapię. sama przyznała - że on nie widzi w sobie tego, że jest agresywny. Więc o czym mu tu mówimy? Jak można chcieć się zmienić skoro on nawet nie widzi tego, że jest damskim bokserem? Jakby mu zależało już dawno byłby na terapii, odwyku itp. x Z wielu kobiet naprawdę głupie c**y są. Sory, bo to naprawdę trzeba być zaburzonym by w takim wypadku chcieć dawać szanse, szczególnie dla "dobra dziecka". To jest tak głupie i naiwne myślenie, że aż szkoda słów.

Gość gość
A Ty wyżej na pewno wiesz jak u szwagra jest w domu i co się dzieje :O Bo pewnie pod materacem im siedzisz. I potem się dziwić, że faceci mają tak niskie mniemanie o kobietach - skoro one pozwalają się szantażować, bić, gwałcić, bić swoje dzieci i po wszystkim "dają szanse bo trzeba" przecież to ustawianie siebie w roli ofiary. To pokazywanie "Uważam siebie za worek z gównem i można ze mną zrobić wszystko, bo ja nie mam własnej woli, nie mam marzeń, nie mam niczego, jestem przedmiotem zależnym od pana". Naprawdę uważacie, ze nie zasługujecie na normalne życie? Sadzicie, ze jesteście tak mało warte, że nikt normalny Was nie zechce? Wy i Wasze dzieci nie przedstawiacie żadnej wartości? Wy I Wasze dzieci zasługują na taki koszmar?

Gość gość
Ale za sytuację gdzie daje się szanse i kobiety nie żałują. Dlaczego skreslac czkowieka od razu? Sam na terapie nie pójdzie , to choroba, takiej osobie pomoc trzeba. Skoro wylewa łzy, prosi, chce się leczyć to chyba jakaś skruche ma? Zawsze bedzie mogla odejsc . A tak da mu szanse i byc może się ułoży.

Gość gość
jakie OD RAZU? Czy nie dostał szans po tym jak ją uderzył? Oni są razem minimum 7 lat, to jest dla Ciebie od razu? :O Naprawdę, lecz się bo to nie jest normalne myślenie. Jest różnica między wyciągnięciem ręki, a miedzy dawaniem się latami niszczyć. Szczególnie, ze on nie chce zmiany. Poki co palcem nie kiwnął. Tylko mówił, a mówić kazdy potrafi

Gość gość
Przecież powiedział ze pójdzie na terapie i zaszycie jak tylko ona da mu szanse! Więc Ty się lecz bo robijasz rodzine, a może jest szansa dla nich i dla dziecka ! Byłaś w takim związku ŻE się wypowiadasz? Ludzie się zmieniają !!!! Co za debilki

Gość gość
gość dziś Co ja rozbijam niby? :D Nie dosć, ze głupia to jeszcze ma jakieś urojenia. Debilkami to są durne krowy radzące dawać coraz to kolejne szanse pijusowi, który podnosił rękę na swoją żonę. Pijusowi który ośmiela się stawiać żądania "pójdę na terapie POD WARUNKIEM, że TY ze mną pójdziesz i NIE WNIESIESZ pozwu o rozwód". Może niektóre z Was mąż za mocno bił w te głowy skoro nie jestescie w stanie zrozumieć, że to absurd? On miał wiele szans i gówno zrobił. To są fakty. x Jeśli ktoś ma się za śmiecia, który zasługuje na takiego pijusa - prosze bardzo, siedźcie sobie ze swoimi i trzymajcie kciuki by Was po pysku nie zdzielił, bo mu się stare chwile przypomną. Ale to nie znaczy, że autorka ma też uważać się za zero, które nie zasługuje na nikogo lepszego. Bo zasługuje - zasługuje na kogoś kto naprawdę będzie się starał, a nie bil ją, stawiał warunki i wymagania, zasługuje na kogoś kto będzie chciał stworzyć jej córce prawdziwy dom. A nie huśtawkę emocjonalną i syndrom dziecka alkoholika.